Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Navon 760 Plus - problém s TMC

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod slavicem v 31 kvě 2013 12:02

Děkuji za informaci a byť jsem v tom nevinně, omlouvám se za své podezření, že můj dotaz nebyl zodpovězen. Prošel jsem znovu celý archiv mailové pošty, smazanou poštu v koši i historii spamu, ale uvedenou odpověď z 9.5. jsem skutečně neobdržel. Proto tedy moje reakce. Mimochodem ani z ELKO Trading nic nepřišlo.
Jak již jsem v diskuzi na fóru několikrát uváděl, první reklamace šla přes ENTERSHOP, druhá přímo přes ELKO - obě uznány, produkt se vrátil jako opravený (resp. v druhém případě vyměněný), ale vada ani v jednom případě odstraněna nebyla. Obávám se, že další reklamace by dopadla naprosto stejně, proto třetí pokus už zkoušet nebudu - výrobce evidentně vadu odstranit neumí (ale tím vyjadřuji jenom svůj subjektivní názor). Pokud se týká toho, že bylo kvůli této vadě reklamováno z několika set prodaných kusů jenom malé procento, můj osobní dojem je ten, že 95% uživatelů buď TMC vůbec nepoužívá, nebo se domnívá, že takovýto způsob funkce TMC je normální a blíže se o problematiku navigací nezajímají - prostě jim stačí základní určení přístroje, tj. že je dovede z bodu A do bodu B.

Každopádně ještě jednou děkuji za odpověď a objasnění.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 18:30
Bydliště: Žatec

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod Karlos80 v 19 zář 2013 17:20

Ahoj Adame potrebuji poradit schanim navigaci pro kamiony muzes neco doporucit?dik
Karlos80
 
Příspěvky: 1
Registrován: 19 zář 2013 17:15

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod Mio-Treo.info v 19 zář 2013 21:52

2 Karlos80:

Osobně bych nejspíš volil tuto mašinku

Kód: Vybrat vše
http://www.entershop.cz/mobily-pda-navigace/navigace/navon-n760-plus-truck-tmc-fm-bt-hf-igo-primo-lcd-5-mapy-42-zemi-kamionova-navigace-www-navon-cz/product.aspx?id=-590662
Sony Xperia Z5 Dual & Sony SmartWatch SW3 | Epad Chuwi Hi8 Pro Dualboot | Asus Fonepad | GoClever TAB R104 | Mio C720 | Mio H610 | Navon N490 Plus Lifetime | Prestigio GEOVISION 4500TMC | Blaupunkt TravelPilot 700 | Medion GoPal P4445 | Sencor SCD 9304GPS | Palm Centro
Uživatelský avatar Administrátor
Mio-Treo.info
Administrátor
 
Příspěvky: 1014
Registrován: 29 led 2009 23:26

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod addam v 20 zář 2013 12:41

Možná bych měl lépe využitelnější řešení - řidiči kamionů si v posledních měsících čím dál častěji kupují navigaci v tabletu (respektive tablet s navigací) - je to pro ně praktičtější, protože tablet využijí kromě navigování i na tisíce dalších činností (internet, filmy, hudba, knížky, hry, emaily, fotky, skype, atd. atd. atd.)

Velmi dobře se prodává například tablet PRESTIGIO GEOVISION 7777, který má Android 4, displej 7", digitální TV přijímač, FM transmitter, miniHDMI výstup, sledovací kameru, WiFi, atd. atd. atd. Z výroby už je v tomto tabletu rovnou obsažen navigační program iGO PRIMO s mapami celé Evropy - ale nejedná se o kamionovou verzi navigačního programu!
Nicméně vzhledem k tomu, že je to klasické androidí zařízení, tak uživatel si tam může nainstalovat statisíce různých programů, včetně desítek navigačních programů.

Tablet Prestigio 7777 nejdeš třeba zde:
Kód: Vybrat vše
http://www.entershop.cz/prestigio-tablet-navigace-geovision-7777-igo-primo-1-2ghz-1gb-ram-8gb-displej-7-wifi-tv-android-mapy-evropy/product.aspx?id=-760873

No a teď to nejlepší - společnost BeOnRoad (což je jeden z mnoha výrobců navigačních programů) má až do konce roku 2013 akci, při které je možno si zakoupit jejich navigační program s kamionovými funkcemi a atributy a s mapami celé Evropy za 1399 Kč včetně DPH - a to prosím včetně doživotních aktualizací map zdarma!
A navíc (což mi připadá téměř neuvěřitelné) je možno takto zakoupenou licenci používat současně na čtyřech dalších přístrojích (tabletech, mobilech, apod.). Takže si umím představit, že se domluví 5 kamioňáků, každý dá 280 Kč, koupí si jednu licenci dohromady a každý má ve svém přístroji vlastní navigační program s doživotními aktualizacemi. A to je natolik směšná cena, že už nemá smysl někde nelegálně stahovat a následně instalovat kradený software a mapy ;-)

Navigační program BeOnRoad nejdeš zde:
Kód: Vybrat vše
http://www.beonroad.com/cs/o2-extra-vyhody

Pokud by pro někoho bylo 7" moc velký displej, tak je na trhu další novinka kterou teď právě testuji a to je model PRESTIGIO GEOVISION 5850HDDVR, což je vlastně opět tablet s androidem, ale s velikostí displeje 5" (to je podle mého názoru skvělý nápad - především pro menší osobní auta do kterých se velký 7" tablet nevejde - je to vlastně klasická navigační krabička, pouze místo archaického operačního systému WindowsCE je v tom Android, takže využitelnost je tisíckrát lepší ;-)
Tyto modely už máme také skladem a do našeho eshopu je budu dávat příští týden - pokud by ses už teď chtěl podívat jak to vypadá, tak mrkni třeba na tohle video:
Kód: Vybrat vše
https://www.youtube.com/watch?v=BgitQsZRw6E


Zkrátka když to shrnu - klasickým jednoúčelovým navigacím pomalu zvoní hrana a trendy pro navigování v následujících letech jsou jasné - buďto navigace v chytrém mobilním telefonu, nebo v tabletu, nebo víceúčelových navigačních krabičkách s Androidem... Ale ber to prosím jen jako můj soukromý názor ;-)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1265
Registrován: 18 dub 2008 08:57
Bydliště: Polička

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod Luke v 31 pro 2015 07:14

Zdravím.
Koupil jsem na inzerát NavOn N760+ truck ale už s Primem 2.4, jenže mi v něm nejde TMC. :-(
Existuje už nějaká možnost, jak zprovoznit TMC s touhle verzí Prima?
Vím, že na 2.0.1 to funguje, ale u téhle verze to nevím jak zprovoznit. :-(
Pokud mi někdo pomůže, poradí a pošle případné knihovny nebo cokoli jiného, budu mu velmi vděčný. :bravo:
Sekci TMC v SYS.TXT samozřejmě mám, nějaké knihovny k TMC také, jen mi to prostě nejde a nejde. :-(
Díky moc.
Luke
 
Příspěvky: 225
Registrován: 04 říj 2011 07:56
Bydliště: Trutnov

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod amatér v 31 pro 2015 09:06

Pokud dáš do Navonu jinou, než originální verzi, TMC nefunguje. Už se to tu řešilo před několika lety. Zkus hledat.

EDIT: Četl jsi toto vlákno, nebo jen vrazil dotaz?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod Luke v 31 pro 2015 14:13

amatér>
Přiznám se, že jsem vlákno pročítal, žel ne celé, moje chyba, uznávám. :-(
Měl jsem za to, že budou stačit původní knihovny z 2.0.1 - mám zálohu od kamaráda, který si loni kupoval N750 nebo že přístroj vezme novější knihovny z P2.4, ale prostě nemám smůlu a budu muset využít jen bud novější Primo, ale bez TMC, nebo původní Primo s TMC.
Do DZ do složky config jsem hodil INI soubor N760+.

P.S. Tak jsem s tím chvíli vyhrál a našel nějaké TMC knihovny, tak se mi s tím Primem 2.4, co byl v navigaci, načetlo i TMC - kupodivu ;-) -, dokonce se mi načítaly dopr. události, ale na můj vkus dost pomalu, tak při ukončení Primo vyhodilo pokaždé tuhle chybu:

Application MobileNavigator.exe encoutered a serious error and must shut down.

Což určitě není vůbec dobré - hlavně z hlediska integrity dat apod. - a zkrátka a dobře NavOn není stavěný na Primo 2.4, ale má rád jen 2.0.1.
No, člověk nemůže chtít vše jen to nejlepší a nejnovější, že? ;-)

PP.S. Tak jsem si tam dal zpět originál Primo a s originálními soubory TMC se mi načtou pokaždé jen 24 událostí 0 14 0 7 3 ... at jsem to spustil kdykoli a kolikrátkoli, nikdy však ani o 1 více. :-(
Použil jsem ještě skin Dimka-TS 1.5.3a přímo od TomSofta a výsledek je stejný, at už udělám cokoli.
Navíc mi začalo zlobit zadávání cílové destinace. :-(
Po vybrání adresy mi to vyhodí chybu, že nelze načíst "$traffic_speed.spr" a to i když jsem použil nebo nepoužil TomSoftův skin a v žádném souboru anebo archívu jsem tenhle soubor vůbec nenašel, tak už vážně nevím. :-(
Luke
 
Příspěvky: 225
Registrován: 04 říj 2011 07:56
Bydliště: Trutnov

Předchozí

Zpět na NAVON - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník