Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N760 Plus

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod happy66 v 20 lis 2012 17:46

@vze: Mýlíš se, mám nabíječku Navman a pojistku obsahuje.... :lol:
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
Here+TopMap


Nevrtej do ničeho co funguje!!!
Uživatelský avatar
happy66
 
Příspěvky: 992
Registrován: 21 zář 2010 20:19
Bydliště: Vsetín

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod addam v 22 lis 2012 15:23

addam píše:to VZE: Problém už se řeší u výrobce - týká se to pouze TRUCKových verzí (standardní N760 PLUS jsou bez problému).
Osobně se (podle Tvého popisu) domnívám, že se bude jednat o nějakou chybu v licenčním souboru a předpokládám, že se to bude dát vyřešit na dálku. Kromě Tebe se zatím nikdo jiný neozval, takže nejspíš to bude problém jedné konkrétní výrobní série.
Dělám pro to vše co je v mých silách, moc se omlouvám za komplikace - je to prostě elektronika a navíc zcela nový model.... vím že to není omluva a mrzí mě to :-(


to VZE: Tak problém se dnes podařilo identifikovat a řešení je až překvapivě jednoduché. Půjde to udělat i na dálku, takže předpokládám, že o víkendu už Tvoje navigace (a navigace Tvých kolegů) bude funkční.
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1265
Registrován: 18 dub 2008 08:57
Bydliště: Polička

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod vze v 23 lis 2012 23:37

No hurá, už se nemůžu dočkat. Se šéfem jsem ještě nemluvil bo jsem se teprve vrátil ze světa, takže nemám přehled jak se to vyvíjí. Pak dám zas vědět zdali to běhá a jak..
vze
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30 črc 2012 08:56

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod addam v 23 lis 2012 23:54

Právě teď pro Tvého šéfa dodělávám opravný balíček, ráno by to mělo být u něj :-)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1265
Registrován: 18 dub 2008 08:57
Bydliště: Polička

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod vze v 24 lis 2012 21:19

Tak nové nabíječky rozdány, softwary přehrány a tři navi zbězně vyzkoušeny- fungují :) . Snad jim to vydrží, takže díky za intenzivní snahu o řešení problémů ! Podrobnější info zase až po týdnu provozu.

Napsal bych pak asi nějakou recenzi na ovládání N760 PLUS TRUCK během jízdy, resp "krizové navigace". Krizová navigace nastává v okamžiku, kdy se chystáte s kamionem udělat nějaký manévr ale na poslední chvíli zjistíte že to (už) není možné. Typicky proto že odbočka je úzká, blokovaná parkujícími auty, rozestavěná, přejeli jste ji. V takové chvíli je potřeba mít okamžitě nový plán, který ale obvykle nelze realizovat otočením do protisměru. Takže je potřeba mít navi okamžitě v režimu náhledu, aby člověk věděl kam se asi tak nejlépe s kamionem vrhnout, protože zastavit a přemýšlet, například v centru Berlína, prostě nelze. Když ale udělám chybu a vrhnu se špatným alternativním směrem, tak hrozí že se nebudu moci otočit. Můj osobní rekord je cca 40km jízdy na otoč a pak zase zpět, jen proto, že se mi nechtělo 20m couvat a dělat zmatky ve městě. Zajet si několik km kvůli otočení je běžná věc a proto je navigování kamionu poměrně specifická záležitost, oproti navigaci osobního auta či dodávky. Proto je potřeba mít co nejjednodušší ovládání mapy. S ohledem na toto pak napíšu svůj názor ;) .
vze
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30 črc 2012 08:56

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod slavicem v 09 úno 2013 09:38

Po problémech s příjmem TMC, které jsou popsány v jiném vlákně, se mně vrátil z Maďarska výměnou nový typ Navon N760 Plus s výr.č. 760130xxxxxx. Na první pohled úplně stejná krabička, ale po zapnutí a pohledu na displej se mi cosi nezdálo. Obraz nebyl jasný a čistý jako předtím, zdálo se, že je za nějakým jemňoučkým závojem. Schválně jsem pro porovnání vyfotil stejnou obrazovku nového Navonu a Mio C520; doufám, že rozdíl bude patrný.
Mio C520.JPG

Navon N760.JPG

Pro objasnění celé záležitosti pomohla až mikrokamera, která prozradila, že kompletně celý povrch displeje tvoří jemně zdrsněná vrstva.
N760_nový displej.jpg

S vysokou pravděpodobností se bude jednat o pokus, jak zlepšit čitelnost displeje na slunci a omezit odlesky. Zatím jsem s navigací nenajezdil dost kilometrů na to, abych mohl svoji teorii potvrdit nebo vyvrátit. Každopádně při jízdě není čitelnost displeje nijak omezena, spíše jde o zvyk.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 18:30
Bydliště: Žatec

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod Pavel123 v 01 zář 2015 14:04

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu ohledně čísel orientačních. Zakoupil jsem u nás tuto navigaci N760 Plus s lifetime aktualizací, verze programu Navon 9.6.5.257901, aktualizace přes Naviextras na 2015 Q1.
Navigace mi umí vyhledat podle těchto čísel jen ve větších městech, ale u menších měst a vesnic už tato čísla neumí. Ani aktualizace na nejnovější mapy nepomohla.
Co jsem našel v jiných vláknech, např. u Navon N750, tak tam navigace měla 99% čísel popisných v ČR a nacházela místa i v malých vesnicích bez problémů.
Je potřeba dokoupit nějakou rozšířenou databázi čísel popisných nebo kde může být zakopaný pes? Čísla popisná jsou pro mě důležitá. Děkuji.
Pavel123
 
Příspěvky: 5
Registrován: 01 zář 2015 12:36

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod amatér v 01 zář 2015 14:27

Databázi čísel popisných obsahují soubory *.fpa. Pro jejich zobrazení musí být příslušná licence.
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Snap_2015.09.01_15h24m33s_004_.png

Verze 9.6.5.257901 už je ale 4 roky stará. A nejsem si jistý zda licenci pro *.fpa obsahovala.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod Pavel123 v 01 zář 2015 15:06

Adresní body v položce Obsah nemám, ale možná je to jinak přeloženo, nebo nevím kde to najít.
Licence je Navon Europe a po aktualizaci přes Naviextras se objevila ještě licence Mega Free 1 year Update FEU NQ 2015 Q1.
A v navigaci soubory .fpa nejsou žádné, pouze .fbl.
Navigaci jsem koupil minulý týden v jednom internetovém obchodě (lze najít např. přes Heuréku jako jediný prodejce Navonu) a došla z Maďarska.
Co jsem zkoušel adresy, které se tu testovali v jiných vláknech, tak jsem skonnčil u ulice a k číslům popisným mě to ani nepustilo, že nejsou pro tuto ulici dostupné (např. Bludovice č-p-6, Polička atd.). Co tedy dál? Pomůže nějaký upgrade/update? Měl jsem za to, že u tohoto modelu je pokrytí čísly popisnými stejné jako u předchozích, příjde mi , že je na úrovni nějakých 40-50%.
Pavel123
 
Příspěvky: 5
Registrován: 01 zář 2015 12:36

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod amatér v 01 zář 2015 15:33

Musíš rozlišovat čísla popisná a čísla orientační. Čísla orientační (ulice měst) jsou obsažena v mapách (*.fbl), čísla popisná (vesnice) v souborech (*.fpa). Pokud při aktualizaci nebyly staženy soubory *.fpa, nemáš příslušnou licenci.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron