Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Zde řešíme všechny modely navigací CLARION - např. MAP360/MAP770/MAP690/MAP790...

Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod soumen2 v 11 zář 2009 09:03

Používám navigaci Clarion se softwarem IGO 8.3.

Vše v pohodě jen při průjezdu / nebo již dávno před ním / místem kde je rychlostní kamera se mi sice na displeji objeví ikona s kamerou ale
správně by ještě měl zaznít zvukový signál / typický pro kamery /.
Bohužel i když mám v návodu psáno že si mohu nastavit zda chci signál nebo nikoliv tak v navigaci nemám v Menu nikde položku rychlostní kamera?
Nesetkal se někdo s podobným problémem ? Je potřeba do navigace něco dohrát nebo někde něco potvrdit atd....?
Děkuji všem za případnou odpověď.
Díky Luděk
soumen2
 
Příspěvky: 7
Registrován: 11 zář 2009 05:59

Re: Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod Lakva v 11 zář 2009 09:16

Hádám, že problém bude buď v použitém skinu nebo nastavení (nemáš náhodou základní režim? Zkus přepnout na pokročilý...) a nebo v nepřítomnosti zvukových souborů (máš v složce iGo kromě adresářů např. SAVE a CONTENT taky adresář AUDIO? Pokud ne, použij hledání, určitě se tady někde dá stáhnout zazipovaný - tak potom rozbalit do zařízení...)
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod Lakva v 12 zář 2009 07:47

Soumen to z neznámého důvodu zatím řeší přes soukromé zprávy, ale mě taky nemusí dojít všechno a zaručeně to nepomůže už nikomu dalšímu, takže já to vracím zase sem...

soumen2 píše:Zvukové hlášení u radaru
Odesláno: dnes, 03:43
Od: soumen2
Komu: Lakva

Moc díky za snahu a odpověď.
Navigaci používám v pokročilém režimu.
Nejsem zase až tak znalý techniky PC / jsem již starší pán / ale díval jsem se na PC přes Active Sync do složky IGO / jak mi radíš / kde jsou soubory SAVE ...atd - bohužel žádný audio soubor jsem tam nenalezl.Navigace ale jinak hlásí normálně.
Posílám fotku celé složky snad si to můžeš v PC zvětšit ale myslím že tam opravdu ten souboi)r není.
Poradíš mi případně /když by chyběl / kde ho získat a jak jej dostat do navigace a oživit?
Hezký den Ti přeje Luděk.
PS: Tak obrázek Ti neposílám nevím jak jej do mailu dostat - kliknu-li na Img tak mi to nedává možnost k vložení.
Možná když by bylo potřeba tak přes tvou normální mailovou adresu,nebo poraď jak vložit obrázek sem jako přílohu./Bože proč jsem tak starej !!/


AUDIO by neměl být soubor, ale adresář. Žlutá ikonka papírové kancelářské složky.
Potíž je, že já používám pokročilý skin GJ, a tam to může být jinak než ve výchozím skinu. Ten výchozí jsem měl v zařízení asi den, je to 15 měsíců nazpátek a ten i ten jeden den jsem si stejně nehrál s možnostmi navigace, ale hledal jsem nějaký jiný skin, protože výchozí mi nevyhovuje. Takže je mi líto, ale ve výchozím skinu se prostě vůbec neorientuju, nevím kde tam co je a jak se co řeší...

Pokud by to bylo chybějící složkou AUDIO (touto bývá u pokročilých skinů), tak ta by tady někde měla jít najít (prostě se do hledání zadá AUDIO a výsledky se musí projít).

A img slouží k vložení obrázku z jiného serveru, přílohy se vkládají jinak... Dole pod oknem pro text zprávy jsou 3 tlačítaky a pod nimi 2 záložky - Možnosti a Příloha - ta druhá je to co hledáš.
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod mkb v 12 zář 2009 08:53

Aby se radary hlásily, musí někde ty hlášky být. Je to v adresáři AUDIO. Jako vždy je odpověď na tomto místě.

Soubor AUDIO zde (na stránce dole):
http://tomasii.cdc.cz/uvod_a_datazipy-1.html

Kde má v iGo být zde:
http://tomasii.cdc.cz/co_kde_v_igo8.html
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1195
Registrován: 14 srp 2008 19:20
Bydliště: Benešov

Re: Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod soumen2 v 12 zář 2009 11:46

Omlouvám se že jsem použil soukromou zprávu ale jak jsem již psal - jsem zde druhý den a tak neznám fígle a hlavně nevím co se pod čím skrývá.
Ale snad jsem se tak moc neprohřešil.
Děkuji za info a adresář si stáhnu zkusím zkopírovat - vyzkouším a dám vědět.
Díky Luděk
soumen2
 
Příspěvky: 7
Registrován: 11 zář 2009 05:59

Re: Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod Lakva v 12 zář 2009 12:03

To je v pohodě, žádný učený z nebe nespadl :-)
Kdybys udělal opravdu nějakou lumpárnu, hartusil bych jinak a asi by se přidali i místní strážci čistoty...

Držím palce! ;-)
Uživatelský avatar
Lakva
 
Příspěvky: 867
Registrován: 19 srp 2008 22:38
Bydliště: zemřel v únoru 2013

Re: Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod soumen2 v 13 zář 2009 02:35

Díky moc za radu a odkazy.
Je to tam popsáno perfektně - to zkusím - snad to uvedu do správného chodu.
Luděk
soumen2
 
Příspěvky: 7
Registrován: 11 zář 2009 05:59

Re: Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod soumen2 v 13 zář 2009 16:19

Chtěl bych Ti poděkovat - měl jsi pravdu adresář Audio ve složce IGO 8 nebyl tak jsem jej dle odkazů dalších kolegů stáhnul , rozbalil a zkopíroval do IGO 8.
Šlape to super jen je to docela pěkný randál když přijíždím a projíždím křižovatkou která je hlídaná 8 kamerama tak to si navigace chrochtá
a dost daleko od místa umístění.
Ale ještě jeden postřeh.
Na displeji v jednom místě nebyla ikona kamery přesto navigace cvrlikala a ejhle již ji tam umístili tak jsem ušetřil.Velice dobrá funkce.
Luděk
soumen2
 
Příspěvky: 7
Registrován: 11 zář 2009 05:59

Re: Zvukový signál při rychlostní kameře / nebo radar /

Příspěvekod soumen2 v 13 zář 2009 16:20

Díky za radu a odkazy - provedeno a šlape to skvěle jak píši výše.
Ještě jednou díky - Luděk
soumen2
 
Příspěvky: 7
Registrován: 11 zář 2009 05:59


Zpět na CLARION - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník