Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Potíže s hlášením radarů

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod vovi v 23 říj 2009 07:15

Gurjon u verze 6.11 psal v novinkách:
8. Added selection of sound the speedcam passage.

Což by mohlo znamenat zhruba toto: "Přidán výběr zvuku pro míjení radaru". Ale ať klikám, jak klikám, v menu jsem to zatím nenašel. A přitom by se mi zrovna tohle líbilo (ne zrovna ta sanitka, ale dát si tam třeba takové to "ťuknutí sonaru").
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod somik v 23 říj 2009 07:19

No, tak jsem to asi "nějak" objevil, ale nejde to nide zrušit :lol: , sanitka je děsná, má drahá polovička poprvé málem vystoupila za jízdy, jak se lekla (měl jsem hlasitost naplno). :P :P
Mám teď skin 6.12
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

Příspěvekod SvoDa v 23 říj 2009 07:54

Tak mne napadá, jestli se tato jinakost o které píšete netýká pouze klasických radarů, které jsou běžnou součástí extension/speedcam a nikoliv rozšířených radarů (SpeedCams_GrRusel.rar) které si na místo ní rozbalujeme.
Já se s tím zvukem při míjení radaru taky nesetkal, mám rozšířené radary a nastaveno hlasové varování a zvukové pouze při překročení.
Nicméně si myslím, že kdyby se ozval zvuk radaru v okamžiku, kdy jej fakticky míjím, resp. až jsem ho minul, jak píše somik, tak už je dost pozdě ne ? Radar je namířen proti směru mé jízdy a zachytává mou rychlost před svou fyzickou polohou z tohoto důvodu je lepří, upozorní-li mne zvuk v dostatečné vzdálenosti předem ať jen vizuálně nebo i hlasem a ideální je, když pípá až tehdy, pokud měřenou rychlost překročím.
Horší je to u těch radarů, který sleduje dodržování omezené rychlosti v určitém místě (mám takovou třicítku na cestě do práce), kdy stačí dát nohu z plynu těšně před tou dopravní značkou, ale mně to pípá pár set metrů předem, kde je normální 50ka, jelikož tu mou 50ku považuje za překročení, ikdyž tam, kde jsem je ještě 50ka. Toto se dá řešit jen tak, že by se poloha radaru ve speedcam.spud posunula dál za značku, aby se překročení považovalo až těšně před tou dopravní značkou, ale takových míst bude hafo.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 23 říj 2009 08:14

No to ne - jestli tomu dobře rozumím, tak ten zvuk je navíc a mimo všechna varování. Takže radar by se měl normálně zahlásit hlasově, vyskočí ikonka, mám-li nastavené zvuky při překročení apod. tak je také slyším, ale já už pak nemusím sledovat displej, protože současně se zhasnutím ikonky se ozve ten zvuk při míjení. A pravá noha zase může i s pedálem až na podlahu :lol: :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 23 říj 2009 08:37

Kdyby to píplo i při míjení, tak o bych uvítal taky.
Kdoví, jestli somik používá rozšířené radary. Jak jsem psal, třeba je nějaký Gurjonovic scriptík pro tento zvuk při míjení radaru v těch obvyklých extension/speedcam, kdežto my nějaký pátek používáme místo nich rozšíření SpeedCams_GrRusel
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 23 říj 2009 08:55

Týhle teorii by odpovídalo i to, že GrRussel radary jsou starší, než verze 6.11.
Somiku, jaký radary používáš?
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod somik v 23 říj 2009 13:43

Teď jsem teda na vážkách, mám SpedCams ve složce Extension- stahoval jsem to 2.10- ale teď koukám :shock: , že ve složce content/speedcam je mám taky, jenže starší verzi.Ale měly by to být taky "rozšířené" . Jen se jinak zobrazují na C 510.
Už jsem to konečně vypnul.Vovi mě trchu nakopnul, že se to někde musí dát vypnout. Doufám , že je to ono. Při obrazovce "Nastavení zvukového varování" u radarů jsem měl pod tl. Při přiblížení neprobarvenou volbu sound on hide- kde byl zvuk houkání nastaven, ale nedal se měnit. Tak jsem pozapínal všechny volby, tlačítko se aktivovalo a tak jsem tam dal VYP, a je pokoj :evil: .
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

Příspěvekod SvoDa v 23 říj 2009 14:10

Když jsi stahoval extension, tak je tam mimo jiné složka speedcam (mimochodem, nemá co dělat se složkou iGO8/content/speedcam, bo zde jsou databáze radarů).
Nicméně ve složce extension je kromě složky speedcam (nerozšířené radary - mobilní, úsekový, stabilní semaforový a semafor) ještě soubor SpeedCams_GrRusel.rar, který když rozbalíš a takto vzniklou složkou speedcam nahradíš tu stávající, máš pak spoustu jiných druhů radarů (tunel, POI, děti, policejní kontrola,...)
Rozbaloval jsi tento .rar a nahrazoval jeho obsahem tvou složku iGO8/Extensio/speedcam nebo ne :!:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 23 říj 2009 15:07

Tak si odpovím sám, somik používá Gurjonovic nerozšířené radary.
Tamější menu o kterém se bavíme vypadá takto (je tam položka "Sound on hide"
display_1a.jpg

v rozšířených vypadá to menu takto (bez té položky "Sound on hide"
display_1b.jpg

a jestli již má pokoj a nepípne mu to když radar nechá za sebou, jak píše, tak by to tu funkci mohlo mít a pokusím se to vypreparovat do rozšířených radarů.

EDIT: hotovo viewtopic.php?p=32822#p32822 (pouze pro 480x272)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod kardzali v 28 říj 2009 13:18

dobrej nevim jestli jsem zde spravne s moji otazkou ale mam navigaci IGO8 a pri prvnim zapnuti a instalaci radaru bylo vse v poradku pak mi vse zmizelo a po druhe kdyz jsme se snazil znovu nainstalovat radary tak kdyz je to ve formatu TXT tak pri nacitani INITTALIZING WARNING tak asi po 10minutah mi to hodi chybu erro a pise tam OUT OF MEMORY REQUESTED 4064 A CACHE 596600 a nic se dal nedeje a musim to restartovat mam mapy 06./2009 komplet evropu prosim poradte mi co mam delat a proc to dela tu chybu dekuji volne misto na pametove karte mam asi 200mb
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil kardzali dne 28 říj 2009 13:23, celkově upraveno 2
kardzali

PředchozíDalší

Zpět na Radary pro iGO