Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Chyby v databázi radarů

Chyby v databázi radarů

Příspěvekod Jasper v 08 črc 2008 11:12

@all Dnes jsem byl od SvoDa upozorněn na některé chyby v databázi radarů konkrétně na tři radary v Olomouci. Založil jsem toto vlákno a chtěl Vás všechno požádat o spolupráci. Pokud objevíte nějakou chybu v radarech jako špatně nastavená rychlost, směr měření, typ radaru atd. Vložte Váš záznam sem s popisem o jaký radar se jedná a jaká je u něj chyba. Rád to opravím aby tato databáze byla co nejpřesnější. Vycházím z údajů na www.poi.cz a nemám možnost zkontrolovat všechny radary. Předem všem děkuji za jakékoliv upřesňující informace.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2516
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod SvoDa v 08 črc 2008 12:02

oprava Olomouc - Brněnská ulice u ČS OMV - mobilní - 50 měří směr od západu na východ
oprava Olomouc - Lipenská ulice u ČS JET - mobilní - 50 měří směr od západu na východ

nový Olomouc - Pražská ulice u ČS KM-Prona - mobilní - 50 měří od západu na východ
nový Olomouc - Lipenská ulice 400m západně od křižovatky s Hamerskou - mobilní - 60 měří směr od západu na východ
nový Olomouc - Lipenská ulice 150m východně od ČS Ax-oil (je tam krátký úsek omezení na 5O kvůli přechodu do areálu na sever) - mobilní - 50 měří oba směry

Zbytek někdy příště :D

EDIT 9.7.:
oprava Libivá (u Mohelnice) na začátku obce - vše OK, ale máš ho moc daleko od hlavní silnice
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11664
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod Jasper v 09 črc 2008 10:27

@SvoDa To co jsi mi psal včera přes SZ je již v dnešní aktualizaci. To v předchozím příspěvku bude v následující ale mám jeden dotaz. Vzhledem k tomu že jsi mi dal pouze indicie a ne souřadnice tak jsem si to kontroloval na mapy.cz aby to umístění bylo pokud možno co nejpřesnější tak uvidíme ale nepochopil jsem ten třetí nový radar na Lipenské. Jednak na mapě není ČS AX oil ale pouze Čepro navíc píšeš že je to 150 metrů od ní východně (tedy z Olomouce) poblíž nějakého přechodu pro chodce ale já žádný na fotomapě nevidím můžeš mi to prosím upřesnit.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2516
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod SvoDa v 09 črc 2008 10:43

Promiň, ono je to víc na východ a ta ulice se už nejmenuje Lipenská, ale už je to obec Velká Bystřřice, ul. Olomoucká (49°35´17.2" ; 17°20´4.3"). My olomoučáci, tomu říkáme Lipenská, protože to je její pokračování v přímce, ale už to spadá do jiné obce. Ten přechod je do areálu Ferona. Radar tedy do místa vježdu do toho areálu - je vidět i na mapě iGO, bo měří v obou směrech (na střídačku).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11664
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod Jasper v 09 črc 2008 12:23

O.K. Tak to jdu udělat.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2516
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod SvoDa v 09 črc 2008 12:26

Mimochodem, jakým editorem, ten soubor spud edituješ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11664
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod Jasper v 09 črc 2008 13:48

Budeš se divit ale jedním z produktů Billa Gatese - EXCEL :lol: :lol: Teda ono je to trochu jinak ta utilita je vytvořena v Excelu.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2516
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod sstopar v 09 črc 2008 20:49

Jaspere, asi tu budeme mit problem. Na Jizni spojce jsou smerem od Barandovskeho mostu 2 udekova mereni, ale prakticky dle nekterych informaci se meri i mezi temi useky ... Takze asi bude potreba pridat jeste dalsi radary, aby byl zaznam od kazdeho najezdu a mozna i vyjezdu ... Proste peknej vopruz :x
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
Uživatelský avatar
sstopar
 
Příspěvky: 327
Registrován: 02 črc 2008 08:21
Bydliště: Praha 10

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod Jasper v 11 črc 2008 08:06

@sstopar Já o tom vím ale snažím se zjistit podrobnosti jestli je to vůbec pravda. Na oficielních stránkách Prahy je to popsáno jako "Virtuální úsek" kdy odjezdové kamery úsekáče za Barrandovským mostem jsou vlastně vjezdové do úseku až na Spořilov (délka úseku je 3,5 km) a tamní vjezdové jsou pro tento úsek výjezdové. Je fakt že ve výsledcích měření ten úsek figuruje už skoro rok. Přemýšlím jestli je to technicky vůbec možné. Mám zákazníka od MP ktrý se na měření podílí ale dlouho u nás nebyl abych se ho mohl zeptat jestli opravdu je tento úsek měřený. Ale jestli jo tak počítám že už jezdím bez bodů :?
:idea: Teď mě něco napadlo :!: Mahude nemáš nějaký kontakt na magistrátu aby nám to potvrdil nebo vyvrátil. :?:

Jo a něco k databázi radarů. V poslední aktualizaci jsou již uvedeny změny od SvoDa. Dá se říci že máme v tuhle chvíli přesnější radary než poi.cz což mě těší i z toho důvodu že mám pocit že si ze mě dělají dobrý den. Nejsem paranoidní ale poslední dobou mám pocit že sledují kdy se objeví nové radary a jen to vyjde ven tak udělají nějakou změnu. Copak přidaný radar mi nevadí prostě ho přepíšu ale když nějaký odstraní nebo změní jeho pozici tak to musím hledat. Jenom pro Vaší představu. Seřadím záznamy na poi.cz podle LON (25 stránek po 50 záznamech) a v mé databázi vždy označím 50 záznamů a kontroluji první a poslední záznam jestli sedí. Když najdu stránku kde ne tak musím zkontrolovat jednotlivé záznamy až najdu rozdíl. Moc prima práce hlvně proto že se to týká většinou mobilů kterých je nejvíc. A někdy mě to dojímá až k pláči. Například včera odstarnili jeden stacionár a dnes ráno ho tam zase vrátili. :twisted: Navíc mám pocit že původně u něj byl nastaven úhel i směr a teď není. :evil:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2516
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Chyby v databázi radarů

Příspěvekod sstopar v 11 črc 2008 12:07

Dobra, tak bych nastavil useku nekolik na stejnou rychlost tak, aby pri vjezdu a vyjezdu (jsou tri) byl zacatek a nebo konec a tech cca 100 m budeme proste bez usekace ...
Nebo prijimame i jine namety. U sjezdu byt nemusi, pokud si nastavis cas useku na max treba 120 sec, ale pak se zase nevejdes do celeho tohohle useku ... Proste bych ho rozdelil do nekolika mensich. Ach jo.

Jinak tvoje databaze je super. Aktualizuji na mem webu pravidelne.
jenom bych byl radeji, aby mista, kde mobilne meri tam pokud mozno zustavala. Je lepsi upozorneni, nez pairy do cistirny ... jestli je tam uz z tohohle usekace nemam ... :( . treba na kacerove, proti OMV meri laserem odvazlivec z prostredniho zeleneho pruhu smerem ven a ten tam neni. Taky chybi obcasne mereni na Prumyslove ... atd. Kam se to ztraci ?
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
Uživatelský avatar
sstopar
 
Příspěvky: 327
Registrován: 02 črc 2008 08:21
Bydliště: Praha 10

Další

Zpět na Radary pro iGO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků