Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Testované hlasy pro verze 8.0.0.xxxxx a 8.3.1.xxxxx

Re: Testované hlasy

Příspěvekod hladik2 v 06 zář 2008 19:16

Ivo K píše:Tak chlapi, jak je to s tím chacharem? Múžete tento hlas někdo testnout? Já jsem tento hlas stahoval několikrát a stále stejný výsledek. Naváděcí hlas je číča-hantec. Navádí vás také číča(na hlasu chachar) nebo to blbne jenom mně? :?

Mně Chachar taky blbne,je to Číča,někdo to skopal nebo jsem pí.a??? :lol:
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Ivo K v 06 zář 2008 19:51

@hladik2 - diky za info. Už jsem myslel, že jsem úplnej magor, že to tak blbě funguje jen mě. Mimochodem jsi dobrej básník. ;) :lol: :lol:
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod tomasii v 07 zář 2008 22:21

Řekl bych, že někdo použil řídící soubory pro hlasy iGO8 (např. pro hlas Zbyněk) a hlasové soubory Číčy pro iGO6 a z toho "zbastlil Chachara.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Dopi v 08 zář 2008 13:54

Nemůžu si pomoct, ale Liška mi připadá nějak hardwarově náročnější než ostatní hlasy. Při simulaci se před jeho hláškou občas zastavuje pohyb šipky a při navigaci Liška občas nestíhá, když je víc manévrů za sebou, nebo při sjetí z trasy. Jinak je ale super, líbí se mi, že pro stejný manévr má v zásobě víc hlášek.
SilverGuide 4000 (displej 320x240) - iGO 8.3.2.64873 Gurjon
Dopi

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2008 14:44

To musím potvrdit. S Liškou se mi šipka při simulaci seká a často nestíhá, resp. hlášku přehluší jiná. Nedám dopustit na hantec, jeszdím s ním už od MioMap a ještě se mi neomrzel.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 08 zář 2008 15:49

Stále si s hlavy nemohu vyhodit ten (myslím Danův )nápad,že bychom si jeden hlas namluvili kolektivně na srazu sami.Nevím ovšem,jak je to technicky náročné,ale pokud by to bylo možné,tak jsem všemi deseti pro a to tam klidně můj hlas vůbec nemusí zaznít.Ale já si rád poslechnu vás.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2008 16:51

Hlasová sestava pro navigování má cca 120 audio souborů.
To samo o sobě máš nahráné za půl hodinky, protože jen jde o to vypsat, co kdo má říkat, aby spolu související pokyny měly jeden hlas.
Pak stačí přehrát originál (např. pokyn "překračujete povolenou rychlost"), rovnou nahrát nový hlas se stejným významem (např. "brzdi, brzdi).
Pak se souboru s novým pokynem dá název souboru originálního pokynu. Tyto soubory nahradí původní, v souboru info.ini se napíše, jak se to bude jmenovat a indikovat jako název hlasu v navigaci - např. KosticEntershop a to je vše.
A když ne navigační hlasy, tak třeba radary - 13 sad po čtyřech souborech dle různých typů radarů pro danou rychlost, tzn. každý z nás by mohl nahrát čtyři hlášky u jednotlivých typů radarů (mobilní, stabilní, semaforový a úsekový) pro jednu rychlost .

Soubory jso ve formátu .ogg a jistě existují audioprogramy,které s nimi umí dělat. Já když jsem upravoval a stíhal Karlův ukecaný hlas ještě pro MioMap, používal jsem skvělý program GoldWave, který umí dělat i ozvěny, ztišování či zesilování pokynu v jeho průběhu,...
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 08 zář 2008 23:03

ad. Liška: hlas Liška mě skutečně donutil jezdit pomaleji, protože než se vymáčkne, tak jsem přejel řadu odboček.

ad. kolektivní hlas: stříhal jsem několik hlasů a vím, jak ruší jen drobná intonační odchylka. Z tohoto důvodu si myslím, že kolektivní hlas namluvený řadou lidí by byl nepoužitelný, přesněji řečeno po prvním seznámení by ho každý zahodil (samozřejmě, že by se výjimky asi našly). Vím jak mě ruší, když používám Lišku a radary mi hlásí Jura. :shock:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 09 zář 2008 07:08

ad. Liška: testoval jsem hlas v úpravě(dvojitá úprava->Mike+Bruca; odkaz je na předchozí straně), za jízdy a žádný problém s "nestíháním" navigace, natož se "sražením" více hlášek jsem neměl.
Souhlasím s Tomášem, že trvá příliš dlouho, než se Liška vymáčkne. To je ale to co dělá Lišku Liškou a proto si ho lidé zapínají. ;)

ad. kolektivní hlas: je to sice dobrý nápad i mně by se líbil, ale jak píše Tomáš nikdo by ho více jak jednou nepoužil. Intonace mezi slovy se nedá v takovém připadě vůbec vyladit a kolektivní hlas by byl neposlouchatelný. Navíc nahrávat hlasy v amaterských podmínkách ještě více degraduje poslouchatelnost. Hlasy které se nejvíce používají se používají také proto, že jsou provedeny po všech stránkách profesionálně a ladí tedy uchu.
Kdo chce testnout důležitost intonace mezi navazujícími slovy, tak ať si vyzkouší Darinu by Mike a uvidí, že i velmi drobné nedostatky v intonaci hodně poškodí celý dojem. A v případě Dariny je jinak hlas velmi pěkně namluven. I Mike psal, že už neměl sílu s tou intonací něco udělat a nějak ji vylepšit.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 09 zář 2008 07:53

Ale hlášení radarů bychom mohli zkusit každý nahrát jednu hodnotu. Já si vezmu hodnotu 10km/h, takže vám to nebudu narušovat, protože takové radary asi nikde nejsou :lol:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Navigační hlasy pro iGO