Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TMC nenalezen

Zde řešíme všechny neznačkové navigace - tzn. přístroje u kterých není možno identifikovat výrobce - zkrátka "čínské" krabičky např. z DealExtreme, nebo od překupníků...

TMC nenalezen

Příspěvekod devousek v 08 srp 2012 10:04

Zdravím, mám tuhle navigaci a nedaří se mi na ní rozchodit TMC.
Nemá někdo zkušenosti s tímhle typem navigace.
Můj zápis v sys -

[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_AMARYLLO"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"

Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
devousek
 
Příspěvky: 11
Registrován: 13 lis 2010 22:02

Re: TMC nenalezen

Příspěvekod Ivo K v 08 srp 2012 10:22

Navigaci neznám a dle obrázku ji ani nepoznám, verzi Primo jsi nenapsal, tak bych ti poradil nejdříve zápis ze souboru sys.txt vymazat (po záloze) a vyzkoušet jestli si Primo HW TMC nenajde samo.
Já jsem měl kdysi v Primo 1.1 zápis v sys.txt:
Kód: Vybrat vše
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
saved_last_frequency="951"

A nyní v Primo 2 nemám v sys.txt žádný zápis ohledně TMC.
Naposledy upravil Ivo K dne 08 srp 2012 10:27, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5460
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: TMC nenalezen

Příspěvekod devousek v 08 srp 2012 10:26

Verze Igo Primo 9.6.2.209584

tak sem to vymazal ze sys a jak poznam ze si to naslo samo
devousek
 
Příspěvky: 11
Registrován: 13 lis 2010 22:02

Re: TMC nenalezen

Příspěvekod Ivo K v 08 srp 2012 10:36

Pokud si Primo HW TMC najde samo, tak by mělo TMC začít ladit stanice.

Podívej se do Data.zipu, jestli máš ve složce config/devices, ini soubory pro různá zařízení. V těchto souborech bývá i nastavení TMC pro jednotlivá zařízení.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5460
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: TMC nenalezen

Příspěvekod devousek v 08 srp 2012 10:41

v data. zip v device je souboru hodne.
Po vymazání tmc v sys mi zmizela ikona pro udalisti co jsem prilozil na fotkach

Odkaz navigace:
Kód: Vybrat vše
http://www.lampionyprani.eu/gps-navigace-7-lcd-dvb-t-televize-tmc-multi-media-mapy-evropy-44.html
devousek
 
Příspěvky: 11
Registrován: 13 lis 2010 22:02

Re: TMC nenalezen

Příspěvekod tomasii v 08 srp 2012 11:26

Prodejce by neporadil? Měl by vědět, co prodává :idea:
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3348
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: TMC nenalezen

Příspěvekod devousek v 08 srp 2012 11:28

Koupil sem ji na aukru, takže nevím kde byla koupena. Tahle možnost mě napadla.
devousek
 
Příspěvky: 11
Registrován: 13 lis 2010 22:02

Re: TMC nenalezen

Příspěvekod Ivo K v 08 srp 2012 11:55

Tak to budeš muset asi trochu laborovat. Projdi si vlákno o Primo-TMC a vyzkoušej různá nastavení TMC.

Já mám například v Miu C720 v souboru system.ini (v adresáři \save\profiles\01) tento zápis:
Kód: Vybrat vše
[tmc]
auto_tuning="1"
last_known_tmc_station="904"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_port="1"
saved_config_portname="COM"
saved_last_frequency="904"
saved_last_tuning_mode="1"
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5460
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: TMC nenalezen

Příspěvekod Falmi v 27 pro 2012 11:31

Naladil jsi TMC?
Ono většina čínských krabiček TMC neumí - neumí komunikovat s externím přijímačem.
Nejlépe to zjistíš se starým Igo8 - to má aktivní vyhledávání TMC - proleze všechny porty a pokud je toho krabička schopna, tak jej naladí. Když ne, tak bohužel.
Falmi
Čína 7" 800x480 skin DIMKA, externí TMC
Falmi
 
Příspěvky: 21
Registrován: 21 kvě 2010 17:21


Zpět na NONAME NAVIGACE - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron