Takze skusenosti a vyskusane postupy suvisiace s odblokovanim a pouzivanim MioPocket:
1. Pouzite nastrojeTotalCommander s pluginom pre ActiveSync komunikaciu, jednoduchy unlock (napr. od fMilan-a vyveseneho v tejto teme, princip je jednoduchy - aplikacia po stlaceni "Navigacia" hlada na SDMMC aplikaciu /MobileNavigator/MobileNavigator.exe, co moze byt hocico, co takto nazvete - bud existujuci program, alebo skript, ktory urobi viacej cinnosti a pod.), moze sa zist CeRegEditor alebo iny editor registrov, najma kvoli zalohe.
2. BackupKedze som zatial nenasiel rozumny sposob, ako dostat pristroj po zmenach do povodneho stavu (hard reset), doporucujem dokladne zazalohovat, napr. postupom:
- nainstalovat na microSD unlock (napr. od fMilan-a), po aktivacii (cez polozku menu "Navigacia" v zakladnej aplikacii pristroja), pripojit k PC, malo by sa ozvat ActiveSync rozhranie, ak sa ozve USB, treba prepnut cez Settings vo Windows, aby komunikoval v ActiveSync
- odzalohovat /ResidentFlash/* ... nativna GPS aplikacia
- odzalohovat /ResidentFlash2/* ... je to neviditelna particia, kde je aplikacia pristroja (device menu) so suvisiacimi komponentami (BT, FM, media players, ...), spristupnenie bude popisane nizsie
- odzalohovat /Windows ... niektore .exe neumozni skopirovat cez ActiveSync
- cez editor registrov (napr. CERegEditor) odzalohovat registre Windows
- urobit zalohu cez ActiveSync menu
3. Instalacia MioPocket (V3, R55)
- System po soft restarte (vypnutie s dlhsim podrzanim tlacitka, alebo kontakt na zadnej strane pristroja) hlada v root SDMMC program GPSTest.exe. Na tomto principe mozno upravit MioPocket, aby sa nainstaloval
- Do root SDMMC (doporucujem robit mimo pristroja) skopirovat adresar MioAutoRun a subory MioAutoRun.exe a .mscr a obidva premenovat na GPSTest.exe a .mscr
- zasunut kartu a zapnut pristroj (predtym vypnuty dlhsim podrzanim - reset)
- ozve sa MioPocket instalacny skript, mal by prebehnut bez problemov az po hlasku, ze sa musi restartovat, co sposobi, ze sa pristroj vypne
- zapnut pristroj a nabehne implicitny skin MioPocket.
Neprisiel som zatial na to, ako spustit device menu z MioPocket, resp. vo vseobecnosti z unlocku. Je to aplikacia /ResidentFlash2/APP/Main.exe, ale pri rucnom spusteni sa nic nedeje, ak je spustena a pozeram sa na nu cez Task Manager tak vidim ze je spustena s nejakymi parametrami, ale aj ked mu podhodim parametre tak mi nefunguje ... Device menu je vsak dozlezita aplikacia lebo cez nu je pristup k BT a FM (su to samostatatne aplikacie na skrytom disku, takze zrejme sa budu dat spustit aj z MioPocket-u, neskusal som zatial), mam vyskusany nasledujuci postup, aby bolo pristupne aj device menu aj MioPocket:
- po instalcii MioPocket odmazat subory GPSTest.* (resp. ich premenovat napr. s inou priponou, aby boli k dispozicii ked ich bude treba)
- po restarte sa spusti device menu aj MioPocket a bude mozne medzi nimi prepinat cez task manager (je pristupny cez ovladaci panel, ktory je v MioPocket aktivny vzdy vpravo dole)
- je mozne namapovat aj ikonu "Device Menu" v zalozke "Settings" prislusneho skinu, namapujte ju na "/Windows/Launch.exe" (to je prave ta zahada, ktorej nerozumiem, ze aplikacia Main sa mi nespusti, ale takto nepriamo cez Lauch.exe vo Windows ano). Ak by po restarte boli v root SDMMC subory GPSTest.*, tak toto spustenie /Windows/Launch.exe by device menu nespustilo, ak niekto vie, nech mi vysvetli aky je tam mechanizmus suvisiaci s tou Windows aplikaciou Launch.exe. To namapovanie na ikonu "Device Menu" je uzitocne, aby ked si zavriete to device menu, aby ste si ju znova spustili.
Kedze pristroj zrejme nema hard reset, tak MioPocket-u sa bude dat zbavit asi len odinstalovanim cez prislusnu volbu, ktora je v MioPocket integrovana. Este som cital na jednom fore, ze po zmazani polozky v registroch HKLM\init\Launch9999=\ResidentFlash\MioAutoRun\launch.exe, by sa malo ozvat povodne device menu. Nevyskusane.
Poznamky:- referoval som vyssie jedno polske forum, kde sa da najst FW pre 5066, ale neskusal som to, lebo nebol dovod a zdalo sa mi to riskantne skusat len tak, ked sa vam vsak vyskytnu nejake problemy, z ktorych sa nebude dat zotavit treba to skusit
- v principe predpokladam, ze Windows sa da pokazit odmazanim nejakeho suboru, alebo poskodenim registrov. Ak su poskodene registre, podla toho co som cital na forach nemusi pomoct ani preinstalovanie FW, pretoze registre si pamata na speciacialnej particii vnutornej pamate a vtedy sa to da opravit len preformatovanim tejto dedikovanej particie. Je to vsak krajne riesenie pre pokrocilych pouzivatelov, da sa pri tom uplne poskodit pristroj
- po zmene z USB na ActiveX a opacne treba urobit reset
- po aktivacii/deaktivacii BT a FM treba urobit reset
- GPS je pristupne na 2 portoch - 1 a 4800 bauds, 9 a 57600 bauds
- skryty disk, kde je nativna aplikacia (device menu) je ResidentFlash2. Da sa tam dostat cez TotalCommander a pripojenie cez ActiveSync - ist na adresar ResidentFlash a potom hore v okne, kde je cesta adresara klinkut a dotuknut 2 do cesty adresara
- zaujimavy moze byt subor \\\WinCE Device\ResidentFlash2\APP\Options.txt, da sa tam priamo namapovat co sa ma spustit ako navigacny program, ak sa nam nechce robit cvicenie s premenovavanim adresara a aj aplikacie na MobileNavigator
Vyskusany GPS SW (okrem iGO8, MioMap2008
)- Navigon 7.4.0 (ide svizne, podstatne lepsie ako v Mio C520), dokonca bez potreby cokolvek robit sa cez ikonku "Telefon" aktivuje BT menu pristroje, co je skvele
Neviem- ako odzalohovat vsetky subory vo /Windows, pri pripojeni cez ActiveSync mi pouzivane subory odmietne skopirovat
- ako prinutit pristroj, aby urobil soft reset cyklus (vypol a zapol sa sam - teraz sa len vypne a treba ho rucne zapnut).
- ako spustit z unlocku device menu a preco sa pri /Windows/Launch.exe spusta device menu (pripadne aj BT ak je aktivne)
- aky je postup pre hard reset / upgrade / downgrade FW
Dalsie skumanie- budem sa este hrat s ovladanim FM a BT z MioPocket-u, aby som nepotreboval device menu
- rozchodenie dalsich navigacnych programov (Garmin, TomTom, Automapa, ...)
ZAVER:
Kym nebude jasne ako jednoducho urobit obnovenie pristroja do povodneho stavu, nedoporucujem pouzivat riesenia, ktore intenzivne zasahuju do operacneho systemu pristroja (ako je aj unlock MioPocket). Zrejme najlepsou cestou pre rozsirene vyuzitie pristroja je neinvazivny sposob, ktory vyuzivaju jednoduchsie unoloc-y, ako je napr. tu referovany od fMilan-a