Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Chcete zařadit infotabule do databáze radarů ?

Anketa končí za 12 led 2009 10:18

Ano
8
53%
Ne
7
47%
 
Celkem hlasů : 15

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod mkb v 17 čer 2009 13:04

Máš pravdu, často Prahou nejezdím,ale o zmíněných problémech vím. Asi by se o tom dalo dlouze diskutovat, řešením bude vždy kompromis.
Já zas myslel na své vrstevníky, kterým půjčím navigaci, nastavím cestu a jeď. Hrozná představa, že jim to zahlásí tunelový radar a oni v tunelu nejsou. To, že je tunel pod nimi je určitě nenapadne. :lol: :lol: :lol:
Ale nechám to na Pražácích. Máte s tím určitě větší zkušenosti.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1197
Registrován: 14 srp 2008 19:20
Bydliště: Benešov

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod vovi v 17 čer 2009 13:17

Já netrvám na tom názvu. Celý problém je v tom, že radary jsou usazeny ve 2D (na zeměpisné souřadnice, ale bez výšky). Čili by se hodilo, abych podle něčeho dokázal rozlišit radar "dole" od radaru "nahoře". Kdyby třeba v tom začátku Mrázovky byl klasický mobilní radar, tak by mi ho to sice ohlásilo v předstihu, ale zase by mi ho to hlásilo ať už jedu do tunelu, nebo odbočuji do Radlické (v obou případech jedu přes souřadnice radaru). Úsekáč mi to dokonce ohlásí na blbé cestě, na té správné to mlčí, neboť nemá signál. Z tohoto pohledu by ten mobil mohl stačit - radar navíc v podstatě nevadí. Kdybych ale už předem věděl, že radar je v díře a ne nad ní...
Ale jsou nakonec i jiné situace (viz ta zmiňovaná Průmyslová×Českobrodská a zmatené chování iGo - hlásí tam, kde nemá, a naopak).
A kdyby zrovna do té Radlické jel někdo s půjčenou navigací, tak věřím tomu, že ten "falešný" úsekáč ho dokáže pěkně rozhodit. Navíc je v tom tunelu sedmdesátka - a když pojede podle navigace těch 70 po Radlické, tak ho téměř jistě lapnou.

EDIT: A kdyby náhodou skutečně byly dva radary nad sebou, každý s jiným limitem - pak je tohle v podstatě jediná možnost, jak je při jízdě rozlišit.

P.S.: Doufám, že tu někdo (Dane?) nezačne řešit, jak ošetřit případ se třemi (a více) radary nad sebou :lol: :lol:
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7357
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod Jasper v 20 čer 2009 07:21

Tak jsem si dnes ráno konečně sedl k tomu rozšíření radarů. Děkuji vovimu za tu utilitu ale není to tak jednoduché jak jsem si myslel. Bohužel to neumí importovat ty nové kategorie ve formátu gpx ani kml. Příčina je dle mého názoru v tom že tam není typ radaru. Nicméně jsem to obešel a to tak že jsem po hodně dlouhé době použil iGoPoi Explorer který to gpx umí vyexportovat do Excelu. No a pak už to bylo jednoduché. Takže jsem ke stávající databázi přidal tři kategorie a to "nebezpečná místa", "policejní kontroly" a "info rychlost". U všech kategorií jsem zadal rychlost "0" respektive "bez limitu". Netuším jistě jak se to bude v reálu chovat ale vypadá to že to bere rychlost dle mapy. Takže pokud máte zájem vyzkoušet tak tady je ten soubor ke stažení. Uvítám jakékoliv náměty a připomínky. Nejsem si zcela jistý jestli jsem jednotlivé kategorie správně označil. Upozorňuji že je to opravdu první nástřel a že jsem to zatím nějak výrazně netestoval takže mě prosím nekamenujte. Jinak to není nijak aktualizovaný soubor s výjimkou několika oprav o které jste mě žádali. Např. Průmyslová nebo V Holešovičkách. Tak zkoušejte :!: ;)

EDIT Přiznám se že mi tam hlasové upozornění nechybí a ta zvuková signalizace je dostatečná. Jedině snad u těch nebezpečných míst bych to uvítal. Asi budeme muset na srazu ukecat Mika aby to dodělal. :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod SvoDa v 20 čer 2009 07:39

OK, Tome, rád vyzkouším a díky za práci. ;) J
Jen nám napiš, jaké ikoně v tom Gurjonovi jsi co přiřadil.
Mimochodem, stále jsem nepřišel na to, jak pojmenovat zvuky v audio, aby se mi ty radary hlásily i zvukově a nikoliv je vizuálně :(
Takhle se to bude (bez zvukového upozorňování) do st blbě kontrolovat, pokud nebudu viset očima na displayi.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod Jasper v 20 čer 2009 07:49

Já jsem žádné zvuky neupravoval a ty nové kategorie se normálně zvukově hlásí :?: Jakou ikonu jsem přiřadil ani nevím protože netuším jak je má GJ přiřazené k jednotlivým typům takže se to bude muset odzkoušet. ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod vovi v 20 čer 2009 07:55

@SvoDa: Tady máš origo (GrRussel) soubory - do složky AUDIO. Aspoň ty názvy by z toho měly bejt jasný.
Jsou to ruský hlasový upozornění (ženskej hlas):

audio.rar


P.S.: A nezkoušíš to průletem, že ne? ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7357
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod Jasper v 20 čer 2009 08:05

Teda to je debata. :? Já jsem z toho jelen :lol: Bavíme se o zvukovém nebo hlasovém upozornění. Hlasové samozřejmě nejde protože ty hlášky neexistují. Ale zvukové upozornění je naprosto stejné jako u ostatních radarů. Nic se upravovat nemusí. Prostě se to hlásí dle nastavení jako pro jakýkoliv jiný radar. Tak v čem je problém :?: :?: :lol:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod vovi v 20 čer 2009 08:16

No já třeba mám z audio upozorňování zapnutej jen hlas - ty zvuky při přiblížení a při překročení mi jednak jdou na nervy, druhak mi jde na nervy žena, která do toho ještě vždycky řve: "To to tady musí tak řvát?" :lol:

Tak jsem vyvěsil pro inspiraci ruský hlasový varování a ty zvuky si může každý ze soudruhů překopat či vyměnit k obrazu svému.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7357
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod Jasper v 20 čer 2009 08:23

Mě ty zvuky při přiblížení a překročení taky rozčilovaly a s mojí ženou to bylo stejné jako s tvojí :o :lol: Tak jsem to vyřešil a inspiraci našel v Amigu. No a teď to funguje podle mých představ. ;) Jestli má někdo zájem tak stačí vyměnit v data.zip.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Zařazení informačních tabulí do databáze radarů ?

Příspěvekod amatér v 20 čer 2009 09:53

Měl bych jednu prosbu, nevím zda je to možné, ale šlo by vytvořit z toho .spud +, soubory dva? Nebezpečná místa a policejní kontroly mám ve formě .kml. Když použiju rozšířený .spud, na místě kde se tyto body nachází mám vlastně společnou ikonu pro .kml a .spud.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11144
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

PředchozíDalší

Zpět na Radary pro iGO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron