Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever 4390T "DEJVID" - navigace ve formě "stavebnice"

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: GoClever 4390T "DEJVID" - navigace ve formě "stavebnice"

Příspěvekod obiuquido144 v 14 srp 2009 15:56

Zdravím,
dneska mi dorazil Dejvid a už jsem ho málem posílal zpátky - po spuštění ActiveSyncu a nakopírování souborů na kartu se Dejvidův operační systém zasekl ve stavu, že fungovalo pouze levé dolní tlačítko na obrazovce jdoucí na "ovládací panely". Nastavení zvuku (pravé dolní tlačítko) místo skočení do zvuku též skákalo do přehledové nastavovací obrazovky. Hlavní dvě ikonky vůbec nereagovaly, stejně jako ikonky v nastavovacím menu.

Nejdřív nepomohl ani tvrdý reset, vyjmutí karty prostě nic. Říkal jsem si, jestli jsem ty Windows CE nepodělal nakopírováním instalační složky 2577 na kartu (to se prý dělá jen u PDA, jak říkáte), nebo jsem systém trvale nezmátl použitím karty SD 4gb Pretec 133x z entershopu.
Jediné, co fungovalo, bylo zobrazení složek přes počítač po připojení v ActiveSyncu.

Tak jsem se naštvaný vydal do práce, že to tam ještě vyzkouším nějak hacknout. K mému překvapenípo zapnutí (za cca hodinu) přístroj začal normálně reagovat.

Po připojení k počítači se pak ještě dvakrát opakovala zamrzávací situace, ale po vypnutí na 2-3 minuty bylo vše opět v pořádku.
Předpokládám tedy, že za problémy může ActiveSync/jeho nastavení. Teď jsem v ActiveSyncu většinu věcí povypínal a zatím se nezaseklo.

Až na menší nepříjemnost s nekvalitně vyrobeným (ohnutým) vnitřkem USB konektoru, můžu Dejvida všem vřele doporučit.
Nahrál jsem si tam Dejvid_unlock.rar z tohoto vlákna a ani nic nepřejmenovával. Po kliknutí na Navigation mám pak další obrazovku s možností dalších nastavení - ale jiných než v hlavní nastavovací obrazovce defaultního softwaru.

Důležité tedy je při divném chování/zamrznutí přístroj vypnout na několik minut a dát mu čas, aby se skutečně vyresetoval.
obiuquido144

Příspěvekod amatér v 14 srp 2009 16:36

Než použití ActiveSync, je lepší kartu vložit do čtečky, nakopírovat na ní vše co je potřeba, a pak teprve vložit do Dejvida, eliminuješ tím spoustu problémů. Je to snazší a jednodušší.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod obiuquido144 v 15 srp 2009 21:01

Ahoj, tak dnes se mi výše popsaná situace přihodila při navigování, bez připojení k počítači.
Nastavil jsem trasu, vyjel jsem, a když jsem chtěl po pár minutách přepočítat trasu, navigace nereagovala na poklepání. Navigování normálně pokračovalo, ale nešlo ovládat. Tlačítko Menu místo do menu skákalo do "budíkové obrazovky", jako když normálně kliknete např. na rychlost. To je tak jediné, na co krabička reagovala - vždycky skočila do budíkové obrazovky, podobně jako dříve vždy skákala do "ovládacích panelů".

Po zapnutí a vypnutí přepínačem vzadu krabička nabootovala do hlavní obrazovky OS, která se chová, jak jsem popsal v minulém příspěvku - fungují jen spodní dvě tlačítka - obě skákají do obrazovky "ovládacích panelů" a tam končí.

Situace je stejná i po cca 5 minutách tvrdého vypnutí. Asi to tentokrát nenechám vyresetovat dlouhodobým vypnutím, ale nechám to uspané v tom divném stavu pro případnou diagnostiku.

Je to fakt záhada :)
obiuquido144

Příspěvekod hafush v 15 srp 2009 21:19

Nechci strašit, ale nejspíš to vypadá na reklamaci. :(
hafush

Příspěvekod amatér v 15 srp 2009 21:44

Možná by pomohla kalibrace obrazovky.
amatér
Moderátor

Příspěvekod dusbaj v 15 srp 2009 21:50

Zkus tam nahrat novy system a predpokladam ze to pojede k tve spokojenosti. O soubory a postup si zazadej od sefu.....
Dejvid, iGo8.3.2.9197­2, Navigon, Ndrive, Sygic
dusbaj

Příspěvekod obiuquido144 v 16 srp 2009 13:54

Diky za reakce.

Obrazovku jsem kalibroval uz predtim. Navic na ty zbyvajici funkcni tlacitka to spravne reaguje presne dle jejich tvaru.

Jestli je tu tedy ta moznost zkusit prehrat firmware/OS, prosim sefy o kontakt tu nebo pres SZ. Kdyz to nebudu muset posilat zpatky, budu jedine rad. Jinak moje vyrobni cislo ma na konci 107 a ten kus na fotkach v entershopu ma 666 - treba mam nejakou prilis ranou verzi co potrebuje patchnout :)

PS. po dopsani prispevku jsem to jeste zkusil probudit pote, co jsem pred nekolika hodinami vyndal kartu (mam tam 2GB SD, 4GB radsi uz 2 dny nepouzivam kvuli vylouceni nekompatibility). Kdyz jsem kartu predtim vyndal a hned zapnul, situace byla stejna - pouze dve funkcni tlacitka. Ted po probuzeni (bez karty) po par hodinach bez karty to zase funguje... Mozna to nejak souvisi s kartou, ale mozna vyjmuti karty jen dela jakysi minireset.
Nechapu, proc se ale zasekne cely OS krome moznosti skocit na jednu obrazovku - ruznici se podle aplikace. Jakoby se to zaseklo do stavu, ze system umi vykonat pouze jednu instrukci na urcitem miste pameti.
obiuquido144

Příspěvekod amatér v 16 srp 2009 14:16

Kartu nikdy nesmíš vyndat pokud je Dejvid zapnutý. Vždy musíš nejprve povypínat spuštěné programy, vrátit se do úvodní obrazovky, vypnout a teprve potom vyjmout kartu. Nech navigaci bez SD karty, a na zadní straně je resetové tlačítko, zresetuj celou navigaci, pak spusť a znovu vypni, potom teprve zasuň do navigace kartu a spusť.
amatér
Moderátor

Příspěvekod yzi v 17 srp 2009 14:49

Mám úplně stejný problém, už se mi to stalo několikrát... jedu, navigace funguje, naviguje, reaguje, všechno bez problémů....ale třeba po hodině najednou přestane reagovat dotyk. obrazovka...můžu mačkat kam chci, ale nic....přitom to naviguje vesele dál, hlasové pokyny taky běží, žádný jiný problém. Vždycky mi pomohlo vypnout a hned zapnout tlačítkem nahoře. Doposud jsem to přičítal verzi iGo a nijak to neřešil. A teď koukám, že nejsem sám. Nezkoušel jsi jiný build než ten 91972?
GoClever 4390T ("Dejvid"), iGo8.3.2.9197­2
yzi

Příspěvekod obiuquido144 v 18 srp 2009 11:28

Provedl jsem vyse popsany amateruv postup s vyndanim karty a vypinanim a vcera cestou do prace se mi to presto pri sledovani polohy (bez navigovani) opet zaseklo.
Tak jsem to zacal zkouset uplne bez karty s holym operacnim systemem - pouze vjedu do GPS Info. Kdyz Dejvida v tomto stavu necham chvili na stole bez dosahu druzic, po chvili se klasicky pomate a funguje jen sipka "Zpet" a obe spodni tlacitka skacou do obrazovky ovladacich panelu, odkud se uz dal nejde dostat, pouze zpet na hlavni obrazovku.
Asi ho tedy vratim a koupim Evolve CoolTrax nebo nejakou cinu.

Jeste dodavam, ze mam build 8.3.2.73871, ale vzhledem k zasekavani i bez karty to asi stejne neni dulezite.
obiuquido144

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy