Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo8 a Clarion Map770

Zde řešíme všechny modely navigací CLARION - např. MAP360/MAP770/MAP690/MAP790...

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod Ivo K v 04 říj 2009 21:33

@blabla - pro mapování HW tlačítek můžeš vyzkoušet prográmek PowerButtonTest od TroNika. Třeba to bude fungovat i na Clarionu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5506
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod pnware v 08 pro 2009 15:21

Diag: TLAČÍTKO pro iGO 8 snižuje hlasitost :?


Terapie: 1 ) Otevřete DATA.ZIP (adresář IGO8) a v adresáři config nalezněte soubor keybind.txt
2) Editujte tento soubor . Já jsem použil funkci: najdi - nahraď s parametry "VOLUMEDOWN" a "SWITCH_3D" a nahraď vše....
Můžete si vybrat jakou funkci to vyvolá.... v úvodu souboru jsou všechny...
3) Uložit a dostat do navigace a je hotovo... :D

Soubor by šel asi upravit -(najít přesně co změnit a zbytek souboru smazat ale do toho se mi nechtělo jít. :idea:
pnware
 

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod blabla v 09 pro 2009 16:26

Zdravím,

podařilo se mi vyšťurat, že základní ovládací program v Clarionu je citlivý na některé konkrétní názvy souborů v rootu SD karty. Při restartu systému (soft reset) jsou to názvy

upgrade.exe
M400JDM.exe

a při zasunutí karty i restartu

Update.exe
GOCE.exe
ToCopy.exe

Pokud se tedy potřebujete dostat do windows, stačí si dát do rootu karty showtaskbar, CeCMD (TotalComander) nebo podobný program, přejmenovat základní program na jedno z uvedených jmen a zasunout kartu do navigace.

Obdobně lze dát na kartu spouštěč (tady na fóru ho najdete v různych modifikacích), základní program přejmenovat na jedno z uvedených jmen a přesunout ho i s ini souborem do rootu karty. Po vložení takovéto karty do navigace se automaticky otevře menu z SD karty.

Příjemné je, že to vše je bez zásahu do základního SW navigace.

L@
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod blabla v 11 pro 2009 18:57

pnware píše:Diag: TLAČÍTKO pro iGO 8 snižuje hlasitost :?


Terapie: 1 ) Otevřete DATA.ZIP (adresář IGO8) a v adresáři config nalezněte soubor keybind.txt
2) Editujte tento soubor . Já jsem použil funkci: najdi - nahraď s parametry "VOLUMEDOWN" a "SWITCH_3D" a nahraď vše....
Můžete si vybrat jakou funkci to vyvolá.... v úvodu souboru jsou všechny...
3) Uložit a dostat do navigace a je hotovo... :D

Soubor by šel asi upravit -(najít přesně co změnit a zbytek souboru smazat ale do toho se mi nechtělo jít. :idea:


Objevil jsem jednodušší řešení - do sys.txt přidat následující dva řádky (text v apostrofech může být víceméně libovolný, nepoužitý v keybind.txt).

[device]
type="CLARION_MAP770"

iGo se po této úpravě chová stejně jako staré iGo2006 - druhé tlačítko přepíná režim mapa-navigace.
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod blabla v 09 úno 2010 12:53

Ahoj,

ještě zkusím přidat pár postřehů o tlačítkách na navigaci:

1) dlouhým stisknutím (6 sec) tlačítka Power lze navigaci vypnout, takže se nevybíjí vnitřní baterie. Zapíná se obdobně dlouhým stiskem. Provedení je signalizováno bliknutím modré led.

2) navigace má poměrně rozsáhlé servisní menu. Vstup do něj se provádí takto:
- Vypnout navigaci dlouvým stisknutím tl. Power
- Držet tlačítko Reset
- zapnout navigaci dlouhým stisknutím tl. Power
Ovládíní menu:
- pohyb tl. Navigace
- výběr zvýrazněné položky tl. Power
- ukončení - vypnutí navigace dlouhým stiskem tl. Power

3) Vstup do windows bez jakýchkoliv nástrojů:
- Držet tlačítko Navigace
- udělat reset
nebo udělat reset a hned po něm držet tlačítko Navigace.
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod sydney76 v 30 dub 2010 08:22

Ahoj,
moc prosíííím o radu jak mám docílit jakékoliv změny v CLARION MAP770, když se mi to po restartu vždy vrátí do původní podoby - ať už přidání souboru "showtaskbar.exe" - vymaže se, nebo úprava ppath.txt, atd.. Ať hledám jak hledám, nějak se nemohu dopátrat, už jsem prolezl snad všechny weby, ale zatím bez úspěchu :cry: . Jen mi stačí čeho bych se měl chytit. Díky mooooooc
sydney76
 
Příspěvky: 2
Registrován: 30 dub 2010 07:51

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod blabla v 30 dub 2010 11:26

Ahoj,
to vraceni se do origo stavu je skutečnost.
Nakonec jsem to vyřešil tím, že jsem iGo dal do vnitřní paměti místo původního. To má jednu důležitou výhodu - iGo je stabilní při uspání přístroje. A takto to funguje bez nutnosti měnit ppath.txt.
No a pokud chci cokoliv jiného, řeším to přes paměťovou kartu. Na ní mám spouštěč, který se zde na fóru vyskytuje v rúzných modifikacích. Ke startu spouštěče využívám citlivost navigace na některá jména v rootu karty - viz můj starší příspěvek

Jo a taky mám jednu kartu, kde jsem pro přehlednost použil MortScript - přílohu stačí rozbalit do rootu karty a v GoCE.mscr upravit cestu na program, který se má z karty spustit.
Karta.rar


L@
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod sydney76 v 02 kvě 2010 15:49

Ahoj, díky moc za help. Hodně mi to pomohlo, hlavně ten MortScript, přes který jsem v poho spustil iGO8 na kartě a funguje zatím bezvadně. Možná časem to ale hodím do vnitřní paměti Clarionu, kvůli důvodu přesně jak píšeš. Ještě se musím mrknout po nějakých spouštěčích, kde bych si mohl navolit více věcí na spuštění s přehledným menu.
Tak ještě jednou díky :)
sydney76
 
Příspěvky: 2
Registrován: 30 dub 2010 07:51

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod blabla v 02 kvě 2010 22:57

Ahoj,
pokud bys chtěl zkusit spouštěč, mohu doporučit ty, co jsou zde pro Dejvidy - např.:
http://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=58&t=1207
Archiv by mělo stačit rozbalit na kartu a

- program MobileNavigator/mobilenavigator.exe zkopírovat do rootu karty a přejmenovat na GoCE.exe
- soubor MobileNavigator/SysInfoSettings.ini zkopírovat do rootu karty a upravit cestu v něm uvedenou
- v ini souborech z adresáře MobileNavigator/Main upravit absolutní cesty

L@
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod smith666 v 21 bře 2011 10:15

blabla píše:Zdravím,

o tom, jak vytvořit SD kartu s iGo je toho napsáno myslím dost - např. na http://www.tomasii.cdc.cz/

A jak spustit iGo (nebo cokoliv jiného) v Clarionu:

1) ručně: připojit Clarion k PC a do adresáře \Windows\StartUp nakopírovat prográmek showtaskbar.exe - lze ho najít na internetu např. pomocí googlu, namátkou např. tady: http://toosten.de/index.php?seite=sw&id=9
Po nakopírování restartovat win a na spodku obrazovky je zasouvací lišta od win i s tlačítkem Start. Pod tlačítkem Start je v menu Programs také WindowsExplorer - s jeho pomocí je možné kromě jiného cokoliv spustit.

2) z menu: funkčnost menu Clarionu je daná pomocí souboru ppath.txt v adresáři Windows. Úpravou uvedeného souboru lze změnit funkčnost tlačítek v základním menu. V mém případě jsem si původní obsah

[MioMap]\my flash disk\Clarion\Clarion.exe
[Audio]\Windows\AudioPlayer.exe
[Pictures]\Windows\PictureViewer.exe
[Setting]\Windows\Settings.exe

upravil na

[MioMap]\Storage Card\iGO8\iGO8.exe
[Audio]\my flash disk\Clarion\Clarion.exe
[Pictures]\Windows\PictureViewer.exe
[Setting]\Windows\Settings.exe

Uvedený soubor ppath.txt v Clarionu nelze editovat, lze ho ale přepsat.
To je ve stručnosti asi všechno, co jsem zkoušel.

L@


Hmm... skúšal som postup so showtaskabar.exe a nefunguje to. Stiahol som súbor na ktorý si dal link a nakopíroval som ho cez Activesync do adresára StartUp a po reštarte Windows (dlhým stlačením tlačítka power) sa nič nestalo.
Keď som sa znova pozrel do adresára StartUp tak súbor tam nebol, systém ho zmazal.


Nebolo by možné vytvoriť takú SD kartu ako je napr. MioPocket, kde sú nasledovné adresáre a súbory:
backup\
gpslog\
iGO8\
Media\
MioAutoRun\
My Documents\
Patches\
ASUS_UserFlashCopy.dll
Magellan_AutoRun.inf
MioAutoRun.exe
MioAutoRun.mscr
MioPocket Changelog.txt
MioPocket Readme.html
MioPocket Readme.txt
MortScript.exe
Sanyo_AutoRun.inf


a prepísaním MioAutorun.exe trebárs na ClarionAutorun.exe ho donútiť, že po zasunutí karty sa spustí?
smith666
 
Příspěvky: 3
Registrován: 21 bře 2011 09:57

PředchozíDalší

Zpět na CLARION - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron