Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Zde řešíme všechny neznačkové navigace - tzn. přístroje u kterých není možno identifikovat výrobce - zkrátka "čínské" krabičky např. z DealExtreme, nebo od překupníků...

Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod CZepepe v 14 dub 2010 15:04

Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/4948701/rf2.rar

Zde je lokalizační "balíček" češtiny pro většinu čínských navigací. Po rozbalení (soubor.rar, 37.20 KB, bez hesla) máte složku ResidentFlash2 s několika cestami a soubory (jsou typy GPS které mají soubory v různých složkách a soubory jsou také různé - např. czech.xml, czechic.xml, czech.ini, czechic.ini atp.) s víceméně přeloženými texty. Stačí zkopírovat na SD, přes TCMD nebo jiného správce souborů vlízt do GPS kde je složka ResidentFlash (POZOR ResidentFlash2 nehledejte - je skrytá tudíž ji neuvidíte) a přetáhnout (zkopírovat) ResidentFlash2 sem. Pokud je původní soubor se strojovou češtinou nalezen stačí jen povolit "přepsat". Toť vše! Sice se tam logicky zkopíruje celý obsah složky ResidentFlash2, ale ničemu tam nevadí... Je to asi nejjednoduší postup, jak si svoji GPS počeštit.

POZOR!!! pokud v navigaci není možnost výběru češtiny v základním menu, přepíše se češtinou anglická lokalizace, tzn. že místo angliny pojede čeština. Pokud se chcete tomuto vyhnout, lze ve složce ResidentFlash2 najít tu "svoji" a přepsat ručně dle zde na fóru již popsaných postupů.

SAMOZDŘEJMĚ DOPORUČUJI STÁVAJÍCÍ JAZYKOVÉ MUTACE ZÁLOHOVAT, JELIKOŽ POKUD BUDE NĚJAKÝ EXOT (MYSLÍM TÍM NAVIGACI ;-) A BUDE MÍT V JAZYKOVÉM SOUBORU, BYŤ STEJNĚ POJMENOVANÉM, JINOU STRUKTURU PŘÍKAZŮ, BUDETE MÍT IKONY V MENU BEZ POPISKŮ!!!!

U nových GPS s rozlišením 800x480 se mi to ještě nepodařilo, bo jsou ty soubory v GPS chráněny proti přepsání. Soubor czech.xml sice najde, ale když povolim přepsání vypadne hláška "Cannot copy or move file!"
Zkoušel jsem přejmenovávat stávající, měnit atributy souborů i složek ale zatím neúspěšně...
NEVÍTE NĚKDO JAK TOTO OBEJÍT???
Naposledy upravil CZepepe dne 03 kvě 2010 22:08, celkově upraveno 1
CZepepe
 
Příspěvky: 8
Registrován: 06 dub 2009 13:37

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod honzast v 14 dub 2010 17:16

Dobrá práce. S těmi soubory co nejdou smazat nebo podobně jsem to řešil v registrech zrušením klíče, který ho volal. Jak na složky to nevím.
NONAME Čína 5" Win CE6, 800x480, 128RAM, PRIMO 8.5.11.168090, Xperia Arc S neotevřený, Android 4.0.4 Primo pro Android Think 1.1 ver. 9.6.7.235654
honzast
 
Příspěvky: 126
Registrován: 07 úno 2010 22:02
Bydliště: Brno

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod alvatom v 22 lis 2010 16:02

Pořídil jsem si čínskou navigaci z čínského obchodu a řeším její počeštění. Podle informace obchodníka měla češtinu obsahovat, ale v základní nabídce jazyků není. Problém je, že výrobcem je společnost Eroda a má tedy zcela jiný firmware než navigace YF, na které je většina návodů v tomto i ostatních fórech. Chtěl jsem kvůli tomu kontaktovat přímo výrobce, ale jeho stránky v angličtině bohužel momentálně nefungují. Proto jsem se rozhodl pomoci si sám a postupně zkoušel následující kroky (samozřejmě po záloze stávajících souborů):

1. Zjistil jsem, že ve složce ResidentFlash2/App/config/Language soubor Czech.xml existuje. Navíc jsou zde další soubory jazyků *.xml, které se v nabídce nastavení neobjevují. Zkusil jsem tedy vzít jeden z jazyků, který v nabídce je (Finštinu), smazal soubor Finland.xml a ten český přejmenoval na Finland.xml. Po restartu se ale nezměnilo vůbec nic, po výběru Finštiny bylo všechno finsky.

2. Někde jsem četl, že problém může být třeba i v jiné velikosti souboru xml a tak jsem zkusil jednu drobou úpravu v souboru English.xml (místo chybného "vedio" jsem napsal "video", takže velikost zůstala stejná), restartoval... ...a zase se nezměnilo vůbec nic, v hlavním menu bylo stále "vedio".

3. Ve složce skin (nevím teď přesnou cestu, nemám gps zrovna u sebe) v souboru lang.xml jsem našel něco, co je zřejmě seznam nabízených jazyků v menu. Vybral jsem si tentokrát Slovenštinu, přepsal zde cestu ze Slovak.xml na Czech.xml a "Slovenčina" na "Čeština". Po restartu se v menu objevilo opravdu "čeština" na původní pozici Slovenštiny, ale po jejím zaškrtnutí byly zase všechny popisky slovensky.

Nevím, co dál. Soubor Czech.xml bych si navíc rád upravil sám, protože ten překlad je šílený. Ale netuším, jak tu navigaci donutit, aby si ten soubor načetla... Možná by pomohl tenhle lokalizační balíček, ale odkaz už nefunguje.

Dokázal by někdo poradit? Díky.
Eroda (Čína), 6", 800x480, 64MB RAM, 4GB Flash, Win CE 5.0, iGO8
alvatom
 
Příspěvky: 1
Registrován: 03 lis 2010 16:54

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod hajekluba v 15 srp 2012 09:01

zdravim,
taky bych potřeboval lokalizovat navi do češtiny, do residentflash2 se dostanu, ale přesně jako popsáno výše, pokud jsem zde cokoliv změnil, nemělo to žádnej efekt, zkoušěl jsem i např. english.xml a do něho čestinu, do navi se mi to podařilo uložit, ale když jsem dal v navi angličti nu, tak byla angličtina natvrdo, a absolutně nikde ani slovíčko česky, jako by to bralo tu angličtinu, z jiného souboru.
Nemáte někdo nejaký typ?
hajekluba
 
Příspěvky: 10
Registrován: 26 čer 2011 14:51

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod tomasii v 15 srp 2012 20:45

Ve složce YFAAP v souboru index.ini bývá mj. seznam povolených jazyků. Já tam např. mám
[Config]
AvailableLangs = 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,12,13,14,15,16,17,18,19,20
...
Language = 0
...


Language = 0 je defaultní jazyk (angličtina)
Ve složce Language pak mám 19 jednotlivých jazykových překladů ve formátu (příklad pro češtinu - soubor Czech.xml)

<?xml version="1.0"?>
-<Language>
<!-- common string, prefix "COMMON_" -->

<!-- shell string, prefix "SHELL_" -->
<SH_GPS TEXT="Navigace"/>
...
<!--LANGUAGE Set, Prefix "LG_"-->
<LG_CAPTION TEXT="Jazyk"/>
<LG_TEXT TEXT="Jazyk"/>
<LG_LANGUAGE TEXT="Čeština"/>
...
</Language>


Ve složce Setting v souboru Language.xml je pak skript pro menu volby jazyka. Ten bere z předchozího souboru (nebo z jiného jazykového souboru dle navoleného jazyka) uvedené české texty do českého menu.

Myslím, že skripty jen určují defaultní nastavení, meze, co se zobrazí na obrazovce a co lze navolit. Vlastní volbu asi ale dělá vlastní firmware. Ve vašich případech je asi potřeba nastavit meze voleb jazyka, na druhé straně oproti vám se mi třeba počeštěný soubor angličtiny zobrazoval s češtinovými změnami. Já tak začínal, než jsem opravil texty v souboru czech.xml. Bohužel jsem nikde nenašel ani seznam jmen souborů, ani vztah mezi čísly a soubory s překlady příkazů, z toho usuzuji, že jsou volené explicitně z firmwaru.
Měl jsem asi výhodu v tom, že změny editací jazyku byly hned vidět...
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3386
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod hajekluba v 16 srp 2012 17:00

aha... tak to je špatný , ja po přihlaseni do residentflash2 mam pouze adresar APP a v ní pouze adresaře Avin,BT, Config, Flashplayer,Tools....takže tim to asi skončilo vid?
hajekluba
 
Příspěvky: 10
Registrován: 26 čer 2011 14:51

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod tomasii v 16 srp 2012 19:30

Asi je to v každé číně jinak. U mojí je v RF2 jen složka YFAAP, v ní je ale požehnaně dalších složek:
BlueTooth
CEFlash
Ebook
Favorite
Games
IPhoneShell
Language
photo
Player
Setting
Skins
Sound
System
ToolBox
WallPaper
YFFonts

V nich jsem pak dělal editace různých souborů (viz dříve).

Pokud tam tyto složky nemáš, pak nejsou-li v souborech RF2 odkazy na jiné soubory, kde by bylo hledané, tak bude asi většina natvrdo "zadrátovaná" a s tím nic neuděláš. :(
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3386
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod frenkiecz v 17 úno 2013 17:20

Ahoj všem.Prosím o radu-v čínské navi (nevímjakyvyrobce) je kupodivu čínský Windows CE 6.O.Ten rozsypaný čaj číst neumím a rád bych aspoň anglinu.ČJ by byl teda lepší,ale co...
Poradí mi někdo jestli to přehrát a jak,či v jak ji předabovat.Ikona podle Win v PC není a snad tam ani není jiný balíček a řečma.Jinak IGO Primo v ČJ,vše v pohodě a 7palců obrazovka je luxus.
Dík za rady či cokoliv.
frenkiecz
 
Příspěvky: 67
Registrován: 14 říj 2009 21:02
Bydliště: Nová Paka

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod tomasii v 18 úno 2013 14:18

Zatím jsem se nesetkal s čínou, ve které by nebyla i angličtina, takže ji tam nejspíš máš někde taky. Hledej v RF2 - viz předchozí příspěvky.
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3386
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: Lokalizační "balíček" ČJ do většiny číňanů

Příspěvekod caco v 19 bře 2013 15:25

Moja prvá čína bola tiež len si wince v cistine. Pomohlo az prepisanie firmwaru. Fakt neslo dat wince do anglictiny.Po prepísaní som mal uz wince v anglictine
Čína APICAL 128MB 4,3" /480x272/ iGO Primo 2.4,skin fmilan+amater, voice TTS Laura All in one WinCE, Mapy Ta, NQ, AutomapaEU,Navigon, Becker Active 50,Navitel,iGO NextGen,
Allwinder android gps /800x480/iGO AvicSync, skin pongo, voice TTS Elena
caco
 
Příspěvky: 111
Registrován: 12 led 2011 11:23
Bydliště: Trenčín

Další

Zpět na NONAME NAVIGACE - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron