Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO 2.4

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: PRIMO 2.4

Příspěvekod CadillacCZ v 05 led 2013 13:08

Pak mě tak trochu uniká význam té nové horní lišty :( a jak píše happy66 ..zpátky na stromy ;) ...zvlášť složky POI.
NAVON 750 TMC,BT... PRIMO 9.6.5.221194, Dimka_156A_TomSoft_CZ - (ftr) + TRUCK nastavení
CadillacCZ

Příspěvekod happy66 v 05 led 2013 13:17

Zajímalo by mě, kde soudruzi z maďarské lidové republiky udělali chybu...... :lol: :lol: :lol:
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
mapy Here

Nevrtej do ničeho co funguje!!!
happy66

Příspěvekod SvoDa v 05 led 2013 13:37

Jakou chybu ?
Přepínat mezi adresáři POI můžeš furt, ale ony neexistují jen "obyčejné" .poi různých vydavatelů, ale krom nich ještě další doplňkové dB .poi, jako např. rozšířené (extended).poi (podnikatelé a živnostníci) a pak Marcopolo_Rich.poi a Wcities.poi s bohatými info a .jpg o jednotlivých .poi.

Pokud by jsi někdy měl třeba u NQ (nebo TT) ve složce content/poi jak Czech_Rep_NQ.poi tak Czech_Rep_NQ_extended.poi, tak by jsi si všiml, že se jednak neduplikují a druhak se ti pak vyplatí ty či ony .poi pro daný případ vyhledávání odfiltrovat a vyhledávat jen v jedněch z nich.

To, že (zatím) neexistuje možnost odfiltrovat i to, které .poi se mají zobrazovat svými ikonami na mapě nelze považovat za chybu. Proč by si někdo kupoval .poi od dvou různých vydavatelů a dával je do jedné složky, když ví, že se pak budou v mapě v 99% objevovat duplicitní ikony.

To, že jsem původně psal, aby sis dal do jedné složky poi NQ i poi jiného vydavatele (např. TT) směřovalo k tomu, aby se ti konečně zobrazila ta lišta, jelikož mi bylo jasné, že když ji nevidíš, nepoužíváš krom běžných NQ.poi zádné jiné (ani extended ani Marcopolo_Rich a ani Wcities).
Smysl této funkce je tudíž pro vyhledávání z těch databází .poi, které se neduplikují, ale bylo by i tak zdlouhavé listovat mezi mnoha výsledky nalezených .poi.
Pokud nemáš pozapínanou kdejakou kategorii poi viditelnou na mapě, tak pak lze mít pochopitelně v content/poi jak NQ.poi tak TT.poi.

Možná, že by (pro některé kategorie) šlo i to, nejdřív nechat ve složce jen NQ.poi, pozapínat si ty ikony, které chci vidět na mapě a uložit si tento seznam .poi (nastavení mapy->poi->více->uložit) a pojmenovat si třeba ikonyNQ pak udělat totéž pro TT (ikonyTT).
Pak dohrát do content/poi oboje .poi (od TT i NQ) a načíst seznam zobrazovaných poi pro NQ (nastavení mapy->poi->více->načíst->ikonyNQ). Bohužel mnoho kategorií .poi jsou pro NQ i TT v souborech .poi stejně pojmenované a ani tak se duplicitám v mnoha případech nevyhneš, jak si mohl ověřit tím, že jsi si k NQ.poi dohrál TT.poi a viděl dvojí ikony
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod happy66 v 05 led 2013 14:16

Po tomto objasnění už tomu rozumím... ;)
Takže složky nechám zvlášť a do každé si pak dám jen doplňkové POI, které se nedublují. No snad to pomůže i ostatním, aby nevznikaly nějaké zmatky.... :D :D
Edit: Takže nestačí mít ve složce poi v content Czech_Rep_NQ.poi a Czech_Rep_NQ_extended.poi. Lišta se nezobrazí, zřejmě je potřeba zvolit ještě i jiného vydavatele. Tyhle sou stejný vydavatel = Navteq.
Lišta se zobrazí až tehdy, umístím-li nq extended.poi do jiné složky poi např. poi_ta nebo poi_ot.
Naposledy upravil happy66 dne 05 led 2013 16:31, celkově upraveno 3
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
mapy Here

Nevrtej do ničeho co funguje!!!
happy66

Příspěvekod tomasii v 05 led 2013 14:21

Jen na okraj: použití hodně poi a zapnutí jejich zobrazování často vede u starších navi k oblíbené hlášce "Out of memory". Někdy je proto míň lepší než víc. :idea:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod alb208 v 06 led 2013 07:45

No, tak teď jsem to pro zajímavost počítal, kolik jich mám zapnutých já a je to číslo 180 :o a to jsem jich ještě nedávno asi polovinu smazal. No ale tu moji čínu to nějak nezadýchá, žádné cukání, nebo hlášky o nedostatku paměti jsem nezaznamenal, zatím....Jsou to ty poi v userdata, kdyby měl někdo zájem, mám je všechny v zipu zazálohované, mohu to tady postnout, jsou to vlastně hotové klm a je jich, no asi 300 :) , takže potom pro zapínání je třeba si vzít dovolenou :D
alb208

Příspěvekod alky v 06 led 2013 20:04

Vďaka SvoDa
1. Nový Gurjon už funguje :-)
2. Pridal som ďalšie licencie a už funguje aj vyhľadávanie podľa popisných čísiel
iGO NEXTGEN by Pongo, 9.18.27.687519, iUNI
alky

Příspěvekod amatér v 06 led 2013 20:11

alky píše:1. Nový Gurjon už funguje :-)

:shock: Neuvěřitelné. Vzhledem k tomu, že je pro verzi 2.4 upraven. :roll:
amatér
Moderátor

Příspěvekod kubrticek1 v 07 led 2013 17:13

happy66 píše:Po tomto objasnění už tomu rozumím... ;)
Takže složky nechám zvlášť a do každé si pak dám jen doplňkové POI, které se nedublují. No snad to pomůže i ostatním, aby nevznikaly nějaké zmatky.... :D :D
Edit: Takže nestačí mít ve složce poi v content Czech_Rep_NQ.poi a Czech_Rep_NQ_extended.poi. Lišta se nezobrazí, zřejmě je potřeba zvolit ještě i jiného vydavatele. Tyhle sou stejný vydavatel = Navteq.
Lišta se zobrazí až tehdy, umístím-li nq extended.poi do jiné složky poi např. poi_ta nebo poi_ot.

Mě se lišta v novém skinu diMka 1.7.0 zobrazí. Mám tam jen poi NQ a v userdata (složka poi) kumulované kml z poi cz
Ikony kumulovaných (i včetně zdvojených) se nezobrazují na mapě, musel bych přiřadit ikony. Při vyhledávání dám jen NQ. Pokud nenajdu místo, dám vše a funguje NQ i kml.
kubrticek1

Příspěvekod hansol v 07 led 2013 18:37

to "kubrticek1"
Píšeš že používaš skin diMka 1.7.0. Ja ho mám tiež a dnes som zistil,že ked mám navolenú trasu z bodu A do bodu B napr. Krátku a chcem ju zmenit na Snadnú,tak v Nastavení/Nastavení trasy/Metoda plánovaní trasy nastavím Snadnú vyskočím do Menu,vrátim sa do Metoda plánovaní trasy zase tam mám navolenú trasu Krátku.Da sa mi zmenit v Alternatívne trasy a tam vybrat volbu plánovania trasy(Rychlá,Zelená,Snadná...) Tak to zoberie.
Nemáš podobné skúsenosti s tým to novým skinom? Vdaka.
MIO MOOV 360, iGO Primo 1.2, Primo 2.0
hansol

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE