Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Spouštěč (nejen) pro navigace DEJVID IV.

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: Spouštěč (nejen) pro navigace DEJVID IV.

Příspěvekod a.mroz v 25 čer 2010 19:33

Tak pratele dekuji vsem za pomoc. Navon N480 uz se me po spusteni nezhasina bylo to opravdu sys.txt Pravdepodobne to zavinil tento zapis
folders]
app="%SDCARD%/Primo"
Pac po jeho smazani a nahrazenim
[device]
type="navon_N480" vse maka bez zhasinani.
Jeden problem me ale porad zustava a to jest datum a cas v te nezvykle pooze jaka je zobrazena na screenu co jsem dal o tento prispevek vejs.
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod SvoDa v 25 čer 2010 19:43

ted datum a čas nebude póza, ale čínština. navol si na šochtli český jazyk, pokud to jde, nebo aspoň english
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod a.mroz v 25 čer 2010 20:48

Prehazoval jsem ted jazyk a pak jsem dal reset zezadu cudlikem a porad stejne tak nevim. Taky jsem zjistil ze me nefungujou oficce jako word, excel, pdf pritom fizicky v App jsou i v totalcomanderu je vydim ale kdyz kiknu na exac v app\fileviewers\docviewer.exe tak se nic nedeje zkratka se ta aplikacka nechce spustit.
a.mroz

Příspěvekod vovi v 25 čer 2010 21:01

A nevrtal ses nějak přímo ve Woknech? Nezkoušel jsi přefláknout firmware? To zobrazení data a času na mě dělá dojem ne čínštiny, ale spíš nějakého thajského nebo barmského písma. A jestli se ti nějak povedlo přepnout kódovou stránku Windows, nebo použít nějakou asijskou verzi FW, tak by to mohlo vypadat právě takhle - ty kancelářské aplikace jsou určitě okleštěné pro podporu evropských jazyků a s písmem zprava doleva si prostě neporadí - odmítnout se spustit, když nenajdou tu "svou" kódovou stránku.

Zkoušel jsi skutečný HARD RESET? - Nejlepší by bylo nechat šochtli zapnutou, dokud úplně nechcípne baterka (a ještě párkrát zapnout, aby se úplně vyždímala a další zapnutí už to nijak nereagovalo). Pak zase stroj nabít. Při následném spuštění by se měla z ROMky natáhnout čistá Wokna v továrním stavu. To samozřejmě platí pro "vlastní úpravu" Windows; pokud jsi měnil FW, zkus sehnat nějaký jiný.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod a.mroz v 25 čer 2010 21:13

No Vovi ja s woknama nic nedelal ani nejsem zas tak dobrej abych si troufl jedine co jsem delal hned po koupi je zaloha SD a resident flash. Pote jen nahrani unlocku ale ten postup uz je zde napsanej. Hard reset je tusim zezadu tim malim cudlikem? Pokud ano tak to uz jsem udelal. Jinak hloubeji jsem se do navigace nevrtal mam ji tak jak prisla. Ono ani pripojenim prez kabel me navigacka nezobrazi zadne slozky streva woken. Udelal jsem ted ae malej test tu malou mikro sd kartu jsem dal do adapteru a vlozil do Mio C520 a prez total commander jsem vlezl do slozky App a rucne klikl na docviewer.exe a automaticky nabehl aplikacka se spustila kdyz to same udelam v Navonu skrze total comander ve fmilanovim spousteci tak se nic nedeje pritom ostatni aplikacky makaj. To bych nebyl ja abych nemel neco extra :(
a.mroz

Příspěvekod a.mroz v 26 čer 2010 07:51

Dneska jsem udelal pokus c.2 prez noc jsem nechal navona zapnuteho a necha ho vymlatit baterii do mrte pote jsem ho jeste nekolikrat zapnul aby byl fakt domlacenej. Pote jsem ho pripojil do site a zapl, pro jistotu jsem dal jeste restart zezadu cudlikem. Druhou verzi unlocku s mortscriptama jsem nahradil tou prvni z prvni stranky tohoto vlakna. Tedy tou jednodussi. slozku sys jsem z resident flash smazal. Slozku App jsem si vypujcil z C520 a nahral na SD. Zapl jsem Navona a spustil unlock ale Kuk na strejdu ten zmrsenej cas a datum je porad takove jako jsem sem dal screem z predchozi stranky, ten cas by me ani tak netrapil jako zjisteni ze muj N480 skrze Total comandera neumi spustit jakejkoukoliv aplikaci z App\office ani docviewer.exe ani pdfviewer.exe ani XLS.exe a ja nevim proc pac se stejnou slozkou a stejnejma exe souboroma v C520 normalne funguju tudis ty aplikacky jsou normalne funkcni ale N480 je z nejakeho duvodu odmita. proto se vas ptam respektive addama pratele vam to nekomu na N480 funguje? Jestli jo tak nevim proc me ne. Uz jsem vycerpal vsechny moje moznosti :(
a.mroz

Příspěvekod Tomáš Kubec v 26 čer 2010 08:03

To vypadá na to, že v Navonu budou chybět některé knihovny.
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fmilan v 26 čer 2010 10:09

@ a.mroz: Ve spouštěči v obrazovce Systém spusť Control(panel) a v něm si nastav Regional Setting (2x tap) na Czech a pak OK. Co to udělá.
Na N480 byl spouštěč prozkoušen a česky hovoří ;)

Co s týká aplikací, tak na některých přístrojích (Dejvid, Navon) je nutno nejdříve spustit a zavřít Explorer (vedle Control v Systém-obrazovce) a pak teprve aplikace o kterých hovoříš. Jinak hází chybovou hlášku.
Nový spouštěč to přes scripty dělá automaticky.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod a.mroz v 26 čer 2010 11:39

fmilane diky moc za pomoc to bude asi vono hned jak prijdu domu tak na to vlitnu. Dam vedet. Musel jsem se jit vyvencit jinak by me z toho doma j..lo. :D
a.mroz

Příspěvekod addam v 26 čer 2010 12:16

@ to a.mroz - musíš se na to dívat tak, že nové modely NAVON obsahují nejnovější operační systém WinCE 6.0 a dosavadní spouštěče byly vyráběny a testovány a optimalizovány na starých navigacích se starším operačním systémem WinCE 5.0. Proto Ti některé aplikace nemusí fungovat. Mně například ve WinCE 6.0 nefunguje Word, Excel, apod. Jak psal Tomáš Kubec - třeba bude stačit pouze sehnat potřebné DLL knihovny a třeba taky bude potřeba sehnat nové verze Wordu a Excelu, apod. Je to zkrátka nový operační systém (a zcela nový hardware), takže je potřeba být trpělivý, než se rozšíří mezi odbornou veřejnost a začnou se vyvíjet úpravy, postupy, doplňky, spouštěče, atd. Nejpozději do pár měsíců budou všechny navigace (všech značek) obsahovat WinCE 6.0, takže to půjde rychle ;-)

@ to fMilan - Milánku, jestli máš chuť a čas, tak Ti můžu poslat nějaký nový model na testování a případnou optimalizaci spouštěče a externích aplikací. Já jsem bohužel časově totálně přetížený...

A otázka do pranice - jak často kdo z Vás v praxi používá Word a Excel na GPS navigaci? Já sám za sebe říkám, že 0x ;)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy