Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TMC...

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: TMC...

Příspěvekod Fitor v 25 čer 2010 10:14

Mělo by stačit:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
Fitor

Příspěvekod radek178 v 25 čer 2010 10:43

Dik, tohle ihned jelo. Jen se chci zeptat na jednu vec, kterou tam nemuzu najit. Da se nastavit aby to ukazovalo jako Igo8 jen udalosti podel trasy? Takhle to ukazuje vsechny. Nemuzu to v nastaveni najit a je celkem otravny videt havarky nebo zacpy v 20 jinych mistech, nez kam jedes.
radek178

Příspěvekod SvoDa v 25 čer 2010 10:45

V primo se to jmenuje "jen významné události" je to jen otázka nepřesného překladu, ale znamená to jen ty na trase. Klikni v obrazovce tmc, kde máš vpravo stanici a vlevo v okně počty typů událostí, dole na tlačítko více
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod radek178 v 25 čer 2010 11:13

Ok. To jsem uz zkousel predtim, ale nebyl jsem si jistej, jestli to neco nevynechalo a prohledavat asi 77 udalosti rucne se mne nechtelo. Takze dik.
Jeste mam par detailu, na ktery jsem prisel. Kdyz kliknu na konkretni informaci, tak to nezobrazuje spravne diakritiku. Da se to nejak lehce opravit? No a pak to dulezitejsi. Co delat, pokud sundam navigaci ze stojanu driv, nez ji vypnu. Po novym startu to uz nenajde TMC, respektive to zase pise, ze Ceda je nedostupna. Nevedel jsem co s tim, tak jsem smazal cely obsah SAVE a pomohlo to a po novym startu uz to TMC naslo. Jde postupovat nejak jednodusej, abych nemusel porad mazat SAVE? Stava se mne celkem casto, ze navigaci zapomenu pred sundanim vypnout. Na Igo8 to problem nedelalo.
radek178

Příspěvekod vovi v 25 čer 2010 11:21

Ten počet událostí na trase tam v tom přehledu rovnou vidíš: je tam "zlomek" x/y ... X je počet na trase, y celkový počet.
A že něco na trase je se pozná i v mapě podle ikonky TMC - pod obrázkem nějaké té výstražné značky se v ní objeví časový údaj, který udává zpoždění proti plánované době jízdy bez použití TMC. Když na tu ikonku (pokud už je v ní ten čas) klikneš, tak rovnou skočíš na nejbližší událost na trase a zeptá se to, jestli má navrhnout objížďku.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod radek178 v 25 čer 2010 11:33

Jo, dik. Uz jsem se v tom trosku zorientoval diky Svodovi. Ted resim ten zbytek, co jsem o tom TMC psal o par radku vys. Na diakritiku se asi vyprdnu, ale to nenajiti TMC po vytazeni zaple navigace me vadi.
radek178

Příspěvekod vovi v 25 čer 2010 11:51

Píšeš, že v iGO8 ti to nedělalo? Mě ano - pokud jsem vyndal C720 z napájeného držáku bez uspání, po opětovném vrácení do držáku už se TMC znovu nerozběhlo. Tohle je spíš HW problém, měli jsme ho u Cx20 všichni už se starým dobrým MioMap 3.3 a řešilo se to už několikrát. Bohužel jsme neobjevili jinou cestu, než si zvyknout uspávat MIO před vytažením z držáku. U jiných strojů to nikdy nikdo nehlásil.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod radek178 v 25 čer 2010 12:07

Nedelalo me to s Dimkou (nemam ale origo Dimku, je to nejaka uprava). Delalo to jen s jinou verzi Dimky a s nizsi verzi Iga. A kdyz to nahodou udela, tak se to po nekolika kilometrech samo opravi a kdyz ne, staci vypnout a zapnout Igo (uspat), ale nemusel jsem kvuli tomu maazat SAVE.
OK. Budu na to muset davat bacha.
Jeste me napadla jedna vec. Jde Primo nacpat do navigace, aby nemuselo jet z karty? Na karte mam Garmina a obcas ho potrebuju. Mam sice i jiny karty, ale nerad neco trvale poustim z karty. Zatim jsem na foru nehledal.
Naposledy upravil radek178 dne 25 čer 2010 12:13, celkově upraveno 1
radek178

Příspěvekod SvoDa v 25 čer 2010 12:11

Vojto, mně u iGO8 pak pomáhalo i to, že když jsem bez uspání z držáku vyndal i nandal, stačilo až nandané uspat a probudit a už se to chytlo, ale to je defacto to samé, jako nandávat uspané, jelikož práci to neušetří, snad jen to nemusíš uspávat 2x (před vyndáním a nandáním)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 25 čer 2010 12:25

@radek178: jde to na MFD bez problémů - podrobný návod najdeš na http://www.tomasii.cdc.cz . Jen si zaměň všude iGO8 za Primo, chodí to na první pokus.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE