Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro Primo - návod a řešení problémů

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro Primo - návod a řešení problémů

Příspěvekod tomasii v 13 pro 2010 10:53

Kolegové, podařilo se vám, aby byl úsekáč hlášený PŘED začátkem úseku? Už s tím delší dobu laboruji, ale vždycky mi Zuzana zahlásí radar tak po 50-100m po jeho začátku (vícekrát testováno např. na Smíchově před tunelem Mrázovka, nebo na ulici 5. května z Prahy 4). Ostatní radary jsou hlášené včas před radarem.

Omlouvám se, jestli je to už na fóru vyřešené a nevidím to. Každopádně bych pak uvítal nasměrování.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod velsak v 15 pro 2010 10:09

Měl bych jednu prosbu - při vizuálním zobrazení radarů se objeví ikona a pod ní údaj o vzdálenosti - může mi někdo prosím poradit, v kterém souboru a místě se tohle objevuje? Chtěl bych to textové pole posunout výš k ikoně, zdá se mi tam zbytečně volného místa
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod amatér v 15 pro 2010 11:03

Nastavení je v souboru speedcam_xxx_xxx.ui
Kód: Vybrat vše
<layer ui_SpeedCamWarningLayer x=((%lua.tripInfoVisible && %navigation.has_route) ? 15 : 0) z=5000 visible=(%navigation.curr_speedcam.category.valid && %["warning.speedcam_visualtype_" + %navigation.curr_speedcam.category] != 0 && !%navigation.is_in_simulation && !%lua.dragMode && %gps.connection_status != 4)>
..............
<TEXT      class="txt_18bd bb_bb" x=16 y=184 w=35 text=(%navigation.curr_speedcam.speed_limit == 0 ? L"!" : %navigation.curr_speedcam.speed_limit)>
   <SPEEDTEXT class="txt_10bd bb_bb" x=72 y=198 w=45 speed=(%navigation.curr_speedcam.avg_speed)   visible=(%navigation.curr_speedcam.avg_speed.valid)>
   <DISTTEXT  class="txt_12bd bb_bb" x=75 y=198 w=40 distance=(%navigation.curr_speedcam.distance) visible=(%navigation.curr_speedcam.distance.valid && %navigation.curr_speedcam.category != 7 && %navigation.curr_speedcam.category != 10 && %navigation.curr_speedcam.category != 11 && %navigation.curr_speedcam.category != 13 ) >
   <DISTTEXT  class="txt_12bd ww_ww" x=75 y=198 w=40 distance=(%navigation.curr_speedcam.distance) visible=(%navigation.curr_speedcam.distance.valid && ( %navigation.curr_speedcam.category == 7 || %navigation.curr_speedcam.category == 10 || %navigation.curr_speedcam.category == 11 || %navigation.curr_speedcam.category == 13 )) >
</layer>
amatér
Moderátor

Příspěvekod velsak v 15 pro 2010 12:43

díky, super
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod vu5936 v 30 pro 2010 14:44

@tomasii
ahoj, podařilo se Ti prosím nějak prolomit ten problém s ohlašováním úsekových radarů 50-100m po projetí pod první kamerou? Od samotného začátku mi to dělá to samé, a to jsem už od té doby vystřídal několik generací data zipů, verzí prima, totálních reinstalací atd. Už jsem se pomalu smiřoval s tím, že jsem jediný, komu úsekáče nikdy správně hlásit nebudou (oznámení začátku a konce úseku na svém PDA taky asi nikdy neuslyším, přestože mám všechny zápisy správně) :cry: Díky.
vu5936

Příspěvekod amatér v 30 pro 2010 15:21

Úsekové radary 50-100m před měřeným úsekem nehlásilo ani iGO8 a nižší,vždy se ozvalo hlášení pouze na začátku a konci. To samé umí PRIMO jen je potřeba nastavit "Při přiblížení".
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 30 pro 2010 18:09

Zatím mi hlásí úsekové radary začátek úseku tak 100m PO VJEZDU DO ÚSEKU, ostatní radary to hlásí s předstihem (1x). Neumím v navi nastavit, aby hlášení přišlo před úsekem, musel bych ručně přesunout v mapě začátek úseku před úsek. "Při přiblížení" mám samozřejmě nastavené.

Může to ale být i tím, že mám sys.txt pokud možno co nejjednodušší a tak jsem níže uvedené "warning" zápisy v sys.txt
[camera3]                ; úsekové radary
                         ; společná nastavení
maxdistance=1500
                         ; 2D nastavení
minzoom2d=200
maxzoom2d=1500
defaultzoom2d=800
                         ; 3D nastavení
minzoom=115
maxzoom=200
minangle=70
maxangle=80
defaultzoom3d=130
defaultangle=65
angleoffset=65
speedzoom=1
speedangle=1

[camera31]
                         ; společná nastavení
maxdistance=1500
                         ; 2D nastavení
minzoom2d=200
maxzoom2d=2000
defaultzoom2d=1200
                         ; 3D nastavení
minzoom=120
maxzoom=250
minangle=70
maxangle=80
defaultzoom3d=180
defaultangle=71
angleoffset=65
speedzoom=1
speedangle=1

[warning]
speedcam_warning="1"
is_spoken=0
warn_distances=110:800,80:600,60:300,40:200,30:100   ; nastavení vzdálenosti pro varování dle rychlosti
vypustil, protože jsem nezjistil, že by řešila problém.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod amatér v 30 pro 2010 18:34

Už to tu psal vovi, přidejte si do sys.txt, pod [warning]
speedcam_need_approach_beep_on_section_cameras=1

podle typu upozornění může být i
speedcam_need_approach_speech_on_section_cameras=1

zápisy :
speedcam_warning="1"
is_spoken=0

nic neřeší, a u
warn_distances=110:800,80:600,60:300,40:200,30:100
si jeho funkčností v případě PRIMO nejsem úplně jistý.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vu5936 v 30 pro 2010 20:31

Ahoj, tak teď už jsem z toho jelen úplně. Ohlašování úsekového radaru (avšak s uvedeným zpožděním) mi nyní funguje se zápisem:
[speedcam_category:3]
activated_spoken_type=speech
activated_speech=Average speed camera ahead.
activated_min_speech_repeat_delay=-1

Není mi ale jasné, jakou událost má oznamovat zápis:
approach_beep_spoken_type=speech         ;speech, sound, a, none

zvláště když jej s vovim doporučujete parametrizovat:
speedcam_need_approach_speech_on_section_cameras=1

nebo podle situace:
speedcam_need_approach_beep_on_section_cameras=1

- Jaký je tedy vztah mezi událostmi activated_spoken_type a approach_beep_spoken_type?
- Jaké mají mít vzájemně nastavení, aby Primo včas ohlásilo blížící se úsekový radar?

A pak mám otázku č.2, kde jsem po předchozí odpovědi ještě zmatenější:

Píšeš, že Primo, stejně jako iGO8, hlásí (má hlásit) upozornění na úsek teprve při míjení první kamery. Tam by ale přece mělo ohlásit začátek úseku, pokud k němu existují příslušné zápisy.
- V jakém vzájemném vztahu tedy mají být všechny tři zúčastněné zápisy,
    activated_spoken_type=???
    approach_beep_spoken_type=???
    section_start_spoken_type=???
když "activated_speech=Average speed camera ahead" a "section_start_speech=Začátek měřeného úseku." jsou patrně v časové (a možná i systémové) kolizi? Smí být jako =speech nebo =sound aktivován pouze jeden z těchto tří současných zápisů a ostatní musí být =none?
- Existuje možnost nastavených hodnot parametrů aby se ohlásilo jak úsekové měření, tak i začátek úseku?

Velký dík vám všem za váš čas a trpělivost!
vu5936

Příspěvekod vovi v 30 pro 2010 20:41

Myslím, že se ti tady v jednom příspěvku podařilo pěkně shrnout všechno, s čím mám u úsekového radaru problémy, a na co neumíme odpovědět. Pokud někdo z nás na něco přijde, zcela určitě si to pro sebe nenecháme a zveřejníme to tady ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE