Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Potíže s hlášením radarů

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod vovi v 25 čer 2009 16:48

Objevil jsem pozoruhodný problém s radary - u verzí 8.3.2.9xxxx (ale možná to dělaly i starší verze, to už jsem ale nezkoušel). Projevilo se to tak, že mi GJ 6.x najednou přestal hlásit radary, ani v mapě (2D/3D/plánování) nebyly žádné ikony radarů vidět. Myslel jsem si, že je něco poškozené, ale ani checkdisk, ani defragmentace, ani postupná výměna souborů nepomáhala. Ani inspekce střev GJ nepomohla, a následně testované jiné skiny a jiné verze iGo se chovaly stejně.

Příčina je nakonec úplně stupidní - pokud běží iGo z interní paměti a na kartě je složka iGo8/content/speedcam, pak si tam iniciativní trpaslíci vytvoří hned při inicializaci iGo soubor SPEEDCAM.SPUD s nulovou délkou. A protože je vždy novější než ten, co jste měli v šochtli původně, iGo mu vždy dá přednost. No a ony v něm nejsou žádné radary.

Řešení je stejně prosté - nesmíte mít více složek Content/speedcam ... u mě to vzniklo tak, že jsem si chtěl na kartu dát mapy a baráky, které už do šochtle nevlezly, a v rámci přípravy jsem si tam zkopíroval celou prázdnou strukturu Content/*
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 25 čer 2009 17:08

JJ, já už před časem přišel na to, že když mám v MFD/iGO8/content "jen něco" (jen věci pro ČR a euroasia.dem, 1 lang, 1 skin, 1 voice, aby to chodilo poČR i bez karty), bere si to z SD/iGO8/content jen to, co není v MFD/iGO8/content a to pouze v tom případě, že v sys.txt není
[folders]
content="%SDCARD%/content"

Pokud tam je, tak bere iGO8 z MFD pouze content z SD a svůj content na MFD zcela ignoruje.

Nejlépe to vyzkoušíš tak, že na MFD budeš mít např. jiné skiny v content/skin než v iGO8 na SD

Zápisem
content="%SDCARD%/content"
uvidíš to, co je v content na SD

bez tohoto zápisu, či s jeho vystředníkováním uvidíš v seznamu jen ty skiny, co jsou na MFD, ale mapy, POI, dem a building si to stejně bere z SD

jestli se "devítková verze chová jinak, to jsem nezkoušel, mám stále na MFD 53558

Ideální stav je ten, že mám v content na MFD jen málo věcí a většinu beru z iGO8/content na SD (bez cesty v sys.txt), ale podstatné je to, že ty samé soubory, co mám v MFD/iGO8/content mám v SD/iGO8/content taky. Pak se to nehádá a jedno nenahrazuje druhé.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 25 čer 2009 17:20

Tos mě nepochopil - já neměl na kartě žádné radary, které by to mohlo preferovat, ale jen prázdnou složku speedcam. A "ono" si to v ní hned udělalo prázdný speedcam.spud a preferovalo ho před tím správným z MFD. Takže jen chci varovat před tím, abyste na kartu dávali prázdnou složku SPEEDCAM - znemožníte tím práci se skutečnými radary.

Pro ostatní složky z CONTENT to neplatí - v těch si iGo nic nevytváří.

A zápis content=... mám vystředníkovaný pořád, ale pokud existují složky v cestě Storage Card/iGo8/content/..., tak si to tam sahá ať chci nebo ne!
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 25 čer 2009 17:26

JJ, já tě pochopil, ikdyž jsem netušil, že si to samo vytvoří .spud v prázdné speedcam na SD, takže tvou informaci považuji za velmi užitečnou.
Já jsem tu jen popisoval chování mezi content MFD a SD a je mi jasné, že prázdné složky na SD být nemají, bo by "náhodou" mohly dostat přednost před "plnými" v MFD, ale k tomu nejspíš nedojde.

Mimochodem, jaktože přijedeš až v sobotu :!:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 25 čer 2009 20:52

Vovi,
nevím zda souvisí s tím co jsi popsal, ale mě se při přiblížení šipky auta k radaru (vědomě umístěnému blízko domu, abych mohl testovat) při aktivním signálu GPS zobrazila známá výstraha: FFUIERROR: Unknown object identifier. Identifier=[d_CheckCam] Script: "[Unnamed]" command 0 a posléze totéž jen na konci 1.

Někde tu Dan popisoval co s tím. Provedl jsem scan disk, defragmentaci, vyměnil složku SpeedCams v Extension, nové save a zdálo se při reálné jízdě po Mariánkách, že to zmizelo. Pak doma jsem naplánoval zítřejší cestu do Břeclavi a udělal průlet a zase ta samá výstraha. Naštěstí iGO při tom neklekne! Také jsem měnil skiny - gj_6.6_tS, gj_6.7_tS a gj_6.6_tSi a u všech se to projevilo.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod SvoDa v 25 čer 2009 21:02

Tu chybu jsem odstranil, popis je zde - viewtopic.php?f=12&t=223&start=1218 a už to hlášku nehází a vše jede OK. Psal jsem mu to, ale na webu mu stále visí jen ty nerozšířené radary, čili ty, co jsme znali doposud - mobil, stabil, úsek, semaforový a červená na semaforu. nevím proč nevyvěsí ty rozšířené, když na ruském fóru už to, byť schybou, visí.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 25 čer 2009 21:14

Jj, Jerry, tohle je něco úplně jiného. Ten můj problém nezávisí na skinu; je to o tom, že když iGo při startu najde nějakou prázdnou složku SPEEDCAM, tak si do ní udělá prázdný SPEEDCAM.SPUD, aby tam aspoň něco bylo. A protože ten je vždy čerstvější, než jakékoliv jiné radary naplněné .SPUDy, dává mu to pak tvrdošíjně přednost a radary bere z něj - ale ony tam žádné nejsou :(

EDIT: Ta "tvá" chybka souvisí s chybějícím skriptem a Dan na to už dávno upozornil - viz ten jeho odkaz (zase byl rychlejší)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 25 čer 2009 21:20

@vovi: aspoň v něčem :lol: :lol:
Mimochodem, opravil tu chybku na tom sovětském fóru :?:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 25 čer 2009 21:29

Tam to ale nebylo od GJ, ani od DVS. Pověsil to tam ten skutečnej autor rozšířenýho SPEEDCAM - GrRussel. A přiznám se, že pak už jsem tam moc nebrousil - docela mě zaměstnával ten "můj" problém s neexistujícími radary.

A jako vedlejší produkt snažení jsem objevil i to, kam se zapisujou některá ta kujonská skinová nastavení - je to ten soubor PERMANENT_V1.SAV (jestli si to jméno dobře pamatuju) v SAVE. Já to dával po jednom pryč a po smazání tohohle zase naskočí zpátky všechna default GJ nastavení. Ono to nejspíš bude nějaký úložiště nastavených hodnot proměnných. A konflikty při střídání skinů taky nejspíš souvisí právě jen a jen s tímhle souborem a s tím, jak si jednotlivý soudruzi pojmenují své vlastní proměnné a jaké rozsahy hodnot pro ně pak používají.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jerry v 25 čer 2009 21:30

Dane a Vovi, oběma dík, už je to tam! Já to četl, ale nějak jsem to nedal do správných souvislostí. Zatraceně mi ubývají buňky v šedé kůře mozkové...

Ahoj zítra večer.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

PředchozíDalší

Zpět na Radary pro iGO