Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Navon 760 Plus - problém s TMC

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod amatér v 13 lis 2012 11:15

Zde můžete pokračovat v diskusi o problémech s TMC u Navon N760 Plus.

Přesunuto z vlákna skinu fm&am
Luke píše:Zkoušel jste někdo i jiný skin nebo to zlobí jen s tímto skinem, v jehož jsme nyní vlákně?
Když dáte jakýkoli skin pryč, tak to chodí bez problémů?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod TKSVK v 13 lis 2012 11:20

Prepáčte že píšem sem , ale už ste tu písať začali .
Mám Navon 760 plus a presne ten istý problém , ako slavičem .
Nefunguje tiež manuálne ladenie a nedá sa mi dostať do menu TTS Pro .
Skin v.2.0.6. nový Navon N760 Plus (Primo 2, verze 9.6.5.257901).


Pre amatér: súbor nnghal.dll som vymazal ,ale nemal vplyv na funkciu TMC , skôr sa mi zdalo že citlivosť príjmu družíc sa znížila . Prosím môžete poradiť ako na to menu v TTS Pro ? Ako by to bolo niekde vypnuté . Funguje to niekomu ?
Vďaka za odpoveď ;)

TKSVK
TKSVK
 
Příspěvky: 26
Registrován: 06 lis 2012 14:39

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod amatér v 13 lis 2012 11:25

TKSVK píše: Prosím môžete poradiť ako na to menu v TTS Pro ? Ako by to bolo niekde vypnuté .

Nejdříve si zkontroluj, zda máš všechny potřebné soubory, zda jsou správně umístěny, a hlavně zda používáš TTS hlas, který TTSPro podporuje.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11146
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod Luke v 13 lis 2012 11:27

Nic proti, ale tohle se týká značky NavOn a ne Navigon, ne?
amatér píše:Stalo se, omlouvám se, opraveno.
Jen tak mimochodem, nemám rád skrytá přihlášení ;)
Luke
 
Příspěvky: 225
Registrován: 04 říj 2011 07:56
Bydliště: Trutnov

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod grebnesor v 20 lis 2012 15:28

TKSVK píše:Prepáčte že píšem sem , ale už ste tu písať začali .
Mám Navon 760 plus a presne ten istý problém , ako slavičem .
Nefunguje tiež manuálne ladenie a nedá sa mi dostať do menu TTS Pro .
Skin v.2.0.6. nový Navon N760 Plus (Primo 2, verze 9.6.5.257901).


Pre amatér: súbor nnghal.dll som vymazal ,ale nemal vplyv na funkciu TMC , skôr sa mi zdalo že citlivosť príjmu družíc sa znížila . Prosím môžete poradiť ako na to menu v TTS Pro ? Ako by to bolo niekde vypnuté . Funguje to niekomu ?
Vďaka za odpoveď ;)

TKSVK

Navon N760 Plus (Primo 2, verze 9.6.5.257901). testovan 20.11 od 07:15 do 07:47 TRASA Praha vychod-Praha 4, 22km.Načteno 42 položek, MIo C720, Primo 2 načteno 204 položek. Navon neskenuje stanice drží se puvodní stanice 105,0 Mhrz i když z ní polovinu cesty zřejmě pro Navon nedostatečný signál téměř nic nepřijímá. Mio probíhá průběžně všechny stanice. Po dojezdu a restartu Navonu, ale prakticky na přímý dohled vysílače za 10 minut načte navigace 230 položek, opět na stanici 105,0. To vše bez skinu na originalním původním software. Pokud je se skinem Dimka je to stejné, spíše horší, na různé varianty hledání stanic nereaguje. Z kanálu 105,0 sice časem přepne na jinou stanici, ale až po dlouhé době, někdy až po hodině jízdy. Důvodem je zřejmě slabší příjem TMC, ale hlavně chyba programu, pokud by navigace v kratších intervalech skenovala pak by musela něco najít. V Miu vidím TMC_stations používane TMC stanice a je jich tam na mých obvyklých trasách téměř 30. Co radíte?
grebnesor
 
Příspěvky: 16
Registrován: 31 led 2012 21:30

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod Luke v 20 lis 2012 16:56

... a to jsem si chtěl tenhle kousek také pořídit, nebot s NavOnem N560 jsem byl vcelku spokojený a pak i s N750, než se mi u ní utrhla USB zdířka, ale jak vidím, tak si budu muset asi počkat na další řadu nebo na nový FirmWare ... :-(
Luke
 
Příspěvky: 225
Registrován: 04 říj 2011 07:56
Bydliště: Trutnov

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod slavicem v 22 lis 2012 17:55

Stejně jako uživatelé TKSVK a grebnesor mám od začátku používání Navon N760 Plus (Primo verze 9.6.5.257901) totožné problémy s příjmem TMC, takže se asi bude jednat o širší problém (téměř jsem si začal myslet, že mám na značku Navon smůlu a zlobí jenom mně - dvakrát už jsem totiž musel reklamovat předchozí verzi N760 kvůli signálu GPS a řešením reklamace nebyla oprava, ale výměna přístroje za novou verzi Plus). Ujel jsem s touto Plus verzí po ČR asi 2000km, ale nikde na cestách jsem ji nepřiměl k tomu, aby během jízdy přijala víc než cca 15-20 dopravních událostí - téměř stále se držela jediné naladěné frekvence a i když byl podle indikační ikonky signál nulový, jen zřídka se stalo, že přeladila na jinou. Čili TMC nepoužitelné. Navíc se nedávno přidal problém s vypínacím tlačítkem, kdy po delší cestě odmítlo fungovat a musel jsem vždy resetovat - až pak si dalo říct.
Dnes jsem měl cestu kolem Poličky, takže navigace byla v Entershopu předána k reklamaci a uvidíme, co servis zjistí. Až se navigace vrátí, dám vědět, jak jsem dopadl.

EDIT (27.12.2012):Takže přátelé, navigace je zpět a podle zprávy servisu "byla provedena oprava (výměna TMC chipu) a po přezkoušení je přístroj ok". Po prvním testu doma u okna TMC jede zcela bezproblémově, okamžitě nachází stanici se signálem a načítá desítky událostí - oproti původnímu stavu je subjektivní zlepšení v ochotě nacházet jiné stanice. Včera jsem navigaci poprvé vyzkoušel v provozu a stav příjmu TMC během jízdy se bohužel téměř nezměnil (testováno na trase Žatec-Řevničov-R6-Praha Žižkov a zpět). Přístroj jsem s ohledem na bezpečnost provozu sledoval tak často, jak bylo možné, tzn. že jsem zcela jistě nezachytil všechny změny, které na displeji proběhly. Během cesty zjištěno následující:
1. V součtu obou cest nikdy nebylo načteno dohromady víc než cca 30 událostí s jedinou výjimkou a to při jízdě v blízkosti žižkovského vysílače, kde fungovalo TMC ukázkově.
2. Navigace během cesty přelaďovala častěji (cca 5-6x během jedné trasy). Po nalezení stanice se silným signálem ale tento signál udržela pouze několik vteřin a poté zafixovala tuto stanici i když se signál ztratil, tzn. že i stanici byť s nulovým signálem považovala za plnohodnotnou a setrvávala u ní i několik desítek minut.
Závěr je podle mne nasnadě - citlivost čipu TMC je zřejmě natolik mizerná, že tato navigace v běžném provozu příjem dopravního zpravodajství téměř neumožňuje. Zatím ještě nejsem rozhodnut, zda a jak budu v reklamacích pokračovat, protože už jsem neustálými reklamacemi mírně utahán - značku Navon jsem během roku 2012 reklamoval již celkem 3x, tzn. že 25% času strávila v servisu a nemohl jsem ji využívat. Počkám asi nějaký čas na reakce dalších majitelů na tomto foru (zda vůbec na Navonech někomu TMC plnohodnotně funguje) a potom se rozhodnu co dál. Bohužel většina majitelů tuto závadu opravdu nepozná, protože TMC na jakési úrovni "funguje" a oni tuto špatnou funkci nevidí v chybě přístroje, ale v rozšířeném názoru, že TMC v ČR není k ničemu (jak již napsal uživatel grebnesor).
Naposledy upravil slavicem dne 27 pro 2012 09:59, celkově upraveno 4
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 18:30
Bydliště: Žatec

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod addam v 23 lis 2012 23:17

Pokud máte problém s příjmem TMC na NAVON N760 PLUS, tak zkuste dát do SYS.TXT níže uvedený obsah.
Původní SYS.TXT si předem zazálohujte.
Kód: Vybrat vše
[device]
sdcard_name="SDMMC"
type="NAVON_N760_Plus"

[debug]
max_memory=73400320

[map_update_checker]
enabled=1

[modules]
ITMC_STATION_SELECTOR=TMC_STATION_SELECTOR_NULL
IFM_STATION_CACHE =DUMMY_TMC_STATION_CACHE

[tmc]
source="avanteq"
port="COM,5"
internal_tmc_name="avanteq"
update_ltn_on_country_change=1
tuner_model= "AVQ_GPSTMC_TUNER"
tmc_provider_name_use_old=1
tmc_provider_name=1
tmc_provider_strength=1
ignore_suspend=1
ignore_resume=1


Napište jestli to pomohlo, já to momentálně nemám možnost vyzkoušet, protože jsem celý víkend mimo.

EDIT: Do složky MobileNavigator doplňte tři soubory, které jsou v přiloženém archivu - tím přepíšete tři stávající soubory. Předtím si samozřejmě udělejte zálohu!!!
TMCcorrection.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1265
Registrován: 18 dub 2008 08:57
Bydliště: Polička

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod grebnesor v 24 lis 2012 11:54

Provedl jsem navrený postup, výslekem přepsání souborů atmc_ce avqtmc je zmizeni ikony TMC a moznost zapnutí tMC v MENU.
Po svých testech jsem dospěl k názoru, že softwarový problém to není. Jezdiljsem dne ráno v lokalitě Sumperk, pri jízdě směrem od vysílače nechytí navigace TMC vůbec, při jízdě směrem k vysílači se krátkodobě chytá, ale moc toho nenačte, protože se stále ztrácí.
Předpokládám že u Octavie není problém ve skle, alespon MIO s tím problém nemá a stíněné sklo by se asi projevilo na příjmu GPS. Zkoušel jsem různé instalace antény TMC bez výsledku. Doma na okně Navon po zapnutí a připojení napájení z auta jel jak z praku a v krátké chvíli načetl přes 250 položek a v autě o 15 metrů dále nechytí nic.
Jsem názoru, že příjem v autě je nedostaečný z důvodu konstrukční vady-napájení dohromady s anténou v USB a velmi krátká anténa oproti Miu. V pondělí nebo v úterý budu reklamovat navigaci v Poličce.
Běžný uživatel tohoto typu navigace nepozná tuto závadu, protože se mu objeví přáslušná ikona a načte se několik zpráv, pouze si potvrdí rozšířený názor, že TMC je v ČR k ničemu.
grebnesor
 
Příspěvky: 16
Registrován: 31 led 2012 21:30

Re: Navon 760 Plus - problém s TMC

Příspěvekod hurry v 25 lis 2012 15:45

Vidím, že zde popisované problémy s příjmem TMC jsou úplně stejné jako verze N760 (bez Plus), kterou vlastním.
Jezdím převážně na trase Praha - Jihlava po D1 a pak v Praze. Co se táký příjmu v Praze, tam problém není kolem centra a Žižkova. Jakmile ale vyjedu z Prahy, signál není a zůstane "seknutá" frekvence 105,0 (ČRo3), a tak to jde až k Humpolci (samozřejmě s nulovým signálem), kde naskočí 89,7 ČRo1 (ale jen na cca 30 vteřin) a pak přesně u Větrného Jeníkova na 104.km naskočí frekvence 90,7 ČRo1, která se udrží někam ke 108.km. V opačném směru blikne opět signál jen u V.Jeníkova, kde ale stačí načíst max. 10 událostí a pak až do Prahy nic. V Praze na magistrále přesně na křížení s Jižní spojkou signál opět naskočí. Vzhledem k tomu, že jsem si navigaci kupoval zejména kvůli TMC, jsem dosti zklamán. Uvažuji o reklamaci.
Ve srovnání s předchozí navigací Mio C520 se to fakt nedá srovnat. Tam TMC ladilo bez problémů.
Otázka na závěr na Addama: Dají se uvedené změny v sys.txt a .dll knihovny použít u Navon 760?
Navon N760 Lifetime, Primo 9.2.0.199791
hurry
 
Příspěvky: 12
Registrován: 05 srp 2009 23:22
Bydliště: Vysočina

Další

Zpět na NAVON - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron