Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo8 na clarion

Zde řešíme všechny modely navigací CLARION - např. MAP360/MAP770/MAP690/MAP790...

iGo8 na clarion

Příspěvekod miaz v 06 kvě 2009 15:43

Zdravim, som tu novy a chcem poziadat niekoho o pomoc. Chcem nahrat nove mapy iGo8 do clarionu map 370. Vie mi prosim niekto poslat presny navod alebo odkaz kde ho mozem najst. Dakujem.
miaz
 

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod SvoDa v 06 kvě 2009 17:47

Jde o to, jsi vůbec nenapsal, jestli již v rádiu iGO8 máš či ne, když ano, tak jakou verzi, zda máš iGO8 na SD nebo na HDD rádia, zda lze rádio připojit k PC, nebo vše jede pouze z karty....
Pokud ti jde o nahrání nových map, jak přesně píšeš, tak se na SD mrkni, kde jsou ty staré mapy (iGO8/content/map/) a na jejich místo dej ty nové.
Kdyby to ale bylo tak jednoduché, tak by ses na to určitě neptal, že :?:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod mikels v 06 kvě 2009 20:21

Tak Clarion map 370 si myslím že je klasická PNA navigace. pokud připojíš k PC měl by jsi mít přístup na flash disk nebo SD kartu pokud chceš pouze mapy tak jak píše Svoda najdi si příslušný adresář a zkopíruj do něj stažené mapy. pokud tam iGO máš již nahraný a chtěl by jsi přejít na novější verzi tak se podívej jak v navigaci je pojmenován... a podle toho pojmenuj novou verzi iGo a starou verzi přejmenuj na něco jiného druhá variantta je upravit cestu v souboru sys.txt a o tom tu bylo toho napsáno hafo tak hledej
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 456
Registrován: 24 lis 2008 22:45
Bydliště: Hradec Králové

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod SvoDa v 06 kvě 2009 20:29

:o Já byl na tuti přesvědčenej, že Clarion je autorádio (myslel jsem, že už asi dělaj i s GPS), sám jsem jedno měl (bez GPS :D ).
Clarion PNA jsem neznal, ale ze screenů v obchodech to vypadá na iGO6, takže tady asi bude zájem o SW iGO8 včetně map, bo nestačí nahrát "nové" mapy z iGO8 do iGO6, ale je nutno disponovat takovým SW a hlavně licencí, které nové mapy podporují.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod mikels v 06 kvě 2009 20:36

JJ máš pravdu, že to vypadá na iGO 6 a license je vázána na přístroj. Jinakjsem te´d koukal na 780 a ta vypadá taky moc pěkně a už je s iGO8.... Ono je takových značek, že člověk v tom pomalu nemá přehled a i v tom kdo všechno dnes ty navigace vyrábí
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 456
Registrován: 24 lis 2008 22:45
Bydliště: Hradec Králové

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod tomasii v 06 kvě 2009 21:47

Ale že je to fajn, když se na fóru dohadují ti, co tu navigaci nemají a majitel mlčí a z povzdálí možná sleduje, co z toho vyleze. :lol: :lol: :lol:
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3386
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod SvoDa v 07 kvě 2009 05:54

JJ, tohle vlákno budiž inspirací pro všechny budoucí tazatele ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod Ivo K v 07 kvě 2009 07:21

Já bych dal tazateli nějakej časovej limit po kterém by se vlákno zamčelo. ;) Nejlépe automaticky. :lol: :lol:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5506
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod miaz v 07 kvě 2009 09:02

Dakujem za rady, neodpisal som kvoli tomu ze som nebol doma. Takze sa sa jedna o klasicke pna. A veci sa maju takto. Na pametovej karte ktora je original k pristroju som nasiel nasiel v adgresary 8.3.2.64873 IGO8 s mapamy celej europy. Lenze tieto mapy nefunkuju. No v pristroji su nahrate podrobne mapy nemecka, rakuska a holandska od teleatlasu z roku 2006 a prejazdova mapa europy. To som zistil tak ze som vybral pametovu kartu a mapy isli aj bez toho. Problem je ten ze sa neviem dostat do pamete pna. Napojim to cez kabel na pc a nabijat sa zacne ale yypise ze nezname zariadenie a nepusti ma na do pamate samotneho pristroja. Tak neviem ako mam zistit ci je tam nahrate IGO6 alebo IGO8. Ale asi pravdepodobne IGO6. A teraz chcem aby bolo mozne pouzivat gsp aj na Sk, CZ, HU, PL najlepsie cela europa. Takze potrebujem radu ako tam spominane mapy dostat aby to fungovalo. Chcel som tam dat IGO8 z dôvodu ze tam budu novsie mapy ako IGO6, tie aktualne su tam z 2006 dost stare. Ak nieje mozne nahrat IGO8 tak poprosim o radu ako doplnit mapy k tym co su tam, ale radsej by som rozbehal to IG8 ktore je tam na tej prilozenaj karte.
.
No a este na tej krte som nasie jeden txt ze wichtig lesen(dolezite citanie) je to asi navod ako tam nahrat iGo8 lenze tomu moc nerozumiem. Treba tam prepisat subor sys.txt ale mam taky pocit ze ten v pna a tam sa nevim dostat. Alebo sa mylim? Tu je ten subor cely zkopirovany. Dakujem

Auto-Update für PDA user !!!

für PNA wie bisher



Wichtig: für die die iGO8 vom Flashdisk aus benutzen zb: (HTC Touch Diamond)
benutzt die license vom 8.3.1.54384 (Sep 3 2008)




Was ist MSND:
MSN-Direct: Wetterinfos, Benzinpreise, Kinoprogramm etc.

Dabei handelt es sich um einen TMC-ähnlichen Dienst. Neben Staudaten empfängt der Nutzer Wetterinformationen und erfährt, wo derzeit preiswert getankt werden kann.
Über UKW-FM-Rundfunksender werden im nicht hörbaren Bereich codierte Verkehrsnachrichten übertragen. Der in den USA neu aufgelegte Dienst beschränkt sich allerdings nicht auf die reinen Staudaten wie bei uns, sondern bietet auch lokale Wetternachrichten, die billigsten Benzinpreise und sogar Veranstaltungshinweise Dies ist natürlich in der Bundesrepublik mit der öffentlich-rechtlichen Programmstruktur beim kostenlosen TMC-public nicht machbar – für die Anbieter des verschlüsselten TMCpro-Dienstes über die privaten UKW-Senderketten könnte dieser Service aber durchaus interessant sein.



Um msnd zu aktivieren folgendes in sys.txt eintragen

[msnd]
enabled=1

wer seine alte data.zip und branding.zip weiterhin benutzen möchte, dann folgendes eintragen:

[msnd]
enabled=0

sonst kommt der msdn Button und man kann es nicht beenden


Wenn der Navipfeil zu gross ist, dann dies in sys.txt eintragen

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=3500
3dcarsizemax=5000
3dcarsizemul=10000
miaz
 

Re: iGo8 na clarion

Příspěvekod Ivo K v 07 kvě 2009 09:45

Takže postupně.

- Clarion map 370 "nevidíš" při připojení na PC. Nemáš náhodou Visty? Pokud ano připoj navigaci k PC s Win XP. Také vyzkoušej jiný USB konektor. Kartu zastrčenou v navigaci na PC vidíš?

- Některé soubory na kartě budeš také muset přejmenovat. Karta je asi určená pro PDA! Ve tvém stroji nemusí vůbec fungovat! Bude možná problém s licencí, ta je pro PDA.

- Soubor sys.txt pro iGO8 bude na kartě, kde je i vlastní software, ne ve vnitřní paměti navigace. Tento soubor budeš možná muset ještě doplnit o další řádky viz vlákna o instalacích na jiná zařízení. Ty si prostuduj.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5506
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Další

Zpět na CLARION - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník