Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod BOSS v 07 srp 2010 13:31

jo máš pravdu přes adres point to jde také ale ta ulice revoluční je právě špatně, protože bludovice jsou obec, která patří pod nový jičín ale revoluční ulice končí na začátku bludovic a adresa mé restaurace je nový jičín bludovice č. 6.
NAVON - 750
- IGO-Primo - 8.5.9153032 - ResidentFlash
- IGO-Primo - 1.2 9.2.1. 178658 branding GJ-AK Si v 3.9.0 - SDMMC

MIO C - 710

- IGO-Primo - 8.5.11.155811 - SD card
Uživatelský avatar
BOSS
 
Příspěvky: 212
Registrován: 07 srp 2008 16:20
Bydliště: Nový Jičín

Re: NAVON N750

Příspěvekod amatér v 07 srp 2010 13:35

Konečně vím, kam v Novém Jičíně (Bludovicích) na oběd :D
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11147
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: NAVON N750

Příspěvekod Jerry v 07 srp 2010 13:47

boss@ To je mi jasné, tu Revoluční, jako výpadovku z NJ jsem uvedl jen pro upřesnění.
Jerry
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Xiaomi Redmi Note 4 (Android 7.0)
Uživatelský avatar
Jerry
 
Příspěvky: 607
Registrován: 27 čer 2008 19:56
Bydliště: Kraj KV

Re: NAVON N750

Příspěvekod ipavon v 08 srp 2010 07:44

Včera jsem projel zhruba trasu Pardubice - Rakovník - Mělník - Pardubice, cca 400 km s upraveným hlasem ADAM 3 (Adam promine další testování) bez jakýchkoliv problémů.
Mám dotaz k TMC a nastavení objížděk. Po zastávce v centru Prahy jsem vyrazil směr Rakovník. v oblasti stavby tunelu Blanka neustále přepočítávala, buď nebyly uzávěry zavedeny v TMC nebo nedostatečně nastaveny podmínky pro objíždky nebo trasa vedla po nezmapovaných přeložkách (vzhled ke ztrátě dat nemohu analyzovat), chytla se na Bělohorské. Po odjezdu z Mělníka mi naváděla na nestandartní trasu (signalizace Uzavírka, blokáda), podle provozu jsem ignoroval a na nic nenarazil. Jak optimálně nastavit pomínky u Objíždky.
Další problém u N750 kromě dlouhé doby startu po zapnutí a dlouhé doby vyhledávání satelitů a nalezení polohy je uspání navigace, i po krátkém stisku tlačítka se mi vypne a nenabídne volbu uspání - vypnutí, tínto způsobem jsem přišel o uložená data při zastávce před Pardubicemi s nutností uschovat navigaci. Tento problém nemám, když jsou vyhledávány satelity. O náhodném vypnutí nemluvě. Nový firmware by opravdu pomohl.
K jakému účelu slouží neoznačený 2,5 mm konektor nad sluchátky? Pokud anténa TMC, jaké je zapojení? Zkusil jsem anténu od C520, ale bez výsledku.
NAVON N750 - IGO PRIMO v. 8.5.9.153032
ipavon
 
Příspěvky: 9
Registrován: 24 črc 2010 05:50

Re: NAVON N750

Příspěvekod BOSS v 08 srp 2010 09:12

Zjistil jsem, že pokud u gurjona v nastavení dáte dlouhý stisk talčítka menu na "minimalizovat" tak se navigace po stisku sice minimalizuje ale pokud se vrátíte zpátky do mapy tak zatuhne a je nutné jí restartovat. já jsem to zkoušel aspoň 5x a pokaždé mi to udělalo. Doba startu navigace se mi zdá také dost dlouhá jak tady píše "ipavon".
NAVON - 750
- IGO-Primo - 8.5.9153032 - ResidentFlash
- IGO-Primo - 1.2 9.2.1. 178658 branding GJ-AK Si v 3.9.0 - SDMMC

MIO C - 710

- IGO-Primo - 8.5.11.155811 - SD card
Uživatelský avatar
BOSS
 
Příspěvky: 212
Registrován: 07 srp 2008 16:20
Bydliště: Nový Jičín

Re: NAVON N750

Příspěvekod johnnny v 08 srp 2010 10:05

První poznatky novopečeného majitele N750:
Hledání GPS signálu nekonečné, po nalezení stejně vypadává - zkoušeno teď venku v ruce na baterky bez kabelu (má na to nějaký vliv - něco jako anténa?).
Při prvním připojení k PC hlásilo chybu - zařízení nebude pravděpodobně pracovat správně. Soubory sice vidím, ale při kopírování hlásí I/O chybu. Většinou to nefunguje.
Chtěl jsem udělat zálohu, ale je to strašlivých dat. Kdybych to náhodou rozchodil - co není nutno kopírovat?
Paměťová karta funguje (mám na ní Smart maps)
I při plně nastaveném jasu je na to venku (oblačno) vidět dost mizerně.

Moje první Navi, takže poraďte co s tím.
johnnny
 
Příspěvky: 1
Registrován: 08 srp 2010 08:17

Re: NAVON N750

Příspěvekod Danny_S v 08 srp 2010 14:42

ipavon> Učel toho 2,5mm konektoru by mě zajímal, protože se o něm v Návodu nepíše a označen také není, ale nějaký smysl mít musí, jinak by ho tam konstruktéři těžko dávali, ne?

Možná na nějaký ext. TMC-přijímač, ale proč se o něm nepíše v Návodu a proč mi to s TMC z N560 také nešlo, stejně jako Tobě?

Možná že addam nám k tomu poví více.
Danny_S
 
Příspěvky: 393
Registrován: 05 kvě 2009 08:26

Re: NAVON N750

Příspěvekod hladik2 v 08 srp 2010 18:14

2.5mm konektor je anténa k TMC,zapojena je na tu nejdelší část konektoru(GND),ostatní nejsou zapojeny.
Sony Xperia ARC,iGo Primo2 Android ICS 4.0.4/Root
PRESTIGIO GV 7777
Obrázek
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1840
Registrován: 05 zář 2008 21:04
Bydliště: Stará Boleslav

Re: NAVON N750

Příspěvekod Danny_S v 08 srp 2010 19:08

hladik2> Konektor pro anténu TMC?

Není to zbytečné, když N750 už má anténu v mikroUSB?
Danny_S
 
Příspěvky: 393
Registrován: 05 kvě 2009 08:26

Re: NAVON N750

Příspěvekod hladik2 v 08 srp 2010 19:23

tak to nevím,bral jsem to dle ostatních navigaci s přijímačem TMC a tam je právě takto řešena antena TMC.V návodu to není popsáno????
Sony Xperia ARC,iGo Primo2 Android ICS 4.0.4/Root
PRESTIGIO GV 7777
Obrázek
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 1840
Registrován: 05 zář 2008 21:04
Bydliště: Stará Boleslav

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků