Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod Jasper v 15 zář 2010 14:34

Tak jsem si zkusil doplnit ty úseky neúseky značené na poi.cz jako EU a jel se projet těma Holešovičkama a po magistrále. Výsledek mě troch viděsil a vzpoměl jsem si na amatéra jak psal že se mu žádný úsekáč nehlásí. V Holešovičkách směrem do centra jsem byl varován před Vším jen ne před tím úsekáčem. :? Na magistrále směrem k hlavnímu nádraží mi ten úsek naskočil a byl několikrát přerušen (nízké podjszdy a váhová omezení) "radarem" úplně mimo silnici :shock: Cestou zpět jsem vypnul oznámení všeho a nechal jen úsekové radary. U hlavního nádraží nic a V Holešovičkách taky nic. :roll: Tak nevím. Musím se podívat jestli jsou tam správně směry a úhly a taky se vypravit jinam protože mi úsekové radary normálně fungovaly korektně. :evil:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 15 zář 2010 21:15

@ Jasper: Ahoj, škoda že tu není ikona na potlesk nebo palec nahoru, dal bych ti jich hned celý řádek. Po dvou měsících ladění správných zápisů právě na tomto úseku a po smršti polopatických návodů, že to už jednodušeji popsat nejde, už raději ani nedutám, že mi tyto dva úseky, kudy denně jezdím, pořád nefungují (bohužel ale ani zkušební úseky napíchané přes GJA skin :? ).
V Holešovičkých po odstranění všech policejních kontrol a infotabulí to dělá přesně toto:
- žádná TTS notifikace o blížícím se úseku
- žádná notifikace při míjení první kamery (ve variantě speech ani sound)
- notifikace o překročení rychlosti je OK (speech i sound)
- notifikace v úseku je OK (speech i sound)
- kus před koncem úseku se ozve první TTS informace o blížícím se úsekovém radaru :o
- žádná notifikace při míjení druhé kamery
Směry měření jsem kontroloval, jsou OK. I vzdálenosti kamer od silnice vypadají, že bychom měli být v záběru. Velká ikona se na začátku i na konci úseku zobrazí a rychlost průměruje správně. Zápisy mám přesně podle uvedených návodů. Dobrá záhada :shock: .

Jenom mne napadlo a kdyžtak mi to prosím vyvraťte. Tak jak v Primu existují ekvivalentní kódy pro kategorie radarů (např. 198=6), neexistují třeba pro začátek a konec úseku vlastní třímístné kódy, které se oba dají reverzně přeložit jako 4? Nechce se mi věřit, že by to tvůrci neošetřili a začátek úseku by mohlo ukončit varování z úplně jiné kategorie. Uměl bys ověřit skutečné kódy dvojice kamer v úseku podle spud ?
vu5936

Příspěvekod vu5936 v 21 zář 2010 18:02

@Jasper: Podařilo se Ti nakonec zase uschopnit ty úseky? Je to jenom nějaká anomálie Holešoviček a magistrály a nebo jsi musel použít nějaké další triky? Díky.
vu5936

Příspěvekod Mirus v 23 zář 2010 13:53

Jezdí někdo po Pardubicích ? Proč mne v některých místech navigace na radary upozorní a někdy ne ? Jezdím se "Zuzkou" a ikony radarů vidím , ale něco hlásí a něco ne .
Obrázek - Hlásí mobilní radar
Obrázek - Nehlásí nic
GoClever 4384FMBT
Prestigio GeoVision 7777
Xiaomi Redmi 3S 3GB/32GB , CZ LTE - Android 6.0.1
Mirus

Příspěvekod SvoDa v 23 zář 2010 13:56

a máš příslušné zápisy v igo9.ini ? viewtopic.php?p=56454#p56454
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Mirus v 23 zář 2010 14:10

Mám . Pro jistotu jsem je ještě přepsal z Tvého odkazu . Všechny nové měly stejnou velikost jako přepisované . Teď si nejsem jistej , jestli je upozornění i při simulaci , jinak to musím vyzkoušet později .
GoClever 4384FMBT
Prestigio GeoVision 7777
Mirus

Příspěvekod Jasper v 23 zář 2010 14:28

V simulaci není upozornění funkční. Teď k těm radarům. přičin může být několik a z těch obrázků to nepoznaám. Takže v první řadě se podívej jestli v nastavení "upozornění při přiblížení" máš u všech typů radarů správně nasteven způsob varování a v druhé řadě vyzkoušej jestli u těch co se nehlásí je to stejné v obou směrech. problém může být v nastavení směrů a úhlů měření. ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vovi v 23 zář 2010 17:21

Mám další postřeh k hlášení radarů (stejné podezření už jsem měl u iGo8, ale teprve teď s Primem 1.0 se mi to podařilo opravdu průkazně ověřit): jestliže je radar za průjezdním bodem blíže, než je "upozorňovací" vzdálenost, pak ho Primo neohlásí ani vizuálně, ani zvukově. Ikonka vidět je a pokud kolem téhož radaru projedu stejným směrem bez zadaného průjezdního bodu, upozornění funguje.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Mirus v 24 zář 2010 05:05

V "upozornění při přiblížení" žádné nastavení radarů nemám . Tak dumám jestli tam mám vůbec ty správný soubory . Mám tam pouze :
Rychlostní panel (ten nejde nastavit , ostatní ano)
Železniční přejezd
Oblast častých dopravních nehod
Školní zóna
Hranice obce
Výběr mýta
Nemocnice,první pomoc
Policejní kontrola
Oblast s poplatkem za vjezd
Nebezpečná oblast
Nízké podjezdy
Omezení váhy
U těch co se nehlásí je to stejné v obouch směrech . Průjezní bod tam nikde poblíž nemám . Zkoušel jsem to znovu projet a opět bez hlasu . Jen vizuál .
Obrázek - Ikona a rychlost
GoClever 4384FMBT
Prestigio GeoVision 7777
Mirus

Příspěvekod fmilan v 24 zář 2010 07:14

Co se týká toho zobrazení a hlášení radarů: Může to být tím, že radar je "jednosměrný", a pokud jedeš z druhého směru než měří, pak ho sice vidíš na silnici, ale nezobrazí se velká ikona a ani se nic nehlásí.
Zkus ten radar projet i z druhého směru.

To co jsi napsal za kategorie je OK, když chytneš signál GPS, pak se ti zobrazí ještě další "klasické" radary a můžeš si je nastavit.
Důvod tohoto "opatření" jsem doposud nezjistil. Trochu jsme ho diskutovali tady
viewtopic.php?f=74&t=1553&start=5

Testuji to delší dobu bez těchto omezovacích podmínek a nepřišel jsem na žádný problém (ani ve směrech radarů). Mimochodem jsem zjistil, že v posledním GJ jsou tyto podmínky taky zrušeny.
Tak nevím.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE