Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever 5066 - DEJVID III.

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: GoClever 5066 - DEJVID III.

Příspěvekod Jerry v 28 lis 2009 22:15

Fando, děkuji za radu.
Naposledy upravil Jerry dne 29 lis 2009 12:20, celkově upraveno 1
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod Foci v 28 lis 2009 23:48

Tu je dobry zdroj pre upravy 5066:
Kód: Vybrat vše
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14306

Je tam aj link na FW, neskusal som ho, ale zatial nikde inde na webe som nenaisel FW pre tento stroj. Trocha mi vadi, ze podla vsetkeho tento stroj nema "Hard Reset" ako bolo pri Mio C520, kde som sa vzdy mohol spolahnut, ze sa mi to vrati do povodoneho stavu.

Mate uz nejake info / skusenosti ako dostat stroj do "vyrobneho" stavu ?

Dakujem.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Foci
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Tomáš Kubec v 29 lis 2009 09:10

Pokud budete potřebovat obnovu menu v CZ, tak mi pisněte a pošlu vám to v SZ.
Naposledy upravil Tomáš Kubec dne 29 lis 2009 11:40, celkově upraveno 1
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Foci v 29 lis 2009 10:10

Vdaka Tomas. Je to vsak len aplikacia, islo mi o kompletny FW, ktory opravi aj Windows a registre.
Foci
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod addam v 29 lis 2009 11:36

Foci, plný FW Ti zkusím sehnat a následně Ti ho pošlu SZ.
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod zaira v 29 lis 2009 16:25

Zdravím všechny ;) Dá se DEJVID navigovat podle zadaných souřadnic? Použil ho někdo s orig. prográmkem? a jak funguje?Podle zkušeností uživatelů byl by vhodný pro starší nenáročné uživatele.Díky za postřehy ,ahoj
MIO C520 + TMC,amigo 8.4.2.85182
IGO8 83271348
Skin GJ 6.9.2 tsi
zaira
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jerry v 29 lis 2009 16:57

zaira @ Dosud jsou tři typy DEJVIDů, Já mám DEJVID III, který má navigační SW Mireo. Zcela vyhoví běžnému uživateli, ale každý může mít na věc odlišný názor. Já mám z dřívější navigace iGO8, na který jsem zvyklý. Oba navigační SW lze navigovat mj. i na souřadnice. Přestože nemá TMC, podle zatím krátké doby, co ho mám mohu koupi tohoto typu doporučit. Vynikající je poměr cena/užitná hodnota, a zejména 5" displej.
Jerry
Realme 8
Jerry

Příspěvekod zaira v 29 lis 2009 17:15

Jerry,díky za postřehy ;) mám to pro starší paní,tak nepotřebuji nic složitého.
MIO C520 + TMC,amigo 8.4.2.85182
IGO8 83271348
Skin GJ 6.9.2 tsi
zaira
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jerry v 29 lis 2009 17:27

Návod k tomu je subminiaturní, bez lupy se neobejdeš :D . Budeš ji asi muset základy ovládání naučit...
Jerry
Realme 8
Jerry

Příspěvekod Foci v 29 lis 2009 17:32

Takze skusenosti a vyskusane postupy suvisiace s odblokovanim a pouzivanim MioPocket:

1. Pouzite nastroje
TotalCommander s pluginom pre ActiveSync komunikaciu, jednoduchy unlock (napr. od fMilan-a vyveseneho v tejto teme, princip je jednoduchy - aplikacia po stlaceni "Navigacia" hlada na SDMMC aplikaciu /MobileNavigator/MobileNavigator.exe, co moze byt hocico, co takto nazvete - bud existujuci program, alebo skript, ktory urobi viacej cinnosti a pod.), moze sa zist CeRegEditor alebo iny editor registrov, najma kvoli zalohe.

2. Backup
Kedze som zatial nenasiel rozumny sposob, ako dostat pristroj po zmenach do povodneho stavu (hard reset), doporucujem dokladne zazalohovat, napr. postupom:

- nainstalovat na microSD unlock (napr. od fMilan-a), po aktivacii (cez polozku menu "Navigacia" v zakladnej aplikacii pristroja), pripojit k PC, malo by sa ozvat ActiveSync rozhranie, ak sa ozve USB, treba prepnut cez Settings vo Windows, aby komunikoval v ActiveSync

- odzalohovat /ResidentFlash/* ... nativna GPS aplikacia

- odzalohovat /ResidentFlash2/* ... je to neviditelna particia, kde je aplikacia pristroja (device menu) so suvisiacimi komponentami (BT, FM, media players, ...), spristupnenie bude popisane nizsie

- odzalohovat /Windows ... niektore .exe neumozni skopirovat cez ActiveSync

- cez editor registrov (napr. CERegEditor) odzalohovat registre Windows

- urobit zalohu cez ActiveSync menu

3. Instalacia MioPocket (V3, R55)

- System po soft restarte (vypnutie s dlhsim podrzanim tlacitka, alebo kontakt na zadnej strane pristroja) hlada v root SDMMC program GPSTest.exe. Na tomto principe mozno upravit MioPocket, aby sa nainstaloval

- Do root SDMMC (doporucujem robit mimo pristroja) skopirovat adresar MioAutoRun a subory MioAutoRun.exe a .mscr a obidva premenovat na GPSTest.exe a .mscr

- zasunut kartu a zapnut pristroj (predtym vypnuty dlhsim podrzanim - reset)

- ozve sa MioPocket instalacny skript, mal by prebehnut bez problemov az po hlasku, ze sa musi restartovat, co sposobi, ze sa pristroj vypne

- zapnut pristroj a nabehne implicitny skin MioPocket.

Neprisiel som zatial na to, ako spustit device menu z MioPocket, resp. vo vseobecnosti z unlocku. Je to aplikacia /ResidentFlash2/APP/Main.exe, ale pri rucnom spusteni sa nic nedeje, ak je spustena a pozeram sa na nu cez Task Manager tak vidim ze je spustena s nejakymi parametrami, ale aj ked mu podhodim parametre tak mi nefunguje ... Device menu je vsak dozlezita aplikacia lebo cez nu je pristup k BT a FM (su to samostatatne aplikacie na skrytom disku, takze zrejme sa budu dat spustit aj z MioPocket-u, neskusal som zatial), mam vyskusany nasledujuci postup, aby bolo pristupne aj device menu aj MioPocket:

- po instalcii MioPocket odmazat subory GPSTest.* (resp. ich premenovat napr. s inou priponou, aby boli k dispozicii ked ich bude treba)

- po restarte sa spusti device menu aj MioPocket a bude mozne medzi nimi prepinat cez task manager (je pristupny cez ovladaci panel, ktory je v MioPocket aktivny vzdy vpravo dole)

- je mozne namapovat aj ikonu "Device Menu" v zalozke "Settings" prislusneho skinu, namapujte ju na "/Windows/Launch.exe" (to je prave ta zahada, ktorej nerozumiem, ze aplikacia Main sa mi nespusti, ale takto nepriamo cez Lauch.exe vo Windows ano). Ak by po restarte boli v root SDMMC subory GPSTest.*, tak toto spustenie /Windows/Launch.exe by device menu nespustilo, ak niekto vie, nech mi vysvetli aky je tam mechanizmus suvisiaci s tou Windows aplikaciou Launch.exe. To namapovanie na ikonu "Device Menu" je uzitocne, aby ked si zavriete to device menu, aby ste si ju znova spustili.

Kedze pristroj zrejme nema hard reset, tak MioPocket-u sa bude dat zbavit asi len odinstalovanim cez prislusnu volbu, ktora je v MioPocket integrovana. Este som cital na jednom fore, ze po zmazani polozky v registroch HKLM\init\Launch9999=\ResidentFlash\MioAutoRun\launch.exe, by sa malo ozvat povodne device menu. Nevyskusane.

Poznamky:
- referoval som vyssie jedno polske forum, kde sa da najst FW pre 5066, ale neskusal som to, lebo nebol dovod a zdalo sa mi to riskantne skusat len tak, ked sa vam vsak vyskytnu nejake problemy, z ktorych sa nebude dat zotavit treba to skusit

- v principe predpokladam, ze Windows sa da pokazit odmazanim nejakeho suboru, alebo poskodenim registrov. Ak su poskodene registre, podla toho co som cital na forach nemusi pomoct ani preinstalovanie FW, pretoze registre si pamata na speciacialnej particii vnutornej pamate a vtedy sa to da opravit len preformatovanim tejto dedikovanej particie. Je to vsak krajne riesenie pre pokrocilych pouzivatelov, da sa pri tom uplne poskodit pristroj

- po zmene z USB na ActiveX a opacne treba urobit reset

- po aktivacii/deaktivacii BT a FM treba urobit reset

- GPS je pristupne na 2 portoch - 1 a 4800 bauds, 9 a 57600 bauds

- skryty disk, kde je nativna aplikacia (device menu) je ResidentFlash2. Da sa tam dostat cez TotalCommander a pripojenie cez ActiveSync - ist na adresar ResidentFlash a potom hore v okne, kde je cesta adresara klinkut a dotuknut 2 do cesty adresara

- zaujimavy moze byt subor \\\WinCE Device\ResidentFlash2\APP\Options.txt, da sa tam priamo namapovat co sa ma spustit ako navigacny program, ak sa nam nechce robit cvicenie s premenovavanim adresara a aj aplikacie na MobileNavigator

Vyskusany GPS SW (okrem iGO8, MioMap2008 :) )
- Navigon 7.4.0 (ide svizne, podstatne lepsie ako v Mio C520), dokonca bez potreby cokolvek robit sa cez ikonku "Telefon" aktivuje BT menu pristroje, co je skvele

Neviem
- ako odzalohovat vsetky subory vo /Windows, pri pripojeni cez ActiveSync mi pouzivane subory odmietne skopirovat

- ako prinutit pristroj, aby urobil soft reset cyklus (vypol a zapol sa sam - teraz sa len vypne a treba ho rucne zapnut).

- ako spustit z unlocku device menu a preco sa pri /Windows/Launch.exe spusta device menu (pripadne aj BT ak je aktivne)

- aky je postup pre hard reset / upgrade / downgrade FW

Dalsie skumanie
- budem sa este hrat s ovladanim FM a BT z MioPocket-u, aby som nepotreboval device menu

- rozchodenie dalsich navigacnych programov (Garmin, TomTom, Automapa, ...)

ZAVER:
Kym nebude jasne ako jednoducho urobit obnovenie pristroja do povodneho stavu, nedoporucujem pouzivat riesenia, ktore intenzivne zasahuju do operacneho systemu pristroja (ako je aj unlock MioPocket). Zrejme najlepsou cestou pre rozsirene vyuzitie pristroja je neinvazivny sposob, ktory vyuzivaju jednoduchsie unoloc-y, ako je napr. tu referovany od fMilan-a
Naposledy upravil Foci dne 29 lis 2009 18:02, celkově upraveno 1
Foci
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy