Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GOCLEVER 4335 Dejvid II

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: GOCLEVER 4335 Dejvid II

Příspěvekod amatér v 14 pro 2009 20:23

No jo no, nastavení > obrazovka mapy > profily barev > nastavení nočního filtru
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod addam v 14 pro 2009 20:32

Kdysi kdesi jsem četl, že možnost regulace intenzity podsvětlení je primárně věcí konkrétního programu (v tomto případě iGO8) vůči konkrétnímu kusu hardware (v tomto případě DEJVID). Hodně se to řešilo například u navigací MIO MOOV, jejichž majitelé hromadně přecházeli na iGO.

Třeba se postupem času NAVnGO vydá novou verzi iGO8, která bude umět regulovat podsvětlení na DEJVIDOVi ;-)
Ale do té doby bych to já osobně řešil jednoduše tak, že bych si intenzitu podsvětlení nastavil přímo v hlavním menu navigace - NASTAVENÍ/PODSVÍCENÍ.
A pokud někdo namítne že se mu nechce ukončovat program iGO8, tak je možno si do QUICK menu v iGO8 přidat tlačítko linkované na tu stejnou aplikaci, která je linkovaná z hlavního menu navigace....
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod audis v 14 pro 2009 21:30

děkuji za odkazy a rady. stahl jsem toto gj5.11p.zip, snad je to správně jako origoš a kompaktibilní s mým igo8 93113. a poběží spolehlivě.

co ty extension je zač? k čemu je to dobré? zatím jsme postřehl, že to obsahuje Drive Alerts, ale to ten muj taky ne? co je to za politiku releasů?
audis

Příspěvekod audis v 14 pro 2009 22:19

já nechci tema dejvid II zasírat mluvením o skinech, ale co ty extension http://gurjon.com/download/index.php?di ... LFPATCHES/ jsou zač? to to umí navíc oproti skinu gurjon5 nebo 6? třemi větami? ve finále já sjem člověk, kterému vyhovuje puvodní igo8 skin, jen mu chybí mluvící radary a kompas na navigační obrazovce s šipkou k cíli. Mám se o extension zajímat?
audis

Příspěvekod vovi v 14 pro 2009 22:36

Extension jsou jednotlivé vypreparované moduly z GJ skinu. Je to jednodušší pro další vývoj - edladěný modul (GJ tomu říká half-patch) umí nějakou činnost a pokud je tato potřeba, skin si příslušné funkce z něj zavolá. A při vývoji skinu není třeba udržovat další stovky řádek pro x rozlišení a vazby uvnitř nich (je to - hodně zhruba řečeno - něco jako DLL knihovna pro program ... ta se taky nemusí přepisovat při drobných i větších změnách programu, který z ní používá jednotlivé funkce).

Ty moduly umí např.:
- vícenásobné plánování (výpočty požadované trasy různými kritérii - rychlá, krátká, ekon., jednoduchá, vyhlídková)
- zobrazení "vícenásobné" trasy z předchozího bodu
- zobrazení "tachometru" místo mapy
- použití "digitálního" fontu
- výpočet spotřeby
- map changer (přepínámí mezi různými sadami map)
...
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod audis v 14 pro 2009 23:34

děkuji z avysvětlení, až budu mít čas, srovnám gujron5 (dle odkazů vč. extension) s Gurjon 6 (kde jsou zvlášt dle odkazu co jsem pochopil).

jaké časové pasmo mám v Dejvidovi (nikoliv v igo8) nastavit pro ČR? nabídka tam je dle abecedy, spousta Eastern a spousta Europe a ukazatel +/- počet hodin od Griwitského (nebojaksetopíše) chybí. děkuji
audis

Příspěvekod fmilan v 15 pro 2009 22:24

Už dvojku nemám, ale bylo tam něco jako centrální Evropa.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod audis v 15 pro 2009 22:39

správná volba je asi CENTRAL EUROPE STANDARD TIME. nyní mám čas v systemu a v igo stejný a správny. na letní čas se to doufám správně přenastaví samo a bude to také Ok.

děkuji za tip.
audis

Příspěvekod fmilan v 15 pro 2009 22:47

Jo, to je ono. Ale ono by to fungovalo s jakoukoliv West nebo Central standard.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy