Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever 4390T "DEJVID" - navigace ve formě "stavebnice"

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: DEJVID - navigace ve formě "stavebnice"

Příspěvekod Ivo K v 03 čer 2009 10:55

A zase ty držáky a držáky. Já jsem už vícekrát říkal, že v tom udělali ti marketingoví analfabeti guláš. :evil:

No, a k tomu repráčku.
Myslím si, že žádná navigace pro normální lidi(neberu navigace za 40000,-Kč - které jsem "naživo" nikdy neviděl ani neslyšel) nemá dostatek místa v šochtli, aby tam mohl být reproduktor "netrpaslíkové" velikosti.
Externí reproduktor, většího průměru a navíc osazen ve větším prostoru(větším objemu skříňky), bude hrát vždy lépe. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod humbuk v 03 čer 2009 11:04

Na velikosti nezáleží :)
Můžeš mít velký nekvalitní reproduktor s mizerným zesilovačem, pak ho klidně může přehrát malý kvalitní repro s kvalitním zesilovačem, technologie již dnes na to jsou ... Chci tím jen říct, že externí repro v držáku nemusí nutně hrát dobře. Nevím jak u vás, ale já mám hlasitost na MIO staženou takřka na minimum, takže myslím, že by to bez problému uhrála i ta interní prdlavka.
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod Ivo K v 03 čer 2009 12:01

Musím Ti odporovat. Na velikosti membrány reproduktoru a velikosti ozvučnice reproduktoru záleží. ;) :D

Nebudu zacházet do detailů(stačí se podívat literatury o akustickém tlaku nebo na net - např: http://www.repro.estranky.cz/stranka/o-reproduktorech), je ale jasné, že kmitočty(hlavně nízké a střední), které reproduktor díky svým omezeným mechanickým vlastnostem(malá plocha membrány) není schopen v dostatečném akustickém tlaku vyzářit, prostě nevyzáří ani se suprovým velmi kvalitním zesilovačem. ;)
Ledaže by se změnily fyzikální zákony.

Já mám také hlasitost nastavenou na minimum a srozumitelnost navigačních pokynů přes repro v držáku je postatně lepší, díky širšímu přenášenému kmitočtovému pásmu externího reproduktoru.

Už je to ale trochu mimo "Dejvida".
Naposledy upravil Ivo K dne 03 čer 2009 12:06, celkově upraveno 1
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod hafush v 03 čer 2009 12:04

To jsme se ale dostali daleko od držáku na Dejvida. :roll: :lol:
hafush

Příspěvekod dusbaj v 03 čer 2009 13:25

hafush píše:To jsme se ale dostali daleko od držáku na Dejvida. :roll: :lol:

presne to me napadlo taky pri precteni poslednich stran. To si prece nemyslite ze cinsky inzenyri udelaji vse ke spokojenosti evropske klientely...a hlavne za rok musi prodat dalsi miliony navigaci a dalsi rok dalsi miliony. Co se ted deje ve svete telefonu? Stagnace. Jelikos jsme narod zlatych rucicek, drzacky, soft. upravy si dodelame a jeste nas to bavi.
Dejvid, iGo8.3.2.9197­2, Navigon, Ndrive, Sygic
dusbaj

Příspěvekod Jorgo2 v 03 čer 2009 18:23

Také mám poznatek k DEJVIDovi. Koupil jsem ho známému, kterému ukradli Miomoov370.
Pro zkoušku jsem použil kopii iGO8 z mé 720, naprosto stejné nastavení. Dal jsem obě navigace vedle sebe do auta a sledoval chování po zapnutí: 720 našla všechny satelity za cca 2-3 minuty,
Dejvid našel 4 za asi 5 minut a za dalších asi 10 minut další 3. Nadmořská výška u Dejvida o cca 40m více. Po nastavení trasy ji obě vypočítali za zhruba stejný čas a stejně. Zobrazení mapy je na Dejvidovi o něco jasnější. Při jízdě se obě chovali stejně, změny směrů a posun mapy prováděli skoro současně, nedá se říci která dříve, solidárně se střídali ve vedení.
Dle mého názoru se jedná o "za ty prachy super" navigaci, pouze řešení držáku se mi moc nelíbylo. Naopak se mi líbyl příjemný neklouzavý povrch navigace. Budu doporučovat.
PS. Díky amatérovi za radu.
MIO C720 + iGO 8.3.2.71348 + skin Riks 3.2-3
Jorgo2

Příspěvekod Jarouš v 04 čer 2009 17:23

Tak jeden Dejvid pofrčí do Švýcarska a druhý do Litvy.Uvidíme co oni na to.Dal jsem na vás a tak doufám,že mě neukamenují :!: :!: :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 04 čer 2009 19:20

Myslím Jardo, že za ty peníze je to dobrá volba a nikdo Tě kamenovat nebude. ;) :)
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 04 čer 2009 19:22

To Jarouš Jardo,já měl dnes jednoho Dejvida v ruce a můžu ti říct(a nebyla to jen moje slova,ale i kolegy,který to chtěl pro známého),že pokud bych neměl 720 a on taky,tak do toho jdem.Je to fakt suprová GPS.Dobrej vzhled,krátký peníz,jednoduchá "instalace"........Jediný co mě chybělo byl BT :roll:
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod laro v 04 čer 2009 20:19

Pánové, mám ho 3 den a zatím velká spokojenost a co se týká toho BT, tak mám pocit, že za tři roky jsem ho využil pro telefon snad dvakrát. A ještě velký dík Amatérovi, který mi včera nahrál na kartu skvělý prográmek pro Dejvida a po menší úpravě chodí skvěle! :) :D
Mio C520, iGO8.3.4.102680 ,skin gj_6.16_tsif na MFD , na SD Primo 2, skin fmilan@amater v2.0.4
PRESTIGIO Geovision 7777 Primo android 2
laro

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy