Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

ztráta satelitů

Zde řešíme všechny modely auto-rádií SENCOR s GPS - např. SDC 9104/9304/9204 ...

Moderátor: Mio-Treo.info

ztráta satelitů

Příspěvekod tygrcomp v 30 zář 2011 09:10

Zdravím mám IGO v autorádiu Sencor s Win CE a vyskytl se mi takový problém, když nedojedu do konce trasy a následně chci naplánovat novout tak mi zařízení nenajde satelity???? Pomůže až vymazání celé hystorie a také několik vypnutí a zapnutí, neměl někdo podobný problém.
tygrcomp
 
Příspěvky: 12
Registrován: 01 srp 2009 18:22

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod amatér v 30 zář 2011 12:50

Trochu divný problém, ale z toho co jsem snad pochopil
tygrcomp píše:když nedojedu do konce trasy a následně chci naplánovat novout tak mi zařízení nenajde satelity

by se to ani jinak chovat nemělo. Pokud nedojedu do cíle, nebo nesmažu trasu a naplánuji jinou ( z jiného místa, než je aktuální pozice GPS) vypínám tím i příjem GPS.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11147
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod Lakva v 30 zář 2011 19:44

No, já jdyž jsem jednou (v nějaké starší verzi) naplánoval strasu z bodu do bodu a v tomto stavu jsem primo vypnul, tak mi to po novém spuštění saty nenašlo taky, ale ani když jsem dal aktivovat GPS a naplánovat trasu z aktuální pozice. Prostě se to pak nechytlo a pomohl až výmaz SAVE.
Ale počítám, že to nebude Tygrův případ, chápu to tak, že prostě plánuje novou z aktuální pozice a to rádio ztratí fix a už se nechytí...
Nebo? Tygře, jak to je?
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod tygrcomp v 01 říj 2011 06:45

Uvedu to na posledním konkrétním případě, kdy jsem jel z OV do Berlína, když jsem se blížil k cíli cesty zaparkoval jsem o ulici dříve, protože tam bylo místo. Následně jsem jel do dalšího místa v Berlíně, naplánoval jsem trasu došlo k jejímu výpočtu, což bylo vidět "nabíhala procenta" ale po rozjetí se se navigace nechytla stála pořád na místě. Poté vymazán save, několikrát vypnuto, pokus o změnu portu na GPS, pořád nic, potom to najelo. Myslel jsem si, že jsem mezi vysokými domy, ale signál jsem nechytl ani na volnějším prostranství. Tahle věc se mi nestala poprvé :( :( :(
tygrcomp
 
Příspěvky: 12
Registrován: 01 srp 2009 18:22

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod vovi v 01 říj 2011 06:49

Ono to fakt asi bude tím, že pokud nezrušíš aktuální (nedokončenou) trasu, tak se iGo snaží tu novou navázat - tudíž plánuje z jiné, než aktuální pozice. A v takovém případě opravdu vypíná GPS přijímač.

Schválně příště v podobném případě zkus nejprve tu neukončenou trasu smazat a pak teprve plánovat dál.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7363
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod Lakva v 01 říj 2011 08:13

To je nějaký divný, já tohle dělám celkem pravidelně. Že třeba jedu odněkud domů, cestou se ještě stavím v marketu, Primo samozřejmě vypnu (aby mi to někdo nevyčóroval z auta, ještě navíc je to na telefonu) a pak dojedu domů už bez navi. A pak si třeba ještě doma naplánuju novou trasu aniž by to chytlo fix (v přízemí v paneláku to není tak snadný) a vypnu. Pak sednu do auta, spustím Primo, chytí fix, přepočítá tu novou trasu z aktuální pozice a jede se. Že by se v takové situaci nechytly saty, to se mi nikdy nestalo ani náznakem... Na žádné používané verzi Prima ani iGo...
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod tygrcomp v 01 říj 2011 19:29

vovi no ty myslíš, že to naviguje s toho místa, kde jsem měl původně dojet, nebo z toho kde jsem zastavil, protože kdyby to bylo to druhé, tak by ta pozice byla v pořádku, každopádně vyzkouším tvou radu, pokud poslední trasu smaznu před zadáním nové, mohlo by to šlapat, já ten problém na hd2 neměl, vyskytl se až teď u sencora, uvažoval jsem taky jestli není problém v tom gps přijímači, :P mám Ho v právem horním rohu okna, tak si myslím, že by v tom neměl být problém ???
tygrcomp
 
Příspěvky: 12
Registrován: 01 srp 2009 18:22

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod Lakva v 01 říj 2011 19:41

Nejsem si sice jist, kterého "Ho" máš v pravém horním rohu, že Ho píšeš s velkým H... ;-)
Nicméně teoreticky by mohl, záleží jestli máš pokovené přední sklo... Ale to by se projevovalo buď náhodně nebo trvale a ne v závislosti na nedojetí trasy...
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod amatér v 01 říj 2011 20:04

Já to dneska zkusil při cestě na nákup. Záměrně jsem zadal adresu do středu města, a cestou k marketu jsem nechal přepočítávat trasu. U marketu na parkovišti jsem navigaci uspal, po návratu ji probudil. Stále byla naplánovaná cesta do středu města. Rozjel jsem se a po cestě jsem zadal nový cíl, v dialogu Použít tuto polohu jako... jsem zadal Nová trasa. Vše se přepočítalo, žádná ztráta signálu se nekonala.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11147
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: ztráta satelitů

Příspěvekod tygrcomp v 01 říj 2011 20:22

No mě to Ho pda píše vždy velké :-) to je ta t9 :-) mno mám fabii a sklo se nejeví jako pokovovane, není ani v horní části zatemněne. Mno já spíš myslel, jestli nemám nějaké chybné sys.txt, nebo něco takového :-( je to zajímavé mno vyzkouším to vždy před zadáním nové trasy promaznout, ale druhou stránku to jsem udělal i v tom berlíně a ty satelity se stejně nechytly, tak nevím??? mužu ještě dotaz, jaké máte nastavení gps u iga v sencoru, nemám to před sebou, ale mám pocit, že tam mam port com 1 a rychlost už přesně nevím :-(
tygrcomp
 
Příspěvky: 12
Registrován: 01 srp 2009 18:22

Další

Zpět na SENCOR - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků