Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Potíže s hlášením radarů

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod Jasper v 09 dub 2010 08:40

Kdepak. Tohle není úsekáč ale mobil. A například v Primu s mapou NT se hlásí taky pouze z jedné strany. ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod vovi v 09 dub 2010 10:16

Testnu to a dám vědět. Já už tam se zapnutou navigací nejel, ani nepamatuju.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7370
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod vovi v 12 dub 2010 11:59

Tak bohužel - při odbočení z Českobrodské do Broumarské (nezáleží ze kterého směru) nic. Opačným směrem z Kyjí řádné hlášení.

Ale napadá mě, Jaspere: ty jsi čistil SYS.TXT, že? Co ti tam zůstalo v sekci [warning]? Já jezdím pořád na stejný SYS, v téhle sekci mám možné i nemožné...; a tobě se to kladně projevilo po té čistce. Sabáku bych asi začal hledat právě tady.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7370
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod Jasper v 13 dub 2010 04:45

Nezůstalo tam nic. ;) Sekci Warning vůbec nemám. ;) Zatím jsem neměl možnost zkoušet jinou kombinaci a ale TA a Mirkovým skinem se při dvou pokusech dvakrát zahlásil. ;) A to se mi nestalo ani s Primem ale je fakt že tam mám mapy NT. :?
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod Jasper v 19 dub 2010 12:37

Takže odzkoušeno. Při použití mapy TA (ne té nejnovější) se ten radar hlásí v iGo8, Amigu i Primu korektně. ;) Copak tam soudruzi z Teleatlasu změnili :?: U Cedy i NT je situace stejná jako dřív. Z jedné strany je hlášen z druhé ne. :(
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod jamesbond v 26 dub 2010 08:47

capo píše:Nejdřív se pokusím zformulovat svůj požadavek: chci, aby mě iGO zobrazilo každý radar dle akduálního seznamu staženého z POI a třeba i upraveného, a zároveň mě zvukově na něj upozornilo v případě, že jedu rychleji, než bych měl. Tím "zvukově upozornilo" myslím nějaký krátký zvuk (nikoliv hlas), který zazní jen JEDNOU, a třeba 300m před umístěním radaru. Uvítal bych samozřejmě jednoduchou možnost úpravy vzdálenosti, případně její závislost na rychlosti. Nepotřebuji zvukově rozlišovat mobilní, stacionární, ani další (stačí vizuálně). Také bych uvítal upozorňování pouze na ty radary, které jsou v mém směru.

Ahoj, ja Používam skin diMkaspecter v 1.1.24, iGO mám 8.3.2.96054. Pred rokom po ceste na dovolenku (to som mal ešte Dimku 1.1.11) som to mal nastavené tak, že sa ozval len jednou ten "ponorkový sonar" a na obrazovke sa ukázal radar aj so vzdialenosťou k nemu. Teraz nedokážem takéto nastavenie zreprodukovať. Alebo mi to stále cvrliká, čo je na nervy, alebo je to úplne ticho. Nemám audio složku, chcem len ten sonar, jeden krát a dosť. Vie mi niekto poradiť ?

Prikladám aj screenshot a mám ešte dve doplňujúce otázky.
1. V akom stave sú typy pre mobilné radary a radary zabudované do semaforov ?
2. Čo znamená položka Reset delay ?

Za prípadné odpovede moc ďakujem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jamesbond
 
Příspěvky: 23
Registrován: 20 dub 2010 17:36

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod jamesbond v 26 dub 2010 16:57

Teraz som pozeral do vnútra skinov, aj v o verzii 1.1.11 aj v mojej aktuálnej diMkaspecter1.1.24 je složka Audio, a v nej súbory !radar.ogg a !mobile.ogg atď. Dalo by sa to nejako nastaviť, aby mi iGO prehralo práve tieto zvuky pri príslušnom type radara, ale iba jeden krát ? Práve takto, mám ten pocit, mi to pred rokom fungovalo.
jamesbond
 
Příspěvky: 23
Registrován: 20 dub 2010 17:36

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod SvoDa v 26 dub 2010 17:47

máš nastaveno alert sound a tím pádem nemusíš volit typy hlasů, ale někde by tam měla být volba jestli jsou zvuky
ULTRA VOICES - zvuky(nejen hlasy) jsou v adresáři audio/voice_male resp. female (ve skinu či v iGO8) nebo
IGO 2006 a pak jsou zvuky přímo v adresáři audio (ve skinu či v iGO8), což je asi tvůj případ.

Na screenu máš navíc zaplé hlasové varování a přitom nemáš hlasy a vyplé overspeed warning (varování při překročení - bude pípat jen když pojedeš rychleji než dovoluje radar), ale máš zaplé approaching warning (zvuky při přibližování k radaru - pípá už pár set metrů před radarem celou dobu, než ho mineš)

více zde
Kód: Vybrat vše
http://www.igo8mods.com/dimka_download.htm
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod amatér v 26 dub 2010 17:52

Odfajfkuj when approaching to je to pípání při přiblížení, a nastav raději when overspeeding upozornění při překročení.
Otázce:
1. V akom stave sú typy pre mobilné radary a radary zabudované do semaforov ?
Pokud se ptáš na to co máš nastaveno podle obrázku, mobilní a semaforové radary máš zakázané.

2. Čo znamená položka Reset delay ?
To nevím, uveď přesněji v jaké je to souvislosti, tento skin tu skoro nikdo nepoužívá.

Edit: zase pozdě :lol:
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod jamesbond v 26 dub 2010 17:54

Ahoj, díki za odpoveď. Iné ako alert sound tam nemôžem nastaviť, keď na to klikám nič sa nemení.
Na nasledovnej obrazovke mám možnosť prepínať medzi ULTRA VOICES a IGO 2006. OK, viem, ako to ovplyvňuje štruktúru složiek, pre voices. Ale ako sám píšeš mám alert sound a nemusím voliť typy hlasov. Ten alert sound je rovnaký ako keď navigácia hlási pokyny na trasu, ja by som chcel iný sound, ten radarový.
Ale stále nechápem, čo robím zle.

Tú stránku poznám, pred chvíľou som tam bol, ale moc som sa z toho nedozvedel. Nemohol by si mi vysvetliť ako docieliť ten zvukový signál, jeden krát a dosť ?
Naposledy upravil jamesbond dne 26 dub 2010 17:56, celkově upraveno 1
jamesbond
 
Příspěvky: 23
Registrován: 20 dub 2010 17:36

PředchozíDalší

Zpět na Radary pro iGO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků