Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO 2

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: PRIMO 2

Příspěvekod velsak v 09 říj 2012 07:10

Koukám že v polsku mysleli na stejnou věc, waypoint jsem si tam přidal taky, ale chtěl jsem to vylepšit o informaci o názvu cíle/průjezdního bodu a to se mi nadaří. Na navi obrazovce mám tyhle info zobrazeny, ale zkoumám jak je dostat do řeči.
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod janusz_40 v 09 říj 2012 21:12

Chcete-li doplnit Wiman'a Hlas TTS informováni o vzdálenosti k cíli / waypoint souboru přidejte následující frázi dictionary.voice překlad:
Kód: Vybrat vše
Arrival to destination at %s.="Przyjazd na miejsce o %s."
Distance %s.=" Odległość %s"
Distance to destination %s.="Odległość do celu %s."
You are passing near by="Przejeżdżasz w pobliżu"
To waypoint="Do punktu trasy"
Distance to waypoint %s.="Odległość do punktu trasy %s."
To destination="Do celu"
janusz_40

Příspěvekod amatér v 09 říj 2012 22:22

velsak píše:Koukám že v polsku mysleli na stejnou věc, waypoint jsem si tam přidal taky, ale chtěl jsem to vylepšit o informaci o názvu cíle/průjezdního bodu a to se mi nadaří. Na navi obrazovce mám tyhle info zobrazeny, ale zkoumám jak je dostat do řeči.

To jako když mám naplánovanou trasu třeba do Ostravy, tak abych měl kontrolu, že cíl je opravdu v Ostravě?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod velsak v 10 říj 2012 07:06

Tak uznávám že u cíle to není úplně nutné (ale občas měním cíl i v průběhu cesty) ale u průjezdních bodů by to bylo příjemné, ne?
Taky přemýšlím o kombinaci waypoint/destination v rámci jednoho hlášení, to samozřejmě není technicky problém, jde spíš o to aby to mělo nějakou logiku.
No prostě se nudím, jsem doma s dvěma nemocnýma dětma (2, 4) a třetí je zatím ještě v porodnici :-).
velsak

Příspěvekod SvoDa v 10 říj 2012 07:54

wiman 2.0. tam má má volbu jen buď info k cíli nebo k průjbodu (aspoň dle toho, jak jsem na to koukal v jeho zápisech, do šochtle jsem to nedával), a není problém to udělat tak, aby se při volbě info k cíli hlásilo info o cíli a při volbě info o průjbodu se hlásilo info o průjbodu, ale po projetí posledním průjbodem hlásilo info k cíli.
Tipoval bych, že to má wiman ve 2.0 taky nějak ošetřeno, ale koncepce zápisů pro hlášení je zcela odlišná od 1.3 a já se stále držím koncepce 1.3, zvlášť kvůli amatérovu rozšíření o hlášení obec/okolí obce
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod JoDl v 10 říj 2012 08:10

Má to skutečně ošetřeno,po posledním průjezdním bodu hlásí dojezd do cíle.
JoDl

Příspěvekod peter63 v 10 říj 2012 08:23

Mam prosbu. Da sa nejak nastavit, aby mi P2 ukazalo vzdialenost k dialnici na trase? Bud nieco ako POI kde zacina dialnica na trase alebo v ramci navigacie ako jeden z navigacnych povelov. Ak sa napajam na dialnicu, tak mi to samozrejme poviem, ale ak idem po ceste, kt. sa casom "zmeni" na dialnicu, tak nie. Pri dlhej ceste by sa mi to hodilo. Vdaka.
Xiaomi Mi2S
peter63

Příspěvekod velsak v 10 říj 2012 08:25

@SvoDa:
Já si taky jen upravil 1.3 (resp. 1.6 - mám to ještě komplikovanější tím, že moje vlastní úpravy jsou založeny na D 1.5.1. a předělávat vše na 1.5.3-6 nebudu, až budu mít android tak si upravím v tu dobu existující D).
Jasně, to s tím průjezdním bodem/cílem není problém, spíš jsem nahlas uvažoval o nějaké komplexní variantě s oběma informacemi, jak říkám technicky je to jen o použití existujícího kódu (kromě čtení názvu cíle/PB to bych rád udělal, ale není čas), spíš jsem uvažoval o nějaké smysluplné kombinaci údajů.
velsak

Příspěvekod SvoDa v 10 říj 2012 08:52

Já si překopal (dokopal) amatérovu verzi 1.3. a upravil .voice dle svého tak, že při nastavení hlášení info o cíli se mi hlásí:
je A hodin a B minut, v cíli budeš v C hodin a D minut, zbývá E hodin a F minut a G kilometrů

a při nastavení info o průjbodu pak
je A hodin a B minut, v průjezdním bodě budeš v C hodin a D minut, zbývá E hodin a F minut a G kilometrů

s tím, jak jsem psal, že po projetí posl. průjbodu se automaticky hlásí info k cíli, přičemž pro další cesty zůstává v nastavení hlásit info k průjbodu.

Není přeci proto problém si ty hlášení info o cíli a k průjbodu dát do jedné věty (jednoho souvislého zápisu= řádku) a vybrat si jen ty povely co chci slyšet k cíli a k průjbodu.

EDIT (OT): hoši, někdy mi připadá zvláštní, ale je to možná jen můj pocit, takže se za něj omlouvám, co všechno byste rádi slyšeli TTS hlásit a oznamovat (slyšet název cíle či průjezdního bodu, název nájezdu na dálnici, či třeba mne tak ještě napadá hlásit čas jak dlouho už jedu a kolik jsem již ujel km, kolik tím pádem jsem dle zadaných hodnot na cestě spotřeboval paliva a kdybych měl už asi tankovat, kdy mám příští STK a vyměnit olej,...) Jako "vychytávky" by to leckdy mohlo připadat zajímavě, ale je otázka, jestli byste pak raději nedali přednost střídmějším informacím.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 10 říj 2012 14:07

Kraviny pochopím, jen mám pocit že někteří jedinci už od navigačního programu žádají přespříliš. Navíc představa že na mě navigace v autě téměř bez ustání mluví mě opravdu neláká. Kluci opravdu nic ve zlém, ale pokud potřebujete informaci kde jste a kudy jedete protože to nevíte pak bych místo úprav navigace navštívil lékaře a začal léčit sebe. :lol: :lol:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE