Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo8 na clarion

Zde řešíme všechny modely navigací CLARION - např. MAP360/MAP770/MAP690/MAP790...

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod mikels v 07 kvě 2009 09:49

No tak to jsi nám poslal pěkný kurz němčiny... Ale začnu postupně na kartě je iGO 8 a v přístroji je iGO 6, které se ti samozřejmě spouští. Což jsme spolu se Svodou odvodili dle obrázků. Rozhodně v první řadě bych šel do nastavení navigace pokud se nemůžeš dostat na flash disk může být několik příčin... nejsou nainstalované ovladače a jako druhou možnost bych vyřešil tak, že bych si v systému nastavil mass storage. Aby v Total commanderu např. se mi objevili dva disky flash a SD karta. Tady bych zatím skončil s nastavením...A dej vědět jak jsi dopadl... Jinak co se týče map pokud by ti šlo jen o doplnění do verze iGO6 tak ty jsou ZDE:http://volny.cz/sstopar/


EDIT: Tak koukám, že mě Ivo předběhl :)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 456
Registrován: 24 lis 2008 22:45
Bydliště: Hradec Králové

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod miaz v 07 kvě 2009 11:01

Ivo K: mam XP a kartu ani navigaciu nevidim. To ze je na krte iGO8 som zistil cez cicku kariet. Mam naistalovany usb flash driver (Nedavno som si menil soft v mobile a vtedy som si to instaloval) ked to pripojim na pc cz usb kabel tak to vypise ze zariadenie nebilo rozpoznano a nevim sa dostat nikde ako by to tam ani nebolo pripojene. Skusal som pripojit a cez zandne usb ale tam to iste. Ta karta je asi urcena pre naviagaciu lebo je na nej ESD 370 EU for Clarion MAP 370.

milels: takze myslim ze tie usb ovladace by mali byt ok, a k tomu mass storage ako by som to mal mat nastavene??? a kde sa to nastavuje??? inak vsetko funguje normalne hociaky usb kluc, pametove karty z telefonu, fotaku atd.
K tomu doplneniu map. Zohnal som si SD kartu kde je iGO6 aj s mapamy celej europy. Vlozil zapol a vypisalo mi ze niektore mapy su zamknute(blokovane) su to tie ktore su na tej karte. Na nete som nasiel nieco take ze treba tam vymenit subor "licence". Jeden kreknuty som aj nasiel mal podporovat mapy celej europy a nic nefunkgovalo to. Ostaly zablokovane ako predtym. Neviete mi poslat odkaz kde najdem ten subor kreknuty tak aby odblokoval mapy v mojom navigacnom.
miaz
 

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod Ivo K v 07 kvě 2009 12:10

- Připojení Clarionu k PC.
Je jasné, že Win XP toto zařízení neznají, chybí jim driver. Pokud máš nějaké instalační CD nebo DVD ke Clarionu, tak se pokus ovladač na něm najít a prvně, před připojením navigace ho nainstalovat do PC. Pokud CD nebo DVD k mašině nemáš, tak nezbývá než ho někde sehnat(na internetu nebo u prodejců Clarionu). Bez správnéto ovladače komunikaci s PC "nerozchodíš".

- Mass Storage
Jak píše mikels o Mass Storage, tak ta se nastavuje v navigaci! Hledej ji někde v základním nastavení stroje. Ale né v nastavení navigačního SW.

- Licence
Vydal jsi se po tenkém ledě, ale s "upraveným" licenčním souborem opravdu budeš mít mpy odemčené.
Zde na fóru žádné odkazy na "upavené" soubory nenajdeš. Musíš využít služby strýčka Googla.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5496
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod SvoDa v 07 kvě 2009 12:38

Jak píše vovi k určitým mapám je určitá licence pro určitou verzi iGO8. Taky stojí za to zmínit, že mapy pro iGO6 nefungují s mapami na iGO8. Taky, že mapy iGO8 verze.8.0... nefungují s mapami iGO8 v.8.3... resp. 8.4... Pokud je vidíš v seznamu, ale jsou "zamčené", jsou to sice mapy kompatibilní s tvou verzí iGO8, ale nikoliv s "verzí" tvé licence.
Píšeš, že máš 8.3.2.64873 a musíš k ním mít i příslušný licenční soubor k mapám, které tato verze podporuje. S novějšími mapami, bez jejich licence ti to nepojede.
Myslím, že stačí napsat do google.com znaky 8.3.2.64873 ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod mikels v 07 kvě 2009 23:26

Tak já ještě doplním protože většinu informací ti již podali jak Ivo tak Svoda... Jde o to některé navigace.... respektive s iGo 6 jsou vázány licení na přistroj což je soubor License.db.což je např. MIO... zkušenost jsem měl s MIO C 250, tak že hledat tento soubor na google.cz... Přeju hodně štěstí... mě se to nepodařilo.... co se týče license u iGO 8 tak jsou v adresáři license., pokud si stáhneš iGo ať pro PDA nebo PNA.... tam by měl už licenční klíč být. Jinak postup je stejný zkopírovat popř. přejmenovat... což je varianta č. 1 a nebo upravit cesty v sys.txt varianta č.2... Co se týče map pokud jsou zamčené a nebo je nevidíš tzn. nemáš licenci. Jinak mass storage musí být v nastavení systému...Tzn. ... Ber tzo tak že tuto navigaci jsem nikdy v ruce neměl a beru to všeobecně což je hlavní menu a určitě tam bude ikona na navi soft pakj třeba multimedia... bluetooth atd a k tomu nastavení a nebo system.... Tak na to klikni určitě by jsi tam měl najit takové vlastnosti jako nastavení hlasitosti... kalibrování obrazovky... USB a tam by to mělo být... Pořádně si projdi menu... Jestliže by se ti nezobrazovali disky tak ouvej... das ist problem
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 456
Registrován: 24 lis 2008 22:45
Bydliště: Hradec Králové

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod blabla v 15 kvě 2009 21:08

Zdravím,
já používám Clarion Map770 a ten se připojuje k PC přes ActiveSync - není to podobný případ ?
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod mikels v 15 kvě 2009 21:33

Tak to je přesně ono tzn, že je nastaveno nevím jak to má pojmenovaný Clarion ale většinou se to jmenuje MS active sync. a podle mě by tam mělo být i nastavení na mass storage, aby se to objevilo jako disky nastavení v systemu někde kde se nastavuje usb
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 456
Registrován: 24 lis 2008 22:45
Bydliště: Hradec Králové

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod blabla v 16 kvě 2009 00:37

mikels píše:Tak to je přesně ono tzn, že je nastaveno nevím jak to má pojmenovaný Clarion ale většinou se to jmenuje MS active sync. a podle mě by tam mělo být i nastavení na mass storage, aby se to objevilo jako disky nastavení v systemu někde kde se nastavuje usb


Pokud budu opět odvozovat z Map770, tak bez zásahu do OS lze měnit pouze několik málo věcí, které jsou přístupné z nabídky - volný pohyb po WinCE není možný

Jinak ActiveSync lze stáhnou od M$
http://www.microsoft.com/windowsmobile/ ... nload.mspx

Po nainstalování Activesync a připojení navigace vyskočí nabídka na spárování (odpoví se NE) a ve stavovém okně Activesync je potom tlačítko Prozkoumat
Clarion Map 770,780, čína 6"
iGo 8.3.2.93112
Uživatelský avatar
blabla
 
Příspěvky: 52
Registrován: 15 kvě 2009 20:53

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod fantomcz v 01 črc 2009 16:59

Řešil jsem aktuálně problém s Clarionem 360 (to je to samé jako 370) a nakonec se mi do něj podařilo dostat aktuální mapy a rozběhat Igo 8.3 nebo Igo amigo. Vše s nejnovějšími mapami, 3d budovami i poi a zcela funkční i po hardresetu zařízení. Tzn ze starého krámu jsme udělal opět perfektní navigaci.

Pokud někdo má Clarion map 360, clarion map 370 nebo clarion map 560, můžu mu s aktualizací poradit. Napište mi na mail, pokud budete mít zájem.

fantomcz(zavin@c)seznam.cz
fantomcz
 
Příspěvky: 1
Registrován: 01 črc 2009 16:54

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod soumen2 v 10 říj 2009 06:54

Pokud nemáš v PC nainstalován Active Sync nemůžeš se dostat do Clarionu ale vždy pouze bez karty.Jinak v základním Clarionu MAP 370 nemáš žádné IGO je tam
základní / hodně hloupá a jednoduchá navigace.Ale není problém / nebo jak vidím tak asi ano/ na kartu SD nahrát potřebné soubory pro IGO včetně aktuálních map
a pak najednou zjistíš že ta navigace je najednou super.Proti původní verzi je to asi jako Trabant a Mercedes.Budeš-li chtít poradím.
soumen2
 
Příspěvky: 7
Registrován: 11 zář 2009 05:59

PředchozíDalší

Zpět na CLARION - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník