Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

IGO8 na Blaupunkt Lucca Mp3

Zde řešíme všechny modely navigací BLAUPUNKT- např. Lucca MP3/Lucca 3.5/TravelPilot...

Re: IGO8 na Blaupunkt Lucca Mp3

Příspěvekod hladik2 v 24 kvě 2010 20:43

dej si na kartu firmware(zde je ke stažení) a se zasunutou kartou spustíš navi.musíš vydržet někdy naběhne updating OS po delší době tak vydržet!!! ;) Pokud se dostaneš do servisního menu a zasuneš kartu,je tato vidět???pak by stačilo jen překopírovat adresář system,zkontrolovat zdali je adresář mapdata s mapou(přípona MAP)
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod josfiala v 25 kvě 2010 06:33

Chápu,fw mám na kartě ,vložím do navi SD kartu a zapnu.Po zapnutí mi ale naběhnehláška : please insert SD card.To mám teď tedy vydržet a něco se bude dít?Spíš bude asi něco špatně.Dříve se dalo přes servisní menu dostat do navi a tam byla vidět SD karta.Tak jsem na ni překopíroval system a mapdata.Ale situace se nezměnila.Nyní se bohužel již nedostanu do servisního menu.
josfiala

Příspěvekod hladik2 v 03 čer 2010 20:49

Odpovídám pozdě,ale přece.Už jsem zažil že jsem kartu vynaval a zandaval a taky nic,no a pak jsem ji tam dal a odešel jsem od stolu,po návratu byla v červené obrazovce dole nápis UPDATING OS.Kartu jsem vyndal hned zandal a ihned naběhlo okno pro upgrade,YES a rozběhlo se to.Chce to nervy ;)
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod josfiala v 04 čer 2010 12:47

Tak kartu již tam mám asi 4 hodiny a stále nic.
Lze nějak jinak přepsat sw. než z SD karty?
Jedině asi vyletovat flash paměť a přes programátor co?
Umí to někdo?
josfiala

Příspěvekod hladik2 v 04 čer 2010 19:47

Myslím že to se asi nevyplatí :( V dnešní době bych do toho nešel,navíc servis v Madarsku je zrušen a tím podpora Blaupunkta dostala poslední ránu.
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod quattrop v 21 čer 2010 21:43

Nedavno jsem pro znameho davaliGo do Blaupunkta Travelpilot Lucca 5.2. Vsechno bylo OK, ale ted mi znamy navigaci vratil, ze negfunguje. Hned po spusteni pristroje vyskoci hlaska:
>> PLEASE INSERT THE UPGRADE SD CARD << System Folder with Sproc.exe file does not exist.
Pripojil jsem navigaci k PC (nastesti to normalne funguje a soubor tam fakt chybi). Mam zalohu souboru (ktere nebyly lockknute) pred tou predelavkou a tak jsem tak chybejici sproc.exe nahral s virou, ze to bude OK. Ale vzdy po restartu zase zmizi a porad se hlaska opakuje. Koukal jsem a opravdu se to "cele" nejak promazalo a adresar Lucca obsahuje prazdne adresare z IGo (a to jsem je kopiroval jen na SD kartu), ted se smazali i puvodni mapy atd... Nevim, jestli nahodou ten znamy nepouzil navigaci s jinou kartou, nebo bez karty, ze se to takhle podelalo...
Zkousel jsem teda i "vyzadovany" upgrade firmwaru ze stranek blaupunktu (podle navodu) ale pri tom kdy se maji kopirovat soubory to vyhodi chybu, 0% zkopirovano a nic, jsem tam, kde jsem byl... :(
Nemate s tim nekdo zkusenost. Uz me nenapada, co s tim
quattrop

Příspěvekod hladik2 v 21 čer 2010 22:05

připoj přes usb a nahraj kompletní zálohu zpět.Sproc samotný nestačí,odkazuje se na soubory,které neexistují.
Zkontroluj máš li komplet tyto soubory
\ResidentFlash\System
\ResidentFlash\MNav
\ResidentFlash\MapRegions
v Mapregions musí být mapy,stačí tam dát soubor vytvořený v text editoru,pojmenovaný jako původní mapy,např:/CzechRepublic.psf/,záleží jaké tam byli dříve.U starších byla mapa s příponou."map"
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod quattrop v 21 čer 2010 22:15

Ten Sproc.exe se smazaval ze slozku windows. ve slozce Residentflash to vypadalo vse OK. Jenze jen vypadalo. Pres doplnek pro total commander... pak jsem kouknul primo pres exlorer active sync a v ResidentFlashi bylo kupa nesmyslne velikych a silene pojmenovanych soubouru. Nelze s nima delat nic :( Takze se nejspis totalne vys... vnitrni pamet a proto selhava i ten origo upgrade.
Pujde to nejak naformatovat (jen ten ResidentFlash) abych tam narval zpatky ty soubory??? Bojim se, ze je to v haji... :(
quattrop

Příspěvekod quattrop v 21 čer 2010 22:18

Dokonce mam u sebe jednu uplne stejnou, jeste puvodni blaupunkt navigacku - takze sehnat origo soubory, co tam patri problem neni. Ale ta ResidentFlash pamet se nejakym zpusobem uplne podelala :(((, takze teda problem, jak ji obnovit.
quattrop

Příspěvekod hladik2 v 21 čer 2010 22:40

nic neformátuj,smaž vše v resident flash a ze zálohy to obnov,vyzkoušej zdali jde s origo softem a pak dej zpět igo.Koukám zrovna na firmware a máš tam jěště adresář LUCCA.Takže v resident flah musí být lucca,system a mapdata,kde mapy jsou s příponou.map
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na BLAUPUNKT LUCCA - specifické postupy