Stránka 1 z 3

Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 12:08
od varro
Mám navigaci asi 4. den. (nákup v entershop.cz)
Při vybalení fungovalo vše, druhý den nic.
1) Navigace se nespojí s naviextras Toolbox (no device is connected) Testováno na XP, Vistách i Win7, celkem na 4. PC
kartu i vnitřní paměť PC vidí. (USB nelze v přístroji přepnout do jiného režimu než masstorage)
2) Při manuálním zálohování karty se na disk nezkopírovaly některé mapové soubory flb (odstraňte ochranu proti zápisu)
- totéž při vložení do čtečky
3) Navon se spustí, ale při zapnutí navigace při startu hlásí Out of memory. Requested: 867733319 Cache: 0

Takže mám pocit, že je v čoudu karta, která nešla zazálohovat a teď fakt nevím co s tím. Pokud má někdo nápad jak to vyřešit budu rád. Díky

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 12:15
od SvoDa
neposunul se na té kartě ten mechanický zámek do polohy zamčeno ? někdy stačí málo např. při zasouvání do čtečky a je to zamčené

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 12:25
od vovi
To chování při zálohování je přinejmenším divný - přece jde o zápis na disk PC, a tam by (pokud disk není plný nebo nějak speciálně chráněný) žádná ochrana proti zápisu neměla být. Ledaže bys místo "Kopírovat" spustil "Přesunout" a pak by tahle hláška souvisela s ochranou proti zápisu na kartě při mazání souboru po jeho zkopírování. Zkusil bych tu zálohu udělat ještě jednou ... A to šoupátko si opravdu před tím zkontroluj.

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 12:47
od varro
vovi píše:To chování při zálohování je přinejmenším divný - přece jde o zápis na disk PC, a tam by (pokud disk není plný nebo nějak speciálně chráněný) žádná ochrana proti zápisu neměla být. Ledaže bys místo "Kopírovat" spustil "Přesunout" a pak by tahle hláška souvisela s ochranou proti zápisu na kartě při mazání souboru po jeho zkopírování. Zkusil bych tu zálohu udělat ještě jednou ... A to šoupátko si opravdu před tím zkontroluj.


Opravdu jsem pouze kopíroval a microsd žádné šoupátko nemá a i kdyby, tak se týká pouze zápisu na kartu. Mě to hodilo hlášku při kopírování na pevný disk. Podle mého jsou nějak porušené soubory na kartě, případně vadné clustry. V PC mohu dát kartu opravit, ale můžu přijít o poškozená data na kartě (což už je teda asi jedno, ale pokud budu muset reklamovat a pošlu prázdnou kartu, tak mě to pošlou zpět, že jsem pako). Mě jde hlavně o to, jestli se dá nějakým způsobem dostat k těm datům co jsou na kartě třeba od výrobce.

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 13:08
od SvoDa
Addam (entershop) jistě zálohy má, ale musíš mít nepoškozený soubor v adresáři licence, jelikož na tuto konkrétní kartu je to vázáno

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 13:34
od varro
SvoDa píše:Addam (entershop) jistě zálohy má, ale musíš mít nepoškozený soubor v adresáři licence, jelikož na tuto konkrétní kartu je to vázáno


Soubor s licenci je zkopírován, takže ten by měl být v pořádku.
Soubory, které z karty prostě dostat nelze jsou:
WesternEuropeShortets.hrn - 38,3MB
Germany.fbl - 127.8MB
Norway.fbl - 24,6MB
Spain.fbl - 79,0MB
Italy.3dl - 6.8MB


Adresáře poi a tmc jsou prázdné (ale to je asi v pořádku)

Pokud by je někdo měl a mohl by je někam upnout bylo by to fajn.
Jinak děkuji za typ na addama. Pokud je neseženu obrátím se na něho. Dík

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 13:37
od SvoDa
Ono je taky otázka,jestli, když z karty nejdou zkopírovat, jestli půjdou přepsat, resp. smazat, abys mohl na jejich místo nakopčit nové

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 13:42
od varro
Pokud se mi povede dát dohromady kompletní zálohu, tak můžu prubnout kartu opravit, případně ji prostě zformátovat a když nic nepomůže koupím novou.

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 13:43
od SvoDa
Na nové (jiné) kartě ovšem nepůjde použít tvá licence :!: ta je vázána na ID karty, jak už jsem ti psal :!:

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 14:01
od varro
Pravda, tak ta poslední verze padá. Tak snad projde ta oprava.