Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Dynavix NANO

Zde řešíme všechny modely navigací DYNAVIX - např. NANO/ATTO/DELTA/CUBE/THETA/Mountfield...

Re: Dynavix NANO

Příspěvekod Ivo K v 23 bře 2010 11:32

Ikdyž jsi MioPocket "odinstaloval", tak ho můžeš spustit z karty a potom přepnout komunikaci s PC na ActiveSync. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Pipanfrost v 23 bře 2010 15:05

a jak ho mám spustit z karty? Zařízení se spustí, ale obrazovka je jen černá, takže nemám přístup do systému. Ledaže by se nějak dalo nastavit, aby se Miopocket spouštěl hned při startu zařízení. Ale jak řikám, mám přístup jen na paměťovou kartu a nějakou tu prázdnou složku v zařízení. Bylo by super, kdyby mi někdo moh pomoct třeba přes ICQ - 281229167. Děkuju, už fakt nevim, co dál dělat. Jedině to poslat na reklamaci a doufat že mi to uznaj.
Pipanfrost

Příspěvekod Ivo K v 23 bře 2010 16:12

Nezná tvůj stroj, ale vím jak je koncipovám MioPocket.
MioPocket využívá vlastnosti mnoha navigací, že ještě před natažením WindowsCE po HR si FW "očuchá", jestli není v zařízení vložená karta a na ní nejsou soubory, které se spouští přednostně.
MioPocket jsi do NANO instaloval snad z karty, ne?
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Pipanfrost v 23 bře 2010 17:05

Instaloval jsem to z karty ;). Ale když tam natahám ty soubory, tak se to stejně nespustí, jen černá obrazovka. Poslal sem to na reklamaci, uvidíme no ;)
Pipanfrost

Příspěvekod Ivo K v 23 bře 2010 17:30

OK. Pokud je to tak, tak ti nic jiného než reklamace asi nezbývá. ;)
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Pipanfrost v 23 bře 2010 18:02

Nebo to vyhodit no :D. Dynavix se mi nelíbil, ale když sem tam dal IGO, tak to bylo hned o něčem jinym...
Pipanfrost

Příspěvekod Franky52 v 27 bře 2010 17:33

Tak se mi podařil dle rad z tohoto fóra konečně dostat do Mountfield navigace IGO 8, za což velký dík. Udělal jsem to i bez zálohy systému. Vše se má totiž tak, že záloha se mi nepodařila. Navigaci jsem propojil přes ActiveSync a zkoušel vše zkopírovat do PC. Složky Shell a Windows však kopírovat nešly.
1.Jak tedy vlastně udělat komplet zálohu?
2.Zatím spouštím IGO přes průzkumníka. Dá se vytvořit zástupce na hlavní plochu, abych mohl IGO spouštět odtud?
3.Jaký skin pro IGO na této navigaci používáte?
Předem díky za další rady...
Franky52

Příspěvekod pavelpavel v 27 bře 2010 19:26

Ahoj,

doufám, že se teď všichni neumlátíte smíchy, pokud bude můj dotaz uplně mimo mísu ;) , ale no co, maximálně vás trochu pobavím :lol: . Jak to vlastně je s tím jádrem Windows CE Core 5.0 ? Nebylo by možné z toho nějakým způsobem udělat PDA? Asi mi teď někdo vysvětlí (budu rád když slušně - nikdo učenej z nebe nespadl), že to asi nejde, ale přecijen mi to vrtá hlavou a tak jsem se vás chtěl zeptat. Za vysvětlení díky.
Ahoj Pavel
pavelpavel

Příspěvekod vovi v 27 bře 2010 21:25

Problémy jsou v podstatě dva:
1) Tyhle systémy jsou ořezané, protože s nimi musí běhat jen konkrétní HW a jen některé aplikace. Teoreticky by mohlo stačit doplnit chybějící knihovny, ...
2) Po HW resetu se opět případně pozměněná Windows natáhnou znova z ROMky a navigace je zase v továrním stavu. Tím se sice dá řešit řada problémů, ale na druhou stranu veškeré změny spáchané před resetem jsou fuč.

Udělat z navigace plnohodnotné PDA by znamenalo sestavit vlastní verzi WinCE a odladit ji pro daný HW. A pak přeflešnout ROM a narvat do ní tuto novou verzi. Je ale otázka, proč to dělat, když:
a) řada věcí se dá obejít i bez plnohodnotných Woken (unlocky, spouštěče, ...) a pro běžnou práci to stačí
b) tvorba vlastní ROMky je natolik náročná, že se člověku, který s tím začíná, rozhodně nevyplatí - dnes se dá PDA sehnat za pár peněz a jednoúčelové krabičky navigací stejně všechny funkce PDA mít nemohou.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod ne2dd v 28 bře 2010 14:36

To Franky52

já jsem tvorbu zástupců pořešil využitím ikon v záložce pro nastavení a to pro změnu jazyka a změnu regionálního nastavení, To je stejně potřeba jen jednou. Podšoupnul jsem jim tam jiné obrázky ikon a cestu ke startu toho co chci. V mém případě IGO8 a Dynavix. Na místo Dynavixu jsem dal spouštění TomTom7, zdá se mi nejpříjemnější...
ne2dd

PředchozíDalší

Zpět na DYNAVIX - specifické postupy