ad. Liška: testoval jsem hlas v úpravě(dvojitá úprava->Mike+Bruca; odkaz je na předchozí straně), za jízdy a žádný problém s "nestíháním" navigace, natož se "sražením" více hlášek jsem neměl.
Souhlasím s Tomášem, že trvá příliš dlouho, než se Liška vymáčkne. To je ale to co dělá Lišku Liškou a proto si ho lidé zapínají.
ad. kolektivní hlas: je to sice dobrý nápad i mně by se líbil, ale jak píše Tomáš nikdo by ho více jak jednou nepoužil. Intonace mezi slovy se nedá v takovém připadě vůbec vyladit a kolektivní hlas by byl neposlouchatelný. Navíc nahrávat hlasy v amaterských podmínkách ještě více degraduje poslouchatelnost. Hlasy které se nejvíce používají se používají také proto, že jsou provedeny po všech stránkách profesionálně a ladí tedy uchu.
Kdo chce testnout důležitost intonace mezi navazujícími slovy, tak ať si vyzkouší Darinu by Mike a uvidí, že i velmi drobné nedostatky v intonaci hodně poškodí celý dojem. A v případě Dariny je jinak hlas velmi pěkně namluven. I Mike psal, že už neměl sílu s tou intonací něco udělat a nějak ji vylepšit.