Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Navi čína a RDS-TMC--USB

Zde řešíme všechny neznačkové navigace - tzn. přístroje u kterých není možno identifikovat výrobce - zkrátka "čínské" krabičky např. z DealExtreme, nebo od překupníků...

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod Beberik v 13 kvě 2016 12:36

Vlákno je sice staré a fórum skoro mrtvé, ale třeba to někomu v budoucnu pomůže: Zkusil jsem ke své číně (Tiaiwait, 7 palců, 800x480, kapacitní displej) objednat výše zmíněný TMC přijímač Dynavix (ten dražší, co nabízí), je to Royaltek RTA-3000. Už od výrobce jsem měl prohozené bílý a zelený vodič. Přijímač po připojení k navigaci komunikuje na portu COM8. Data sice v monitoru portů vypadají jako rozsypaný čaj, není tam ani náznak Royaltek protokolu, ale při konfiguraci v sys.txt tomu Primo 2.4 rozumí a události načítá out-of-the-box.
Kód: Vybrat vše
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="8"
auto_tuning="1"
Beberik
 
Příspěvky: 5
Registrován: 03 čer 2010 21:11

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod Jarouš v 15 kvě 2016 07:02

Nic mrtvého není, akorát už jsou vyčerpány všechny možnosti nějakých převratných úprav a tak na našem fóru už není tolik příspěvku jako v počátku, ale to je život.
PRESTIGIO Geovision 7777, MIO C 520, Garmin nuvi 1440, Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2016/Q2
Samsung S7 Edge, Elephone 3M 4G
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor
 
Příspěvky: 5686
Registrován: 01 črc 2008 14:14
Bydliště: Liberec 30 - Vratislavice

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod Eon v 22 kvě 2016 15:40

Zdravím všechny uživatele. Narazil jsem na toto forum při mém hledání informací a mám velkou prosbu. Koupil jsem si auto a bohužel tam byla nějáká čínská vestavěná NAVI s dalšími blbostmi. Samozřejmě k tomu nebyla SD karta s mapami, a tudíž nefunguje. Celkem mne to mrzí, nejraději bych celou tu škatulu vytrhal ven, ale je na to napojených xy věcí, a rozebírat celý interiér a měnit čelní sklo se mi zatím nechtělo. Tady na forum jsem začal pátrat jak to vlastně vůbec funguje a jsem totálně mimo. Tohle není vůbec můj obor, ani se v tom nevyznám. Jen tak jsem zkusil koupit kartu, našel jsem nějáké mapy, stáhl na kartu a zkusil to. Píše to něco ohledně špatného rozlišení, ale řekl bych, že to nebude hlavní důvod nefunkčnosti.

V autě mám tuhle škatulu:

Kód: Vybrat vše
http://autodoplnky.partes.cz/cs/741154-vestavena-gps-navigace-do-vozu-toyota-model-tid-c010-s100-s-dvd-dvb-t-internet.html


Ptám se, je mi někdo ochotný pomoct/poradit jak tam alespoň nějáké mapy dostat? Lze to vůbec, když nemám původní SD kartu, co tam byla a nevím jak byly uspořádány složký/soubory.. Můj obor jsou spíš mechanické věci nebo boty. :-) Klidně i zaplatím, jak píšu v tomhle se vůbec nevyznám..

Pokud jsem dotaz položil do špatné sekce, moc se omlouvám.








Mio-Treo.info píše:Odkazy vedoucí mimo fórum vkládej do Code => viz Pravidla fóra
Eon
 
Příspěvky: 4
Registrován: 22 kvě 2016 10:11

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod caco v 22 kvě 2016 17:47

Zalezi ci tam mas nejaky program na gps. to radio bezi na wince6.0 cize tam musis mat gps software beziaci na tejto platforme. Takze nevieme ci tam taky soft mas. Mozes tam dat napr. iGO primo, co by bezalo celkom svizne. Ak ho nemas, musis si ho zaobstarat. Tu ti link nan nikto neda lebo tu nenajdes nelegalny soft, iba moznost jeho upravy a vylepsenia a nastavenia. V pripade ze primo mas, staci ho nakopirovat na kartu a nastavit na rdiu cestu aby sa po stlaceni navi sustilo amalo by to ist. Zalezi aj na rozliseni, mal by si mat rozlisenie 800x480. Tak ak upresnis co mas a co nie skusime poradit dalej. Teraz nevieme od coho sa mame odrazit
Čína APICAL 128MB 4,3" /480x272/ iGO Primo 2.4,skin fmilan+amater, voice TTS Laura All in one WinCE, Mapy Ta, NQ, AutomapaEU,Navigon, Becker Active 50,Navitel,iGO NextGen,
Allwinder android gps /800x480/iGO AvicSync, skin pongo, voice TTS Elena
caco
 
Příspěvky: 111
Registrován: 12 led 2011 11:23
Bydliště: Trenčín

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod Eon v 22 kvě 2016 19:16

Jasný, nechtěl jsem link na mapy, jen co mám hledat a hlavně jak to pak spustit. Jaký soft tam mám to opravdu nevím. GPS systém funguje, ukazuje mi souřadnice kde jsem, ale nic víc. Zítra vyfotím co mi to píše po kliknutí na NAVI.
Eon
 
Příspěvky: 4
Registrován: 22 kvě 2016 10:11

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod Eon v 25 kvě 2016 20:26

Ahojte, tak dnes jsem sice se spožděním, ale přece, vyfotil co mi to píše. Bohužel už jsem tu cestu změnil já, když jsem na kartu zkusil hodit by oko nějáké mapy. Samozřejmě mi to nejelo. Když tam teď nemám tu kartu, píše to tu poslední cestu, kterou jsem zadal.
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Obrázek

Tady u toho mi to hodilo chybu kvůli rozlišení. (Asi) ještě postnu až si vezmu do auta tu sd kartu..

Jinak soft jsem žádný jiný nenašel, jen tohle:
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Obrázek

Já hlavně nevím co konkrténě stáhnout (samozřejmě nechci link-jen nějákou verzi, co by mi mohlo jet) a pak nevím jak nastavit tu cestu, která by mi po kliknutí na NAVI fungovala..





Mio-Treo.info píše:Obrázky se dávají do tagu IMG a ne URL
Naposledy upravil amatér dne 26 kvě 2016 16:08, celkově upraveno 1
Důvod: Obrázky pod "Spoiler"
Eon
 
Příspěvky: 4
Registrován: 22 kvě 2016 10:11

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod SvoDa v 26 kvě 2016 06:49

Tak zkus na SD kartu nainstalovat (nahrát) nejdřív to, o čem víš, že je to kompletní a třeba to, co je bezplatná zkušební verze - např. navigační software Aponia viz
Kód: Vybrat vše
 http://www.aponia.com/cs/support/download#collapse-wince-installers
nebo zdarma např. Mapfactor viz
Kód: Vybrat vše
 http://navigatorfree.mapfactor.com/cs/
s popisem viz
Kód: Vybrat vše
 http://tn.cdc.cz/mapfactor.html

Až to budeš mít na kartě nahrané, vložíš do slotu rádia a pak si jen stačí naklikat v rádiu cestu k příslušnému .exe souboru v onom adresáři na kartě (GPS path).

Jakou strukturu složek má iGO najdeš třeba zde třeba v sekci "Obrázky"
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11683
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod amatér v 26 kvě 2016 16:06

S parametry, které to ukazuje, to zvládne iGO8, nebo PRIMO max. 2.0. Vyšší verze PRIMO už budou mít asi problém.
Cesta k apk. by měla jít navolit kliknutím na to tlačítko, kde se zobrazuje.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11093
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod vlado v 27 kvě 2016 09:03

Podľa popisu rádia sa jedná o výrobok čínskej firmy WiTSON . Na tejto adrese nájdeš viaceré videa o Tvojom rádií.:
Kód: Vybrat vše
http://www.witson.com/en/products.htm

Sú tam video návody pre jeho používanie.
vlado
 
Příspěvky: 14
Registrován: 24 led 2009 12:52

Re: Navi čína a RDS-TMC--USB

Příspěvekod Eon v 28 čer 2016 14:14

Ahojte, moc děkuji SvoDovi, nahrál jsem tam ten Mapfactor, všechno funguje, jsem nadšený. Koupím tu plnou verzi a budu jezdit. :-) Ještě jednou všem moc děkuji.
Eon
 
Příspěvky: 4
Registrován: 22 kvě 2016 10:11

Předchozí

Zpět na NONAME NAVIGACE - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků