Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Potíže s hlášením radarů

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod mkb v 28 zář 2009 12:09

Mám takový praktický dotaz. Jak v radarových databází přibývá událostí, tak se občas některé "sejdou". Resp. jsou nedaleko od sebe. Např. železniční přejezd a někdo tam ještě zadá nebezpečné místo. Jak se vám chová hlášení, když jsou události za sebou třeba 50m. :?:
Mám zkušenost takovou (Micsan), že se zahlásí ten první. Ten druhý již ne, pouze zobrazí jinou ikonu (hláška už mu za to nestojí :lol: ) . U Choupa to bylo podobné. Jak se to chová u Gurjona. :?:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 28 zář 2009 12:11

Nechci se plést, ale myslím, že ten druhý radar utne ten první
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 28 zář 2009 17:55

Dane není to u Tebe zvykem ale tentokrát se mýlíš. Dokud neskončí hlášení toho prvního "radaru" tak nové nezačne. Takže pokud je ten druhý opravdu hodně blízko za předchozím tak nemusí být korektně zahlášen.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 28 zář 2009 18:00

No vím, že je v tom mischmasch, a nejsem si jistý, jestli ten druhý utne ten první, nebo ten první doběhne a ten druhý začne později a utne se sám, nebo se u toho druhého zahlásí jen konec, proto jsem psal, že si nejsem jist, ale vím nabeton, že se ty hlášky nepřekrývají, takže to bude nakonec tak,jak píšeš ty.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 28 zář 2009 18:14

Hehe :-)
Zrovna dneska jsem to na přejezdu západně od obce Krupá (50°10'15.573"N, 13°42'57.013"E) pozoroval.
Ten přejezd je opravdu dost blbej - trať tam objíždí v zatáčce kopec a je nakloněná proti němu a silnice vede téměř po spádnici, takže přejezd vytváří skokánek. Motorkáři (co berou značky jen jako orientační info, které je nutno násobit alespoň 2,5x, takže ta třicítka je moc nepřibrzdí) tam lítaj tak 10 metrů vzduchem (už jsem takto viděl 3), a vozidla s dlouhým rozvorem (typicky autobusy Scania společnosti Letuška) tam rvou podvozek o silnici...

iGo mi zahlásilo nebezpečné místo v příslušném předstihu a pak až přímo na přejezdu (asi o 15 sec. později) se ozvala indikace přejezdu.
Ve směru na západ, ráno cestou na východ jsem měl problém s adaptérem a iGo jsem měl vyplé, takže v tom směru nevím.
Lakva

Příspěvekod mkb v 28 zář 2009 18:51

Mám tu zkušenost, že radar, radar neutne. Utne ho navigační hláška, nebo obráceně.
Ptal jsem se na to proto, že mám představu o jakémsi algoritmu, který by radary trochu "vytřídil". Např. je-li mobil blízko nebez.místa, vyřadit to nebezpečné místo. Prostě tak aby tam zůstalo a určitě se zahlásilo to důležitější.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 28 zář 2009 19:20

Něco podobného umí ta excelová utilita (ve které Jasper vytváří ten základní SPUD). Tam si můžete nastavit libovolnou polohovou toleranci a při následném testu to barevně označí radary (dvojice i "více"-ice), které jsou navzájem blíže, než zadaná mez. Takže ani pro ruční práci by to nemuselo být nic nezvladatelného - chce to pak jen prohlídnout označené řádky a nechat tam ten "důležitější" radar.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod somik v 23 říj 2009 06:48

Pánové, chci se zeptat na jednu maličkost . Nevíte prosím někdo, jak se vypne houkání po projetí radaru ?. Zkoušel jsem vypnout hlas. upozornění, ale tato volba mi jen vypla hlášení upozornění před radarem, ale nakonci to vždy zahouká jak sanitka. :D
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

Příspěvekod SvoDa v 23 říj 2009 06:54

To houkání je jeden ze zvuků, který si lze jako zvuk při překročení hodnoty radaru navolit.
Jak to myslíš po projetí radaru na konci zahouká ? není to úsekový radar ?
Jinak dá se vypnout nejen hlasové upozornění ale i zvukové (v kolonkách při přiblížení a při překročení zrušíš fajfku)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod somik v 23 říj 2009 07:05

Zvukové jsem vypnul, už mě to neupozorňuje pípáním, zvuky můžu měnit , ale to houkání měnit nemůžu, zahouká to vždy když radar projedu, tzn jsem za ním, nebo když je radar přede mnou a já odbočím na vedlejší ulici, takže radar minu. Navíc rychlost nepřekročím (šetřím body). Houkalo to i když se mi hlásil radar cca 700 metrů přede mnou, pak jakoby zmizel, a znovu se objevil 500 metrů přede mnou. Samozřejmě že to houkalo 2x. :?:
V nastavení zvukového varování mám zatrženo jen vizuálně , ostatní (hlas.upozornění, Při přiblížení ,Při překročení) nejsou zatržené.

@svoda: ještě 8 příspěvků a máš kulatiny !!
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

PředchozíDalší

Zpět na Radary pro iGO