Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Navigace z DealExtreme

Zde řešíme všechny neznačkové navigace - tzn. přístroje u kterých není možno identifikovat výrobce - zkrátka "čínské" krabičky např. z DealExtreme, nebo od překupníků...

Re: Navigace z DealExtreme

Příspěvekod Waltr v 07 úno 2010 09:22

Takže jsem se prokousal všemi těmi peripetiemi. Až si najdu trošku času, pokusím se zde uvést postup i pro ůplné laiky"
Protože musím říci, že ,,pro nás neznalé"" je spousta věcí kterým nerozumíme. Ti co se vyznají- ví hned.
Waltr

Příspěvekod Waltr v 07 úno 2010 14:21

Stáhl jsem Total comander.
K němu doplněk WinCE
Kód: Vybrat vše
http://www.ghisler.com/plugins.htm#filesys

Stáhl nový firmware
http://www.gpsunlock.net/PageHowTo.html

rozbalte do kořene SD karty na dva soubory (img a wzp).Vložte kartu do vyplého zařízení, zapněte a počkejte na modrou aktualizační obrazovku.Po upgradu vymažte tyto dva soubory z SD karty.Tento upgrade také opravuje dřívější problémy s FM transmitterem.
Jestli bude po upgradu nefunkční Bluetooth, nepanikařte, opraví to krok 3
Stáhl jsem nový skin
http://www.gpsunlock.net/PageHowTo.html
jsou tam dvě...víc verzí)
Zkopíroval jsem to na kartu-na navigaci v -nastavení-nastavení cesty- jsem se proklikal až k menu exe (je součásti zkopírovaného nového menu které jsem tam před tím nainstaloval.
a potvrdil dole ,,navigace run" a uložil na vrchu ne obrazovce. (to jsem párkrát neudělal a pořád to nefungovalo) :lol:
Krok 3
Nové menu :
Nelze kopírovat tuto novou složku YFAP30 Residentflash2 adresář s existující složky YFAP30 tam stále, protože není dostatek paměti pro ukládání v jednotce mít obojí! Chcete-li tento postup obejít jsem udělal následující:
"NEW" MENU instalace:
1) Zkopírujte NEW "YFAP30" složku z této "YFAP30_pez.rar" souboru.
2) Přejmenujte původní existující "YFAP30" složku (se sídlem v ResidentFlash2) na něco jiného (např. "OLDYFAP30"). Tím se zastaví se používá na svém příštím restartu.
3) Odstraňte všechny soubory v "OLDYFAP30", které můžete. Několik souborů bude vám nedovolí smazat. Thats OK. Nechte je tam do teď.
4) Nyní budete mít dostatek volné paměti pro kopírování NOVÉ "YFAP30" leporelo do ResidentFlash2. Zkopírovat celé a reset jednotky.
5) nový skin začne. Nyní můžete jít zpět do správce souborů (nebo WinCE) a trvale odstranit "OLDYFAP30" složky a soubory, které v ní nemohli být odstraněn v kroku 3.
Thats it!
Jako vždy, měli byste vždy udělat úplné zálohy jednotky před dělají věci, jako je tento.
Na zdraví,
K tomuto kroku se vztahuje již dost omílaná diskuze o ,,skrytém adresáři.
Ten se vyvolává viz obr :Obrázek
Mě se podařil vždy otevřít jen najetím kurzoru na hranatou závorku s dvěma tečkama (pod rádekem) a zmáčknutím schift a F6 pak jsem klikl na řádek a dopsla pře lomítko ,,2"
Toto je návod ůplného amatéra pro ůplné amatéry :lol:
Asi se spousta lidí pobaví, ale mě by tento návod ušetřil spoustu práce.
Snad se nezlobí ti jež jsem citoval, a ti na jejíchž odkazuji.
Jestli tam mám nějakou chybu tak mě prosím znalejší opravte.
Zdeněk
Waltr

Příspěvekod vovi v 07 úno 2010 18:45

Já jsem ještě pokusy zjistil, že ani není třeba ten Total Commander s pluginem pro CE. Úplně stačí použít nejprve jeden z těch PEZových spouštěčů. Když běží, tak spustit v Nástrojích (Tools) položku s logem Windows. Při pomalém klikání po druhém kliku naskočí "vestavěný" Commander, kde jde ta operace s přejmenováním (stačí dva ťuky stylusem do řádku za jméno, vyskočí malá klábosnice, pak připsat dvojku, pak ťuk na Enter a jste rovnou v RezidentFlash2).

A PC je potřeba jedině pro nakopírování obsahu na kartu. Stačí jedna karta s těmi dvěma soubory pro nový FW v rootu, se složkou PEZmenu (třeba, může se jmenovat jakkoliv) s jedním tím PEZ spouštěčem (běží z té karty) a se složkou YFAP30. A pak už si vystačíte se samotnou šochtlí.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod lulu v 07 úno 2010 23:18

vovi píše:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23569

Na co nějaké unlocky a spouštěče ? když tyto "čínské" navigace jdou odemčít úplně jednoduše:

1. způsob pomocí regeditu na kartě
v Settings - Nav Path - je cesta k navigaci, změníme na cestu k cecmd.exe nebo regedit.exe
Potom spustíme navigaci, ale místo ní najede editor registrů :-)
V registrech HKLM\init\Launch50 změníte YFLoader.exe na explorer.exe
Po restartu už najede klasická plocha windows, na plochu jsem si dal zástupce aplikací (navigací) ...

Edit: co dělat když se neobjeví klávesnice
spustit TotalCommander (cecmd.exe), z něj klávesnici (KeybTC) a nakonec regedit.exe

2. způsob pomocí PC a Activesync
v Settings - USB Options - přepneme na MS Activesync
Do počítače si nainstalujeme Microsoft ActiveSync a CeRegEditor.
Připojíme navigaci USB kabelem k počítači, program Activesync ji připojí jako disk,
spustíme CeRegEditor a opět v registrech HKLM\init\Launch50 změníme YFLoader.exe na explorer.exe

Edit: kde najdu původní aplikace a hry
jsou ve "skrytém" adresáři \ResidentFlash2\YFAP30\
Dostanete sa tam přes cecmd.exe, když přes klávesnici zadáte cestu \ResidentFlash2\
lulu

Příspěvekod haluman v 09 úno 2010 20:18

Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s touhle navigací? Nějak s ní nemohu hnout.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30501

RomVersion:84A.YFN.5A.0730
Software Version: V3.6.E502.6.11
OEM Info: YFAtlas4
Platform ID: 5955414E46454E47
Device ID: 0000000000000000
SDCard ID: 20947D4E
haluman

Příspěvekod lulu v 09 úno 2010 20:55

A v čem je problém, copak v v Settings - Nav Path - není cesta k navigaci?
lulu

Příspěvekod haluman v 10 úno 2010 18:08

jo, tohle je v pohodě, ale (i když je to trochu mimo tohle fórum, ale tady toho píšou o číňanech nejvíc) IGO8 jsem tam nainstaloval bez problémů, ale TT tam nemůžu rozject, stále to hlásí nedostatek paměti. Před chvílí jsem se dočet na DealExtreme, že TT na winCE 6 neběží, tak se na to asi vykašlu a zůstanu u IGA. Ale chtěl bych si tam přidat taky nějaké hry - je tam jenom 1 a nevim, jak na to. Neporadí někdo zkušenější? díky
haluman

Příspěvekod lulu v 10 úno 2010 19:52

haluman píše:Ale chtěl bych si tam přidat taky nějaké hry - je tam jenom 1 a nevim, jak na to. Neporadí někdo zkušenější? díky

Stáhni si app.zip z http://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=12&t=223&start=2830#p39756
rozbal na kartu a spouštěj buď z totalcommandera (cecmd.exe) nebo přímo z igo (skin Gurjon a \save\userlists\ext_prog_list") více viz. odkaz.
lulu

Příspěvekod vovi v 10 úno 2010 20:32

Na ten nedostatek paměti jsem objevil fintu: V Control Panelu spustím System a v něm na jedné záložce je šoupák, kterým ovlivním alokaci paměti. V mé šochtli trpí na nedostatek paměti právě iGo8. Pokud před startem iGa pohnu tím šoupákem kousek doprava, pak iGo nastartuje bez problémů (jinak padne hned po startu) a drží až do svého vypnutí.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 10 úno 2010 20:38

Dovolím si doplnit voviho a připojit odkaz na obrázek v příspěvku IvoK viewtopic.php?p=16398#p16398 . tam jde sice o zvětšení paměti (storage memory) v rámci přenášení souborů prostřednictvím BT, ale je to tam pěkně a názorně popsáno.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na NONAME NAVIGACE - specifické postupy