Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NX509E-2din autonavigace

Zde řešíme všechny modely navigací CLARION - např. MAP360/MAP770/MAP690/MAP790...

NX509E-2din autonavigace

Příspěvekod dvojan1 v 16 dub 2011 11:58

Dostal jsem se do úzkých.Navi v autorádiu se aktualizuje přes SD kartu.Má vlastní interní paměť 4gb.Nahrál sem tam nové hlasy i mapy a vše bylo v pořádku,ale pak jsem zkoušel nahrát novější IGO8,ale omylem jsem tam nahrál jiné rozlišení 480x272 ale má být 480x234.Vše se nainstalovalo jak mělo,ale po restartu rádia pak navi píše,že display nepodporuje rozlišení 480x272 a navi zůstane v režimu černé obrazovky jen z hláškou,že navi nepodporuje toto rozlišení.Když nahraju na kartu zálohu a dám jí do navi tak už nereaguje a píše pořád hlášku o tom rozlišení a už nenabídne update automaticky po vložení karty jak to bylo předtím.Nevíte někdo jak v tomto případě postupovat nebo jak provést recovery navi.Předem děkuji za pomoc.
dvojan1
 
Příspěvky: 2
Registrován: 15 dub 2011 20:18

Re: NX509E-2din autonavigace

Příspěvekod tomasii v 16 dub 2011 12:17

Asi by to chtělo použít nějakej unlock z karty třeba s TC a tím pak přepsat data.zip se správným rozlišením. Ten unlock ale musí podporovat tvoje rozlišení. On jde celkem jednoduše upravit i unlock pro jiné rozlišení, jen v něm změnit souřadnice.
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3348
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: NX509E-2din autonavigace

Příspěvekod dvojan1 v 17 dub 2011 11:54

Na těch stránkách jsem si našel přesně můj problém-chyba při zavádění.failed to open file:igo8/480_270/loading.bmp.Jak se tam píše má se připsat do sys.txt ten interface,ale problém je,že se nedostanu do paměti navigace,tudíž ani do souborů igo8,když se vše instaluje přes SD kartu automaticky.Po jejím vložení se vždy spustil automatický update.Takto jsem si tam dohrál hlasy.Funguje to tak,že na kartu dám soubory Clarion_Synctool,ty obsahují clarion.exe co jsou na stránkách Clarion.Potom musím do rádia zasunout kartu a to se mě zeptá jestli chci provést update.Po potvrzení se na kartu dohrají v rádiu k jíž existujícím soubor BACKUP který obsahuje už data.zip,content,license,clarion.exe.Kartu zase dám do čtečky a přes Naviextras_Toolbox se doinstalují mapy,hlasy atd.do složky content,nebo je tam můžu dát ručně.Pak zase dám do rádia a samo se to updatuje.Takže vážně nevím jak se dostat na přepsání sys.txt.Nevím jestli existuje unlock na Clarion?
Zkuste poradit.Honza
dvojan1
 
Příspěvky: 2
Registrován: 15 dub 2011 20:18

Re: NX509E-2din autonavigace

Příspěvekod stanikg v 29 čer 2011 05:38

Zdravim. Mam auto multimedia zenec .tiez by som potreboval aktualizovat mapy .original sax to robi cez Naviextras_.ako tam dostat mapy ktore uz mam stiahnute ele nie cez Naviextras_.moj navigacni sa tiez aktualizuje cez usb kluc ako obist placene aktualizacie map poradte .vopred dakujem
stanikg
 
Příspěvky: 1
Registrován: 28 čer 2011 14:47

Re: NX509E-2din autonavigace

Příspěvekod SvoDa v 29 čer 2011 06:14

Pokud ti dobře rozumím, chceš na originální kartu nahrát jiné mapy jinak než oficiálně ? Pokud ano, slyšel jsi už o autorském zákonu a o tom, že komerční aplikace a data mají licenční ochranu ?

Už se to tu mnohokrát psalo, že :
- na originální kartě je licenční číslo vázáno na licenci navigačního SW a příslušné verze map.
- origo karta nebude fungovat ani v jiném zařízení, je-li licence karty vázána i na konkrétní přístroj.
- kopie origo karty nebude fungovat nikde z důvodu již zmiňované vazby obsahu karty na ID karty.

Odpověděl jsem ti na to, jak to to je.

Odpověď na to, jak obejít placené aktualizace map je jen ta, že by musela být aplikace zbavena licenční ochrany (tzv. kreknutá).

Toto zde ale nehledej, jelikož viewtopic.php?p=64679#p64679

Různé informace lze také hledat zde popř. tam, kde jsi hledal mapy
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11683
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna


Zpět na CLARION - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník