Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N760 Plus

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

NAVON N760 Plus

Příspěvekod slavicem v 31 říj 2012 15:39

Po velkých problémech s původní navigací NAVON N760 Lifetime (viz můj příspěvek v tématu „NAVON N760“ na straně 6) a dvou reklamacích, při kterých se závady nepodařilo odstranit, jsem dostal nabídku na výměnu stávající navigace za model 2012, tj. N760 Plus Lifetime. Kulantní a sympatické jednání jak ze strany vlastního záručního servisu, tak Entershopu, jehož cestou jsem reklamace uplatňoval. Takže několik poznatků z používání nového přístroje.

1. Hardware (železo)
Balení a jeho obsah je totožný jako u předchozí generace. Nový model je na první pohled kvalitněji provedený, evidentně tenčí a podle mého subjektivního názoru i těžší. Daní za „slim“ provedení je změna umístění dotykového pera (stylus). U starého modelu byl stylus zasunut přímo do těla přístroje, v novém provedení je umístěn v držáku navigace – je-li tedy navigace zacvaknuta v držáku na okně auta, k peru se prakticky nelze dostat. Vlastní držák se v podstatě nezměnil, navigace se do něho vkládá stejným způsobem. Drobná změna je jen na spodní hraně, kde jsou dva malé výstupky, které zapadají do dvou jamek v těle navigace.
2. Software
Původní navigace měla velké problémy se zafixováním satelitů a velmi často ztrácela signál GPS (dost možná jsem měl pouze smůlu na vadné kusy a jiné N760 fungují bez problémů, nechci proto zevšeobecňovat !). Nový typ Plus je těchto problémů zcela prost a po ujetí několika set kilometrů (i v nedávné sněhové vánici a při zhoršených příjmových podmínkách) mohu konstatovat, že ke ztrátě signálu nedošlo a navigace pracuje tak, jak by měla. V přístroji je instalováno Primo 2 9.6.5.257901 s několika změnami a rozšířenými možnostmi nastavení (zájemci si inovace jistě najdou jinde, proto je nebudu popisovat). Program nabíhá dostatečně rychle, satelity za běžných podmínek najde v počtu 6-8 v rozmezí od několika vteřin do půl minuty, rychlost výpočtu trasy v závislosti na vzdálenosti a komplikovanosti trasy je naprosto přiměřená, navigační program běží zcela plynule a neseká se. Doplňkové funkce (Bluetooth, přehravač hudby a videa, E-book) nehodnotím, protože pro mne nejsou podstatné a nepoužívám je.

Na dva „problémy“ při používání ale přeci jen upozorním.
• jediné hardwarové tlačítko navigace (zapínací) opět nemá žádnou prodlevu, tzn. že navigaci probudíte jak z režimu spánku tak ze zcela vypnutého stavu jen jemným stlačením (byť i nechtěným). Mám navigaci v pevném skořepinovém pouzdře, kde nechtěný stisk tlačítka nehrozí, přesto považuji tento problémek za vadu na kráse (navíc opakovanou, protože se tato záležitost řešila už i u jiných NAVONů – inu výrobci jsou nepoučitelní).
• přijímač TMC se mi jeví jako málo citlivý – pokud se navigace nachází stále na jednom místě se silným příjmem, naladí stanici s TMC okamžitě a zobrazí dopravní hlášení bez problému (vyzkoušeno, počet informací ke 400). Ale při jízdě nebo stání mimo místo silného příjmu sice najde stanici s TMC, ale zarytě u dané frekvence vytrvává (i když je podle ikonky v menu Přehled o provozu příjem nulový) a dále silnější stanice nehledá. Možná by situaci vyřešila aplikace skinu s možností ručního ladění, ale přístroj mám čerstvě v záruce, tak zatím nechci zbytečně pokoušet osud. Pokud by se situace s příjmem TMC nějak změnila, rád sem svoje poznatky opět uvedu. Příjem TMC jsem porovnával s mou druhou navigací MIO C520 (Primo 2, 2.6.2.209584, skin fmilan&amatér v.2.0.6.), která si stanici našla, začala přijímat dopravní údaje a v případě výpadku signálu průběžně vyhledávala ty se signálem silnějším.

Doufám, že těchto pár postřehů pomůže v rozhodování případným zájemcům nebo již majitelům modelu Plus a všem přeji cesty bez bloudění a bezpečný dojezd do cíle.
Navon N760 Plus - iGO Primo verze 9.6.5.257901
slavicem
 
Příspěvky: 27
Registrován: 11 led 2012 18:30
Bydliště: Žatec

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod Pifrnec v 02 lis 2012 21:41

Hodně často se mi stává,že se při přerušení jízdy (vypnutí motoru) navigace sice vypne,ale pak už nenaběhne - objeví se pouze nápis NAVON.Nejde ani vypnout vypínačem - musím ji restartovat. :(
Pifrnec
 
Příspěvky: 4
Registrován: 11 říj 2012 20:00

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod vze v 18 lis 2012 19:29

Tak jsme v práci konečně dostali nové 760 PLUS TRUCK.
Tu první zkušební před 14 dny jsem měl osobně jako první a dost se mi líbila, takže jsem ji doporučil i pro ostatních deset kolegů a pak si ji vzal na zkoušku zas jiný kolega.
Teď jsem já i moje žena dostali další dva kusy a oproti té první zkušební, se nejde přes volbu jazyka programu dostat na licenční ujednání a navigační program vůbec. Mám teď u sebe oba kusy a lze je pouze zapnout, objeví menu "home", tj nabídka navigace, nastavení, bluetootht, hudba a tak dál.
Po kliknutí na "Navigace" se objeví obrazovka Navon a pak zase hlavní menu a tak pořád dokola. Už se ani nenamáhá, zeptat se mě na jazyk.
Co dělám špatně :?
vze
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30 črc 2012 08:56

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod SvoDa v 19 lis 2012 09:48

Nevymazal sis třeba něco ?
Nedělal jsi něco s licencí (složka license) ?
Nesnažil ses nakopírovat obsah jednoho Navonu do druhého ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod vze v 19 lis 2012 18:30

Nemám ve zvyku vrtat se do úplně nových věcí. Kromě toho že jsem navi zapnul a pokusil se jí uvést v činnost, tak jako předchozí zkušební kousek, jsem s nimi nedělal nic.Teď aktuálně mi přestala fungovat i nabíječka. Zásuvku 24V mám v pořádku. Jinak po celem dni žádná změna, ani restart nepomáhá :? . Máme jich asi deset, tak se ještě zeptám ostatních jak jsou na tom.
Edit: volal mi kolega, že se mu jeho navi taky nepodařilo zapnout protože mu nejde nabíječka, takže už tři kusy mimo :( .
vze
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30 črc 2012 08:56

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod happy66 v 19 lis 2012 18:54

Pozor na ty nabíječky. Ne všechny lze připojit k 24V. Snad bude jen spálená pojistka.... :!:
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
Here+TopMap


Nevrtej do ničeho co funguje!!!
Uživatelský avatar
happy66
 
Příspěvky: 992
Registrován: 21 zář 2010 20:19
Bydliště: Vsetín

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod addam v 19 lis 2012 19:06

to VZE: Problém už se řeší u výrobce - týká se to pouze TRUCKových verzí (standardní N760 PLUS jsou bez problému).
Osobně se (podle Tvého popisu) domnívám, že se bude jednat o nějakou chybu v licenčním souboru a předpokládám, že se to bude dát vyřešit na dálku. Kromě Tebe se zatím nikdo jiný neozval, takže nejspíš to bude problém jedné konkrétní výrobní série.
Dělám pro to vše co je v mých silách, moc se omlouvám za komplikace - je to prostě elektronika a navíc zcela nový model.... vím že to není omluva a mrzí mě to :-(
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1265
Registrován: 18 dub 2008 08:57
Bydliště: Polička

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod grebnesor v 19 lis 2012 19:20

Potvrzuji zkušenost s TMC na Navon 760 plus Velmi špatné i v originálu od výrobce (bez skinu a úprav),spokojí se s první stanicí a dál nehledá, pokud nenarazí zřejmě na jinou stanicí se silným příjmem. Pokud dojedete do cíle a navigaci vypnete, pak po nastartování se drží původní stanice a nic nenačítá, neskenuje nehledá, pokud na ni narazí opět něco načte. Dobrým řešením se jeví jezdit kolem Žižkovského vysílače,tam to docela jde. MIO 720 načte v TMC 10x více událostí 250-400. Dalším problém je i TSS.
Dle probíhající diskuse to není ojedinělý problém nové řady 760 plus, ptám se Etershopu - pokud je tato řada vadná budete to řešit s výrobcem?
Naposledy upravil grebnesor dne 20 lis 2012 07:40, celkově upraveno 1
grebnesor
 
Příspěvky: 16
Registrován: 31 led 2012 21:30

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod tomasii v 19 lis 2012 21:33

No moc praktické řešení to není, zvlášť pro mimopražské. A co teprve pro Moraváky. ;)
Tomáš

C710, H610, C520, čína 6", i9100 a S5100

Obrázek skoro vše najdeš na http://tn.cdc.cz (ZMĚNA!)

Nenajdeš-li odpověď, neposílej sz, ale ptej se na fóru - dočkáš se tak spíš odpovědi.
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor
 
Příspěvky: 3393
Registrován: 16 čer 2008 18:47
Bydliště: Praha 4

Re: NAVON N760 Plus

Příspěvekod vze v 19 lis 2012 22:03

to Addam: Tak snad se to podaří nějak vyřešit k všeobecné spokojenosti.
to happy66: nabíječka má štítek 12-24V (jmenovitých, předpokládám) a pojistku zřejmě neobsahuje..
vze
 
Příspěvky: 10
Registrován: 30 črc 2012 08:56

Další

Zpět na NAVON - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron