Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Železniční přejezdy

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod w32honza v 24 zář 2009 12:50

Používám. Určitě by šli vymodelovat lépe, ale lepší než nic. Asi mě prostě napadla blbost, ale bylo by to třeba hezké :lol:
Obrázek
Evolve Colltrax 3D 2GB + 8GB SDHC Kingston
IGO 8.3.4.102680
IGO 8.5.9.142948 - testing
diMkaspecter v 1.1.24
Uživatelský avatar
w32honza
 
Příspěvky: 120
Registrován: 07 kvě 2009 07:38
Bydliště: Loc: 50°7'48.942"N, 16°12'51.892"E

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod SvoDa v 24 zář 2009 13:32

U 3d benzinek jde taky o to, že je překrývá ikona POI a ty 3D objektíky jsou pak prakticky neviditelné a pouze vyčuhují z poza POI ikony, takž a u těch přejezdů by ti zase přeplácla tu vlásečnicovou závorku ikona radaru :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod vovi v 24 zář 2009 13:39

U těch benzinek se dá poměrně jednoduše ikonka POI vypnout; u těch závor by to jednoduše nešlo - buď by pak vůbec nebyly vidět radary, nebo by ty závory byly přikrytý. Možná až jednou objevíme, jak řídit zobrazování ikon radarů podle jejich typů...
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7370
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod w32honza v 24 zář 2009 13:46

Dobře...takže aby sme shrnuli teorii 3D přejezdu....asi zbitečnost....ale všechno má svůj čas. Tak se toho třeba někdy dočkáme :P
Obrázek
Evolve Colltrax 3D 2GB + 8GB SDHC Kingston
IGO 8.3.4.102680
IGO 8.5.9.142948 - testing
diMkaspecter v 1.1.24
Uživatelský avatar
w32honza
 
Příspěvky: 120
Registrován: 07 kvě 2009 07:38
Bydliště: Loc: 50°7'48.942"N, 16°12'51.892"E

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod Lakva v 24 zář 2009 14:35

No, třeba se někdy dočkáme stromů kolem silnice a značek a šipek na silnici...
Ale obávám se, že tím už dost utrpí přehlednost a osobně to asi vypnu...

Jinak pokud jde o 3D benzínky, osobně je používám... Podle barvy se dá celkem poznat co to je a POI mám vykreslené jen u benzínek mých oblíbených sítí - abych věděl, že tam brát můžu ;-)
Oproti normálním POI to má tu výhodu, že takhle ty benzínky vidím a pokud chci třeba na záchod, tak můžu zastavit. 3D budovy se ale z nějakého důvodu vykreslujou rychleji, než POI, takže když jsem měl všechny benzínky zapnuté k zobrazení jako POI, tak se to při větší koncentraci už docela škubalo.
Takhle když mám jako 3D benzínky a jako POI oblíbené sítě, tak je to plynulé a přesně vím, kde případně vezmu benzín a kde je "jenom záchod" :-D
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod expertdb v 01 říj 2009 09:27

Tak se mi stala zajímavá věc. Občas se mi úplně restartovalo moje PNA,vždy když jsem si prohlížel a posunoval mapu.Je jedno zda v 2D,či 3D nebo v modu plánování. Konečně jsem na to přišel čím že to je. Dělají to železniční přejezdy. Pokud je v Správě Poi vypnu,nic se neděje. Jakmile ale aktivuji ten druh přejezdu(1.,2.,3.třída,...),který zrovna bude v prohlížené mapě ,tak po přiblížení se k tomuto přejezdu následuje reset PNA. Dělá to v nejnovější verzi i verzi předposlední 96xxx. Zajímavé je,že při navigovaní funguje vše korektně,přejezdy se zobrazijí a hlásí. Nesetkal se s tím někdo?
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb
 
Příspěvky: 403
Registrován: 05 pro 2008 18:00

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod SvoDa v 01 říj 2009 09:29

to bude asi operační pamětí přístroje, resp. rychlostí procesoru.
Už jsme tu kdysi psali, že máš hodně .kml pozapínaných jako viditelných, tak některé přístroje nestíhají.
Při navigování jich nemusí být na "mapě" vidět tolik a proto to jede.Horší to bude asi v průletu, tam se to může seknout taky.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod expertdb v 01 říj 2009 09:51

.KML mám jen ty železniční přejezdy. A stačí když aktivuji jen ten druh, který se na mapě má zrovna objevit a už to shodí zařízení. Ale myslím si že to bude ,tak jak říkáš, pamětí. Takže stím asi nic nenadělám :cry: . Průlet jsem ještě nezkoušel,tak ještě vyzkouším a uvidím.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb
 
Příspěvky: 403
Registrován: 05 pro 2008 18:00

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod amatér v 01 říj 2009 10:01

Pokud používáš, žel. přejezdy ve formátu .kml musíš si uvědomit, že celá databáze obsahuje 8288 hesel, což je pořádná porce, já už psal na začátku, že to není pro zobrazování na mapě (žel. přejezd přece nemůžu přehlédnout), ale mým záměrem bylo vytvořit databázi pro případ potřeby = přijedeš k nějaké nehodě na přejezdu, mrkneš do POI, a lehce zjistíš údaje o konkrétním přejezdu - číslo, trať odkud kam, číslo silnice, která ho křižuje, popř. místní název. Tyto údaje pak můžeš využít ke komunikaci s operátorem tísňové linky.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Železniční přejezdy

Příspěvekod SvoDa v 01 říj 2009 10:45

Jen Mirka doplním. Pokud chceš být na přejezdy přesto "upozorňován" a vidět je v mapě ikonou, je lepší si stáhnout si jasperovy radary PLUS a pak se ti budou ty přejezdy hlásit jako radary i s ikonou radaru, dokonce vč. hlasového hlášení "Pozor, železniční přejezd". Toto pochopitelně umožňují jen skiny, které umí s rozšířenými radary pracovat (např. Gurjon) a přidáš-li si do igo8/audio i příslušné zvukové (hlasové) hlášky
Naposledy upravil SvoDa dne 01 říj 2009 13:29, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

PředchozíDalší

Zpět na Radary pro iGO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník