Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Navon 760 Plus - problém s TMC

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod CadillacCZ v 07 kvě 2013 21:59

jj..SVODA má dobrou myšlenku.... "rušení" to je fakt..kolikrat staci špatně izolovaný drát..a je to. Já mám podobný problém s notebookem...jak zapnu notebook začne mi rušit rádio i TV...možná bych to opravdu skusil v jiným autě. Ona ta C520 nemusela byt tak citlivá, nebo byla lip stíněná....Za zkoušku nic nedaš.
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 22:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod slavicem v 07 kvě 2013 22:29

Předpokládám, že kdyby bylo na vině rušení uvnitř vozidla, tak bych měl mít v autě problém i v místě se silným signálem, nebo by byly problémy i s GPS, takže tudy asi cesta nepovede - i když jeden nikdy neví a a čert aby se v tom vyznal ....
Spíše mně připadá zajímavá ta myšlenka od SvoDy, že se TMC s něčím pořád rve a prohrává, ať už je to přijímač GPS, vlastní navigační program nebo něco jiného. Ale když se mi navigace již dvakrát vrátila ze servisu jako opravená! (tzn. reklamace této vady byla uznána jako oprávněná), je si zřejmě výrobce této chyby vědom a buď se tím zabývat nechce, nebo sám neví, kde je problém a zkouší zákazníkovu trpělivost.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 19:30
Bydliště: Žatec

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod CadillacCZ v 07 kvě 2013 23:01

nechce se mi to zas cele pročítat...ale vyzkoušel jsi třeba jinou verzi Prima ??? nebo nějakej skin ?? data.zip ?? branding ??.....Třeba já mám skin Dimka 156a a zjistil jsem že jsou tam nějaké nastavitelné veci v TMC ..typu "autoscan PRIMO...autoscan...když jsem to měl na to autoscan PRIMO ( tak se mi to občas seklo, ale žádná hrůza ) když tam mám teď jen ten jinej "autoscan" tak se mi to ještě neseklo a jede bezvadně...přesněji ti to teď neřeknu nemám navi u sebe....jsou věci mezi nebem a zemí a vyzkoušet se má všechno :-)
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 22:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod slavicem v 08 kvě 2013 08:46

Zkouším samozřejmě všechno možné, ale výhradně jen to, čemu alespoň částečně rozumím (tedy např. záměna souborů za jiné, přepsání textu v souboru apod.). Myslím, že v případě lidí jako já, tedy víceméně "poučených" uživatelů, není na místě se pokoušet o zásahy typu změn v data.zip, přehrávání verzí iGo atakdále; navíc jak známo jinou verzi Prima legálně získat nejde. Příběhů nešťastníků, kteří se do podobných operací pustili a potom se jim znefunkčnila celá navigace je na tomto fóru dost a dost. Skin (fmilan & amatér pro Primo 2) jsem v navigaci měl právě proto, že má umožňovat přepnutí TMC do manuálního režimu - na N760 Plus ale tato funkce nejede. Koneckonců toto vlákno vzniklo přesunem začátku diskuze z vlákna o skinech (tím nemyslím holohlavce).
Já nebo mně podobní proto musíme počkat na to, až někdo chytřejší na podstatu problému přijde, až výrobce vydá opravu firmware anebo musíme na tuto závadu prostě rezignovat.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 19:30
Bydliště: Žatec

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod CadillacCZ v 08 kvě 2013 11:26

Co s Tebou chlape ??? :-) už nevím jak ti pomoct :zed: . Nevim jak dalece je porušování licence třeba aktualizace verze Prima. Přece musí existovat možnost oficiální aktualizace programu. Já už Navona koupil použitého s touto verzí a jen jsem dal skin, trochu dle fóra poladil a jede. Jestli by nestálo za to skusit ji vyladit přímo v Entershopu pokud si sám na to netroufáš. ještě dotaz ....vyhledavá ti stanice, když ji máš v autě, nebo to stojí na jedné ???
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 22:26
Bydliště: Brno - venkov

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod karel12 v 08 kvě 2013 11:53

Podle mne problém v primu nebude. Zkoušel jsem několik verzí prima 2.1 včetně originálního a teď 2.4 i s několika skiny a všude je to stejné. Ruční ladění u všech skinů nejdou, TMC neladí jak má a vypadavá. TMC prostě blbne. Zrovna včera mi ale fungovalo skoro perfektně. Na 15km jsem měl po 10km a asi 10min. stání skoro 300 událostí ladilo stanice jako nikdy, ale pak se seklo a zbylých 5km už se ani nepřipojilo a to v místě, kde je normálně signál. Já tvrdím, že je chyba ve firmware a s tím nám pomůže asi jen výrobce.
Sony NV-U93T, Navon760Plus
karel12
 
Příspěvky: 21
Registrován: 06 led 2011 17:48

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod slavicem v 08 kvě 2013 13:53

pro CadillacCZ
Bojím se, bojím, že přes tvou velkou snahu tady asi pomoci nemůžeš. Ty máš prostě kliku, že používáš N750, kde tyto problémy nejsou, ale u N760 se v rámci "vylepšování" přístroje výrobcem tento problém objevil. A příklad k tvojí otázce - při jízdě autem z Žatce do Prahy za celou cestu načte stěží dvě desítky událostí a cca 5x přeladí na jinou frekvenci (ale síla signálu okamžitě padá na nulu a TMC zůstane na dané frekvenci zase nějakou dobu beze změny viset); příjezd do oblasti Žižkova v Praze znamená okamžitě naladění frekvence a načtení několika desítek událostí (navigace indikuje silný signál, který při pohybu v této oblasti neztrácí).
Já ještě zkusím poslat mail do Entershopu a požádám je, aby se nám tady na fóru někdo odpovědný vyjádřil.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 19:30
Bydliště: Žatec

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod slavicem v 08 kvě 2013 14:30

Takže právě jsem Entershopu odeslal mailovou žádost, aby se nám tady k problematice TMC oficiálně vyjádřili, tož počkáme a uvidíme.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 19:30
Bydliště: Žatec

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod zdenek.98 v 08 kvě 2013 15:07

Je to ten soubor gpstmc.dll. Taky mi to zamrzlo a nic neukazovalo. Ten soubor jsem tam omylem nechal,když jsem to vracel zpět a vono to začlo načítat na dvoře i přelaďovat na jiné frekvence. Teď mi to načte i 200 událostí. Anténu nemám nastavovanou a mám ji jenom hozenou v kamionu za předním oknem. Mám navigaci N-760 plus po opravě v Enter shopu a výměně za novou. Ta trochu fungovala, ale poslední týden to už nic nenaladilo a zamrzlo to na frekvenci 94.6. Teď to každou chvíli přeladí na jinou frekvenci. Jezdím po Čechách a od pondělka to testuji. V okolí Prahy to naladí i 3 frekvence a dřív to naladilo jen jednu.
zdenek.98
 
Příspěvky: 2
Registrován: 17 led 2013 18:30
Bydliště: Český Brod

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod CadillacCZ v 08 kvě 2013 15:56

:D no tak ... aspoň jednomu to pomohlo ;-)

Pro slavicem*
skus ješte tedy ten gpstmc.dll a když ani to ne, tak to asi fakt nezbude nic jinýho než přehrát firmware :-( jen aby to pomohlo ..mít v Praze "jen" několik desítek událostí se mi i tak zdá málo. Jak jsem psal...mě jich to načítá 250-350 událostí zhruba tak do 15 min. Spíš jsem nečekal, že tam v tom TMC bude takový rozdíl mezi verzí 750 a 760. Počítal jsem s tím, že to bude stejný modul :-( Oni to tady kluci z Entershopu sledují a myslím, že kdyby věděli tak poradí...kdyby to dělalo pořád, ale někde ti to načítá pěkně a někde vůbec...závady tohoto typu jsou ty nejhorší na vyřešení :sad:
Uživatelský avatar
CadillacCZ
 
Příspěvky: 142
Registrován: 20 pro 2012 22:26
Bydliště: Brno - venkov

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník