Jen co tak vidím "lehkým dotykem" a "jakýmsi perem": obrovskou a zcela nepřekonatelnou výhodou WM je možnost cokoliv nastavit. Když ne přímo v systému, tak nějakou utilitkou z XDA.
Takže tak lehký dotyk, jaký si můžu nastavit na Polarisu, iPhone stopro nezachytí... A bude mi to fungovat i v rukavícich nebo třeba brčkem, na rezistivním displeji nemusím tapat povrchem těla... Když jsem si před časem s nastavením hrál, psal jsem na zkoušku po displeji modelářským vlasovým štětečkem. Samozřejmě tou chlupatou stranou, tak je citlivej!
A "smsky jakýmsi perem" píšeš jen dokud nenajdeš sobě vyhovují SIP (Software Input Panel). SIPů je tak obrovský množství v mnoha různých filozofiích, že se to jednoduše nedá popsat. Stylus na SMS jsem tahal asi 10 dní, pak jsem si našel svůl ideální SIP (záměrně nepíšu jméno, ale je jeden z mnoha, totálně přizpůsobitelnej a zcela zdarma) a od té doby píšu na Polarisu rychlostí asi poloviční ve srovnání se stolním PC. Nebo rychleji, poloviční myslím při chůzi... A samozřejmě bez překlepů, SIP je naprosto geniálně opravuje. (filosofie DRMWYT - Doesn't Really Matter Where You Touch - "je vlastně jedno kde přesně zmáčkneš")
Stylus jsem nevytáhl... nooo.... hóóóóódně dlouho, fakt nevím kdy naposled. Ale zase když mám displej plný drobných detailů a potřebuju se trefit opravdu přesně na konkrétní místo, tak se stylus hodí a funguje. Třeba když hraju Zumu - tu si prstem opravdu představit neumím

Každopádně teď už to mám taky vyladěné a vychytané, že stylus tahám častěji pro funkci normální tužky, když jí zapomenu. Mám z ebaye stylus s vestavěnou propisovačkou...
Nemám vůbec rád mrkvoně, taky do není díky nim, spíš lze poděkovat žamanů z XDA, ale prostě WM rulez...
Tolik jen tak co mi nedalo, dále polemizovat nebudu, nechci to tu zaplamenit.