Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Navon 760 Plus - problém s TMC

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod karelvol v 08 kvě 2013 18:12

Jen tak pro zajímavost souboru gpstmc.dll je asi 15. :)
karelvol
 
Příspěvky: 72
Registrován: 17 srp 2010 20:16

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod amatér v 08 kvě 2013 21:50

Soubor gpstmc.dll je určen vždy pro konkrétní typ navigace. Pokud někdo používá jakoukoli neoficiální, zkušební verzi, neměl by tento soubor používat vůbec.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod slavicem v 08 kvě 2013 22:20

Já používám v N760 Plus originální oficiální verzi Primo 9.6.5.257901 a v té se gpstmc.dll vůbec nevyskytuje - prostě ho tam výrobce vůbec nenahrál. Viz níže.
Mobile Navigator.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 18:30
Bydliště: Žatec

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod SvoDa v 09 kvě 2013 05:54

Vnitřek knihoven jsem neporovnával, ale není (systémově) GPSTMC.dll to samé jako TMCGPS.dll ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod amatér v 09 kvě 2013 07:13

Netvrdím, že to pomůže. Nemám jak odzkoušet. Ale zkuste, po záloze, odstranit soubor NNGHAL.DLL
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod tomasii v 09 kvě 2013 17:56

Je dost možné, že tmcgps.dll a gpstmc.dll mají stejnou funkci. Jméno .dll souboru v podstatě nehraje roli. Setkal jsem se s jednou verzí Primo, kde byly soubory obou pojmenování, mohly to být samozřejmě rezidua z různých verzí a úprav.
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3386
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod CadillacCZ v 09 kvě 2013 21:11

Já tam oba soubory ( GPSTMC i TMCGPS) mám a každý má jinou velikost... protože to funguje a jak jsem viděl v podpisu jednoho člena " nevrtej do nečeho co funguje" zuby, nehty se této rady držím ;-) Možná v mém případě to bude pozůstatek z mého trápení u jiné navigace.
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 21:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod oltcit v 10 kvě 2013 15:33

len na ilustraciu,co vsetko moze ovplyvnovat prijimanie TMC...
uryvok z jednej diskusie :?
Kód: Vybrat vše
A couple of things I have discovered while testing TMC on my device:

1) When source="gnsport" in sys.txt or device.ini, then:
a) No gpstmc.dll is required in Primo directory.
b) No gpstmc.pil is created.
c) The following is entered into system.ini: saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"

2) When source="gns" in sys.txt or device.ini, then:
a) gpstmc.dll is required in Primo directory.
b) gpstmc.pil is created.
c) the following is entered into system.ini: saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"

Both of these methods can access the external Trafficbox module, and scan and view the presence of TMC on a frequency, however, the when I use "gpsport" setting then the GPS will always freeze at some point during use. When I use "gns" setting the GPS never freezes but, it also cannot decode TMC events.
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
Uživatelský avatar
oltcit
 
Příspěvky: 339
Registrován: 23 pro 2008 09:34
Bydliště: United Kingdom

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod slavicem v 31 kvě 2013 07:36

Tak máme konec května a utekly už 3 týdny od okamžiku, kdy jsem Entershop oficiálně požádal o vyjádření prodejce k problému N760 Plus s příjmem TMC. Schválně jsem počkal delší dobu, abych jim dal čas na případný dotaz u výrobce a následnou kvalifikovanou odpověď. Bohužel ani na mé soukromé mailové adrese, ani zde na fóru jsem se žádné odezvy nedočkal, což mne upřímně řečeno dost mrzí - i v tom případě, kdy by prodejce s problémem nedokázal pomoci, bych očekával alespoň zdvořilostní odpověď v jakékoliv variantě typu "o problému víme, ale výrobce ho zatím nedokáže odstranit; čekáme na nový firmware; je třeba opakovaně reklamovat apod.". Podle níže přiloženého printscreenu mého mailu je doufám patrné, že jsem se na Entershop obrátil ve vší slušnosti a nezadal jsem jim žádnou příčinu k tomu, aby dotaz zcela ignorovali. Takže tímto konstatováním asi diskuze o nefunkčním TMC v našich N760kách končí a je už na jednom každém majiteli, jak se k tomu postaví. Díky všem přispěvatelům, kteří se snažili poradit a pomoci.

[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Mail.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 18:30
Bydliště: Žatec

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod addam v 31 kvě 2013 10:35

Odpověď jsem Vám napsal 9.5.2013
Žádné novější informace v této věci od té doby bohužel nemám. Pokud budete chtít, tak navigaci pošleme do servisního střediska na reklamaci.

odeslana_posta.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1265
Registrován: 18 dub 2008 08:57
Bydliště: Polička

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron