Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo8 a Clarion Map770

Zde řešíme všechny modely navigací CLARION - např. MAP360/MAP770/MAP690/MAP790...

iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod blabla v 16 kvě 2009 03:34

Zdravím,

mám uvedenou navigaci Clarion Map770, jejíž součástí je iGo6 v interní paměti.
Kód: Vybrat vše
http://www.clarion.com/cz/cs/products/2007/navigation/navigation/MAP770/cz-cs-product-pf_1170603387706.html

Abych zjistil možnosti, vytvořil jsem si testovací SD kartu s iGo8 (80621) a v navigaci upravit ppath.txt tak, že lze iGo8 spustit a funguje. Moje otázky:

1) navigace má dvě HW tlačítka - vypnutí + ještě jedno. V iGo6 má druhé tlačítko funkci přepínání režimu mapa/navigace, v iGo8 vyvolá druhé tlačítko zeslabování hlasitosti, což je dost na .... Lze v iGo8 nějak upravit mapování HW tlačítek? V návodu k iGo8 je popsáno využití HW tlačítek u PDA, ale funkci hlasitosti žádné mít nemá.

2) pokud při aktivním iGo8 navigaci vypnu, tak po zapnutí se cca v 80% restartují windows (někdy jen iGo). iGo6 nic podobného nedělá. Dá se s tím něco dělat, nebo je nutné před každým vypnutím navigace iGo8 ukončit ?

3) pokud mám v nastavení iGo8 automatické vypnutí (například při dosažení cíle) tak se navigace vypne a její následující chování je problematické (po zapnutí se hned zase vypne, ztuhne a pod.) a většinou musím použít s.reset. Tohle má možná nějakou souvislost s chováním popsaným v předchozím bodu.

Omlouvám se, pokud je některá z uvedených věcí známá nebo pokud Vám bude připadat jako blbost - kamarád google mi nějak nepomohl. Děkuji za reakce

L@
Naposledy upravil blabla dne 09 kvě 2010 01:55, celkově upraveno 1
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod mprc v 13 čer 2009 20:05

:?: :?: :?: moc tě prosím, jak jsi vytvořil testovací SDcartu s iGO a pak ho pustil v Clarionu map770? byl bych ti moc vděčný. Moc díky
mprc
 

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod blabla v 19 čer 2009 20:57

Zdravím,

o tom, jak vytvořit SD kartu s iGo je toho napsáno myslím dost - např. na http://www.tomasii.cdc.cz/

A jak spustit iGo (nebo cokoliv jiného) v Clarionu:

1) ručně: připojit Clarion k PC a do adresáře \Windows\StartUp nakopírovat prográmek showtaskbar.exe - lze ho najít na internetu např. pomocí googlu, namátkou např. tady: http://toosten.de/index.php?seite=sw&id=9
Po nakopírování restartovat win a na spodku obrazovky je zasouvací lišta od win i s tlačítkem Start. Pod tlačítkem Start je v menu Programs také WindowsExplorer - s jeho pomocí je možné kromě jiného cokoliv spustit.

2) z menu: funkčnost menu Clarionu je daná pomocí souboru ppath.txt v adresáři Windows. Úpravou uvedeného souboru lze změnit funkčnost tlačítek v základním menu. V mém případě jsem si původní obsah

[MioMap]\my flash disk\Clarion\Clarion.exe
[Audio]\Windows\AudioPlayer.exe
[Pictures]\Windows\PictureViewer.exe
[Setting]\Windows\Settings.exe

upravil na

[MioMap]\Storage Card\iGO8\iGO8.exe
[Audio]\my flash disk\Clarion\Clarion.exe
[Pictures]\Windows\PictureViewer.exe
[Setting]\Windows\Settings.exe

Uvedený soubor ppath.txt v Clarionu nelze editovat, lze ho ale přepsat.
To je ve stručnosti asi všechno, co jsem zkoušel.

L@
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod clarion780 v 30 zář 2009 12:17

Sorry ale na co robite mudrych ked tu ani odpovedat na jednu otazku nevie. Zavdzate tu ine temy a odbiehate od veci.
Na taketo fora sa chodi aby sa clovek nieco dozvedel ale vy tu iba kecate ako baby.
Ked sa niekto chce nico dozvediet tak hned na to odpoved typu ( ved sa to tu uz preberalo)
clarion780
 

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod Jasper v 30 zář 2009 12:23

Příteli nějak nerozumím tvému příspěvku. Na jakou otázku zde nepadla odpověď? Já myslím že odpověď v tomto vlákně je naprosto vyčerpávající a obsahuje jasný návod jak rozchodit SD kartu s iGo8 v konkrétním zařízení. Tak o co ti jde??? O to že někdo nenapsal jak vytvořit tu SD s iGo8? Na tom odkazu je přesný návod. :!: Ale máš pravdu že na spoustu otázek je odpověď že už se to probíralo protože lenost některých uživatelů je neskutečná a Tebe pokud by jsi tomu rozuměl a rozdával rady tak by tě taky nebavilo odpovídat na jednu otázku 100x když stačí použít "tlačítko" hledat. Takže zásada na těchto fórech je nejdřív hledej a když nenajdeš tak se ptej. A ještě něco. Nikdo tady nemachruje ale většina z těch nejzkušenějších uživatelů má Mio Cx20 takže nemusí vědět jak vyřešit nějaký problém na jiném zařízení.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod clarion780 v 30 zář 2009 12:40

No prave ze som hladal a nie len na tomto fore a nic. Preto sa ptam. Pomozes mi prosim ?
clarion780
 

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod Jasper v 30 zář 2009 12:49

Člověče tak sem napiš svůj dotaz. Já ti s tím nepomůžu protože tvoje zařízení neznám ale jak jsem ti psal do soukromé zprávy tak nějak nechápu s čím máš problém protože to co máš přece iGo8 obsahuje.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor
 
Příspěvky: 2519
Registrován: 16 čer 2008 19:03
Bydliště: Praha 9 - Kbely

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod vovi v 30 zář 2009 12:53

@blabla: S tím mapováním tlačítek je to u iGo8 problematické (slušně řečeno). Někde na ruském fóru http://4pda.ru/forum/index.php (aspoň myslím, že to bylo tam) jsem zahlédl utilitu, která by měla umět vypsat všechna HW tlačítka a jejich kódy. K tomu tam byl i postup, jak a co kam napsat, aby se tlačítko chovalo podle potřeb.

Mělo to jednu malou chybku - mně to na mém MIO C720 nefungovalo. Takže jsem link bohužel neuchoval. :oops: Zkusím to najít a pokud se zadaří, dám vědět.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7354
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod clarion780 v 30 zář 2009 13:05

Jasper píše:Člověče tak sem napiš svůj dotaz. Já ti s tím nepomůžu protože tvoje zařízení neznám ale jak jsem ti psal do soukromé zprávy tak nějak nechápu s čím máš problém protože to co máš přece iGo8 obsahuje.


Mam tam iGo8.0.xxx a ja tam chcem dostat iGo8.3.xxx preto ze do tej starej verzie nie su mapy z 2009 ktore funguju len na verzii 8.3.xxx to je jeden problem.
a este sa chcem dozvediet ci by nebolo mozne tam dostat novsi Windows 6 je tam CE5. ale asi by som chcel moc ze?
clarion780
 

Re: iGo8 a Clarion Map770

Příspěvekod vovi v 30 zář 2009 13:41

I pro verzi 8.0 jsou mapy z roku 2009 ;)
Zkus si místo rýpanců na fóru trochu hledat a třeba i něco přečíst - pak najít třeba nějaký příspěvek od amatéra nebo Sstopaře a v jejich podpisu najdeš i cestu k mapám (nejen) pro 8.0 :)
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7354
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Další

Zpět na CLARION - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník