od SvoDa v 23 říj 2009 07:54
Tak mne napadá, jestli se tato jinakost o které píšete netýká pouze klasických radarů, které jsou běžnou součástí extension/speedcam a nikoliv rozšířených radarů (SpeedCams_GrRusel.rar) které si na místo ní rozbalujeme.
Já se s tím zvukem při míjení radaru taky nesetkal, mám rozšířené radary a nastaveno hlasové varování a zvukové pouze při překročení.
Nicméně si myslím, že kdyby se ozval zvuk radaru v okamžiku, kdy jej fakticky míjím, resp. až jsem ho minul, jak píše somik, tak už je dost pozdě ne ? Radar je namířen proti směru mé jízdy a zachytává mou rychlost před svou fyzickou polohou z tohoto důvodu je lepří, upozorní-li mne zvuk v dostatečné vzdálenosti předem ať jen vizuálně nebo i hlasem a ideální je, když pípá až tehdy, pokud měřenou rychlost překročím.
Horší je to u těch radarů, který sleduje dodržování omezené rychlosti v určitém místě (mám takovou třicítku na cestě do práce), kdy stačí dát nohu z plynu těšně před tou dopravní značkou, ale mně to pípá pár set metrů předem, kde je normální 50ka, jelikož tu mou 50ku považuje za překročení, ikdyž tam, kde jsem je ještě 50ka. Toto se dá řešit jen tak, že by se poloha radaru ve speedcam.spud posunula dál za značku, aby se překročení považovalo až těšně před tou dopravní značkou, ale takových míst bude hafo.
Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.