Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever 5066 - DEJVID III.

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: GoClever 5066 - DEJVID III.

Příspěvekod Tomáš Kubec v 30 lis 2009 14:17

rozumná cena ;)
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Foci v 30 lis 2009 14:49

Ponuka od Adama je skutocne velkorysa, len si fakt treba zvazit vsetky investicie do "bizuterie" - tieto hracky rychlo starnu, dokonca som minule videl nejaky zoznam najviac ohorzenych druhov elektroniky, a tam bol GPS navigator ako samostatny pristroj na 3 mieste (na 1. bol DVD prehravac, na 2. FAX ) :) Takze dnes sa uz len chytam za hlavu a usmievam, ze som za C520 pred 2 rokmi vysolil okolo 14000 byvalych SKK (465 EUR !). Takze nech vydrzi aspon rok a potom nam Adam urcite da znovu nejaku lukrativnu ponuku, ktorej nebude mozne odolat :)
Foci
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Tomáš Kubec v 30 lis 2009 15:03

JJ tak nějak to vidím také.
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jerry v 30 lis 2009 16:26

Peter, nejen stárnou, ale i odcházejí. Během dvou let mi na C520 třikrát odešla základní deska. Dvakrát v garanci, potřetí jsem to vzdal. Ale i přesto zatím budu displej chránit folií.
Díky všem za info. Nabídka Addama je jasná.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod SvoDa v 30 lis 2009 16:31

Jardo a dozvěděl jsi se, co k tomu odchodu desky přispělo ? Dalo se to vůbec zjistit ? Nebo to byl smolný výrobek ?
Já na svém MIOC520 ještě (kromě poškozeného ppath.txt, což vyřešil formát MFD přes unlock) problém neměl, ani FW jsem "zaím" nemusel přehrávat, tak mne zajímá, co mne čeká a zdali se dá nasadit nějaká prevence ;)
Ale je to HW záležitost, tak se to předpokládám nedá ovlivnit :(
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 30 lis 2009 16:44

Dane, 1. výměna: nešlo připojit k PC, 2. nepravidelně se zeslabovala hlasitost a 3. po jízdě a uspání jsem asi za půl hodiny zapnout Mo a nenaběhlo. Jen varovné okénko s textem, který jsem tu někde uvedl. Mio je u Adama, ale zatím bez úspěchu. Tak mám teď Dejvida III. Jen aby vydržel alespoň tři roky. Kde je doba, kdy mi třeba komunikační přijímač Panasonic vydržel 25 let. Co vydržel - stále je OK. Stejně tak tuner, tříhlavý mgf a zesilovač Grundig. HiFi jsou OK, ale můj sluch už zdaleka ne :) .
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod addam v 30 lis 2009 17:01

Já vždy zákazníkům říkám, že průměrná životnost konkrétního modelu navigace (bez ohledu na značku výrobce a bez ohledu na cenu) se dnes pohybuje v rozmezí cca 3 až 8 měsíců.
To znamená, že nejpozději po cca 3 až 8 měsících od uvedení na trh, se většina modelů navigací stává výprodejovými a zastaralými a přicházejí nové modely, které je nahradí...
Navíc ceny GPS navigací neustále a brutálně klesají - řekl bych že dokonce mnohem rychleji, než ceny výpočetní techniky.

Slovy klasika - jediná navigace, která nezestárne, je ta kterou si nekoupíte :roll:

Co se týče fyzické životnosti, tak ta je dnes (u většina elektroniky) daná cca na 2 až 3 roky.
Například navigace MIO C520/C720 které tady většina lidí má, se mi čím dále častěji objevují na servisním stole - odcházejí v nich flashky, projevují se problémy s příjmem signálu, popraskané nebo porušené tištěné spoje (asi vlivem mechanického namáhání), oxidace ... atd.
Ale to se týká většiny značek navigací - prostě navigace není investice na několik let - navigace je čistě spotřební zboží.

Když jste si třeba před 30ti lety koupili například ruskou barevnou televizi RUBÍN za celoroční plat, tak je velmi pravděpodobné že tato televize ještě dnes funguje a někde na chatě vesele hraje ... ale když si dnes koupíte novou televizi renomované značky, tak minimálně 1x ji budete reklamovat v záruční době a po cca 3 - 4 letech ji pravděpodobně už mít nebudete. Zkrátka elektronika se nevyrábí na kvalitu, ale na kvantitu...
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 30 lis 2009 17:15

Že se ti výrobci a zprostředkovaně i prodejci nestydí :!: :!: :!: :D
Adame, tebe se to netýká, tvoje zboží funguje i déle :!: :D

To, že se jede na kvantitu a tím i levnější ceny, z hlediska obchodní politiky chápu, ale mne spíš zajímá, co se myslí tím "odchodem" zákl.desky, jestli se to dá vůbec určit.

Taky si ale vzpomeň, že MIO C720 se prodávalo před dvěma roky za 15 litrů a s informací, že odejde po 3-8 měsících by si to mnoho lidí asi rozmyslelo. Dnes jsou ceny podstatně nižší, tam bych tu poruchovost chápal.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 30 lis 2009 17:27

Ono u těch výrobců je to tak trochu záměr. Co by pořád dělali, kdyby všechno vydrželo 15-20 let. Trh by se nasytil a bylo by po ptákách :lol: A co bych dělal třeba já, kdyby všechno co servisuji makalo bez problémů :lol:
Naposledy upravil fmilan dne 30 lis 2009 17:29, celkově upraveno 1
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Foci v 30 lis 2009 17:28

:) tos to je cena za tuzbu po nekonecnom rast-e ekonomiky a zivotnej urovne, musi sa stale cim viacej vyrabat a spotrebovavat, vyrobok co by vydrzal 10+ rokov by sposobil zavazne ochromenie ekonomiky a prudky prepad nasej zivotnej urovne :) , takze nikto nic neopravuje, cena je vyratana tak, aby vyrobok vydrzal pocas zarucnej doby + nejaky tyzden navyse, pricom este rataju s tym, ze pocas zaruky, to raz vymenia za novy kus ... ked k tomu funguje dobre odpadove hospodarstvo tak to cele funguje, vraj v tone elektrnockeho odpadu je 1000+ krat viac drahych kovov ako v rude, takze vyrabat, spotrebovavat a recyklovat :)
Foci
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy