Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TRUE TRAC

Zde řešíme ostatní (méně rozšířené) značky navigací - např. VDO Dayton, SYMORP, MEDION, DYNAVIX, NDRIVE, PRESTIGIO, SENCOR, BECKER, PANASONIC, X-SITE, PIONEER...

Re: TRUE TRAC

Příspěvekod SvoDa v 22 říj 2012 14:21

Nevíš-li to sám jistě, tak za tebe závěr nikdo neudělá. Příště si udělej screen obrazovky.

Jestli to byla aktuální omezení, jednalo by se o TMC události, a měly by být provázeny malými dopravními značkami typu omezní přímo na oné silnici a takovéto úseky silnic by pak dle používaného scheme byly vybarveny např. modrou barvou a byla-li by událost na trase, tak by dle tvého nastavení přepočetlo Primo trasu jinudy, nebo by ti ten přepočet "objetí" události Primo nabídlo.

To, že se ti nic takového neobjevilo a ani jsi neměl žádné TMC události v seznamu tomu, že se jednalo o TMC události však nenapovídá.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Tomáš2 v 22 říj 2012 16:27

Ivo K píše:
Tomáš2 píše:.....Když spustím Primo, tak se objeví ta standartní úvodní obrazovka kdy dole běží ta čára. Když je ta čára zhruba ve 3/4, tak se najednou objeví kalibrační obrazovka s tim křížkem. Dá se toho nějak zbavit?

Podívej se do soubory sys.txt, jestli tam nemáš náhodou zápis:
Kód: Vybrat vše
[utility]
calibratefix=1

Pokud ano přepiš si tu "1" na "0"tedy:
Kód: Vybrat vše
[utility]
calibratefix=0

Nebo zápis vymaž. To nastavení calibratefix=1 je pro zařízení PDA.

Luxus, pomohlo to.Díky :)
Tomáš2

Příspěvekod mipo.mipo v 25 říj 2012 17:21

T.Y.N.G. píše:Přidám se do diskuse, řeším stejný problém s touto navigací. Od českého zastoupení mám následují info, třeba to pomůže k nalezení řešení:
Interní TMC přijímač: AVANTEQ_245
Konektor pro externí přijímač: Ne
Typ interního TMC konektoru: USB
TMC port: COM 3
TMC port baud – přenosová rychlost: 38400 baud
TMC protokol: RS232
TMC přijímač /chipset: AVANTEQ_24

z toho se to nedá nějak poskládat to nastavení..:
nějak se mi nedaří sehnat kontakt na české zastoupení....
napsal jsem do áček co s tím když dávaj "nefunkční navigaci" tak čekám na jejich reakci...
Naposledy upravil mipo.mipo dne 25 říj 2012 18:01, celkově upraveno 1
mipo.mipo

Příspěvekod mipo.mipo v 25 říj 2012 17:42

a ještě prosím o radu....
při tom laborování a zkoušení a mazání a tak,se mi začalo při startu prima objevovat toto "Unsupported voice,please see the log"
nejspíš jsem něco asi vymazal.. děkuji za pomoc

EDIT: píšu dřív než přemýšlím... našel jsem to v jiném vlákně,dopsal do sys co bylo potřeba a je to ok.
mipo.mipo

Příspěvekod lerak v 25 říj 2012 20:02

Toto bylo už použito na stránce 6, ať se snažim jak chci vždy to vyhodí že TMC není nalezeno, akorát nevím co je to Protokol rs232 a nemohuho najít
A žeby anténa byla na interním TMC konektoru: USB sem eště neskoušel ale aspoň u mne je anténa napsaná na 3,5 jack na sluchátka je to zezadu takto popsané
lerak

Příspěvekod vovi v 25 říj 2012 20:13

RS232 je protokol pro klasický starý dobrý sériový port (9-pin. samice, na starých PC vedle LPT, strkávala se tam v "před USB" době třeba i myš.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod mipo.mipo v 28 říj 2012 19:50

v navigaci ve windows v settings.ini je nastaven port 9 a je tam přijímač amaryllo....

Config file for AmarylloDynamics TMC Loader
(c)2010 Amaryllo MMG BV
PORT defines the COM port number for loading the TMC
PORT=9
mipo.mipo

Příspěvekod mipo.mipo v 31 říj 2012 10:18

z áček jsem se odpovědi nedočkal.. jen se zeptali na které pobočce jsem koupil auto a když jsem napsal,že jsem nekoupil tak se mi už neozvali..
mipo.mipo

Příspěvekod lerak v 01 lis 2012 21:21

Při tomto zapisu mi už nevypisuje TMC nenalezeno ale vypisuje - Žádný signál tmc a stále spouští testy - A to jsem vyskoušel už všechny porty com.

saved_config_available="1"
saved_config_classname="RDS_GPS_PLAYER_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="3"
saved_last_frequency="1048"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
lerak

Příspěvekod T.Y.N.G. v 02 lis 2012 06:38

Díky mipo.mipo jsem si ve složce Windows všiml RDS.EXE, to když pustím a mám níže uvedené nastavení TMC, tak po spuštění Primo to prohledává stanice (i v IGO8), ale zatím nic nenachází, ale je to zase pokrok, tak se to třeba někomu povede.
Pokud RDS.exe před startem navigačního SW nepustím, tak to stanice neprojíždí.

[TMC]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_AMARYLLO"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="9"
saved_last_frequency="1048"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
T.Y.N.G.

PředchozíDalší

Zpět na OSTATNÍ ZNAČKY - specifické postupy