Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod Jasper v 25 srp 2010 08:50

Jak je popsáno rozšířená databáze neobsahuje jenom radary. V podpisu máš že používáš jak iGO8 tak Primo. Databáze pro primo je jasná a v Primu si můžeš navolit způsob oznamování u jednotlivých radarů aby ti to nehlásilo každou chvíli. Pokud se týká iGO8 tam je to troch složitější. V podpisu máš skin Dimka a já netuším jak je to tam s rozšířenými radary. Skin ty rozšířené radary musí podporovat. Proč to píšu. Dlouhodobě je pro iGO8 nejstahovanější databáze Plus+. Jenže jak jsem čirou náhodou zjistil tak lidi nečtou a klidně tuhle databázi nahrají a přitom používají skin který to nepodporuje. Pak jim to každých pár metrů řve že je tam radar a oni se děsně diví. Prostě ten název PLUS+ v nich evokuje pocit že je to cosi extra (něco jako kdysi zboží z Tuzexu) co musejí mít a při tom si nepřečtou že tam jsou "nízké podjezdy" a "váhová omezení" které 99 procent lidí nepotřebuje.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod honzast v 25 srp 2010 11:57

@ jasper, igo 8 používám v Acer 50n a používal jsem ho asi dva roky. Teď se snažím používat jenom Primo a to bez skinu a všechny úpravy dělat v DZ. Myslím si, že vím jak používat radary, ale co kdyby? Tak mám zapnuté skoro vše a potom se už to nevyplatí. S tou Zuzanou je to dobré. Snad se Amaterovi podaří ji trošku zkrotit v tom kecání a bude výborné.
NONAME Čína 5" Win CE6, 800x480, 128RAM, PRIMO 8.5.11.168090, Xperia Arc S neotevřený, Android 4.0.4 Primo pro Android Think 1.1 ver. 9.6.7.235654
honzast

Příspěvekod Jasper v 25 srp 2010 16:27

Pár zajímavých poznatků z dnešního testování. Zuzana hlásí všechno kromě "policejní kontroly" (resp.hasiči) u té se ozývá pouze pípání. U úsekového radaru zahlásí "Před vámi je úsekový radar" ale až po projetí prvního bodu. Možná že by to šlo nastavit v igo9.ini ale to spíš bude vědět Mirek. Dál je troch problém pokud jedete s naplánovanou trasou a místo odbočky se kryje s radarem. Zuzana zahlásí pouze tu změnu směru. Tohle by mohlo jít ošetřit přímo v Primu změnou nastavení vzdálenosti pro upozornění. Ale netuším v jakých vzdálenostech Zuzana dává pokyny. Bude potřeba se trefit mezi ně. Poslední věc je že Primo upozorňuje i na radary "za rohem" a to nejen při naplánované trase. Tam bych to očekával. Ale jel jsem po silnici přímo (bez naplánované trasy) přičemž v příčné ulici cca 20 metrů od té po níž jsem jel byla "školní zóna" a Zuzana mě na ní upozornila. Podobné místo mám kousek od baráku. Jedu po silnici která končí křižovatkou ve tvaru "Y" vlevo je "školní zóna" vpravo nic protože primo neví kam přesně jedu upozorní mě před křižovatko a spadne to teprve když zjistí že jedu vpravo.
Jasper
Administrátor

Příspěvekod josef.r v 25 srp 2010 17:20

Těch hasičů / policejních kontrol jsem si taky všimnul a koukal jsem do igo.ini a v sekci 14 u radarů to není vyplněné, tak si myslím, že po vyplnění, tak jako u ostaních hlasících se radarů by to mělo fungovat obdobně. Dneska se už nikam nechystám, ale zítra vyzkouším.
josef.r

Příspěvekod mkb v 26 srp 2010 15:09

Jasper píše: ...Poslední věc je že Primo upozorňuje i na radary "za rohem" a to nejen při naplánované trase. Tam bych to očekával. Ale jel jsem po silnici přímo (bez naplánované trasy) přičemž v příčné ulici cca 20 metrů od té po níž jsem jel byla "školní zóna" a Zuzana mě na ní upozornila....

Kdysi jsem tento zápis viděl na inspiračním a do teď hledal. :lol: Nezkoušel jsem zatím.

[Warning]
speedcam_maxdistance_from_road=10
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jasper v 26 srp 2010 16:07

Tenhle zápis znám. Používal jsem ho nejen já už za časů miomapu. :roll: Ale teď ho nemám a stejně to upozorňuje. Mě osobně to tak vyhovuje. Slyším to a jedním pohledem zjistím situaci. Pořád lepší než když někdo zadá radar 10 metrů od silnice a navigace na něj nereaguje. ;)
Jasper
Administrátor

Příspěvekod josef.r v 26 srp 2010 17:06

Co se týče policejních kontrol, tak aby to hlásilo, stačí přidat do igo9.ini:

; S P E E D C A M - C A T : 14
[speedcam_category:14]
speedcam_snap_distance=50
approach_beep_distances="150,150"

activated_spoken_type=speech
activated_speech="Blížíte se do místa častých policejních kontrol."
activated_min_speech_repeat_delay=-1

approach_beep_spoken_type=none
section_start_spoken_type=none
overspeed_spoken_type=none
section_beep_spoken_type=none
section_end_spoken_type=none

approach_beep_sound="!proxi"
overspeed_sound="!proxi"

min_frc=5
josef.r

Příspěvekod hladik2 v 26 srp 2010 17:16

@josef.r
Znamená to že hlášku:Blížíte se do místa častých policejních kontrol,Zuzana přečte tak jak zadáno v igo9.ini????,nebo ji bere od někud???
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod josef.r v 26 srp 2010 17:24

Zkusil jsem to takhle vzala jí přímo za igo9.ini
josef.r

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod Martin99 v 03 zář 2010 14:51

Proč prosím říká Zuzana u železničního přejezdu "Dej přednost v jízdě" ? Díky.
Martin99

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE