Stránka 2 z 3

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 17:46
od addam
varro píše:1) Navigace se nespojí s naviextras Toolbox (no device is connected) Testováno na XP, Vistách i Win7, celkem na 4. PC
kartu i vnitřní paměť PC vidí. (USB nelze v přístroji přepnout do jiného režimu než masstorage)

Vždycky když nějaký výrobce uvede nové modely navigací, tak nějakou dobu trvá, než NAVnGO zaintegruje tyto nové modely do svého systému (NaviExtras ToolBox).
Někdy to trvá i několik týdnů, podle toho jak výrobce navigačního programu (NAVnGO) stíhá ;-)
Mimochodem buď rád, že se Ti propojení s ToolBoxem nepovedlo, protože pokud by se Ti to povedlo, tak bys sám sebe úplně zbytečně připravil o aktualizaci map zdarma v prvním roce, protože pravděpodobnost že by do 30 dnů (ode dneška) byly vydány nové mapy, je v podstatě nulová.

Píšu to v průvodním dopise a píšu to také v popisu produktu v našem eshopu, ale napíšu to znovu i sem:
V ceně Vaší nové navigace je již zahrnuta jedna aktualizace mapových podkladů. Na tuto aktualizaci map máte zdarma nárok do 30ti dnů od provedení registrace v programu NaviExtras ToolBox a tuto registraci musíte provést nejpozději do 12ti měsíců od prvního použití navigace. Bylo by škoda (podle mého názoru)„vyplýtvat“ tuto aktualizaci zdarma příliš brzy, protože mapy které jsou v navigaci nyní obsaženy, jsou čerstvé.
Osobně tedy doporučuji, provést registraci (a následnou aktualizaci map zdarma), třeba až po 10 - 11 měsících od zakoupení přístroje. Udělat to samozřejmě můžete i dříve, ale sami si zvažte zda, se to vyplatí…


varro píše:2) Při manuálním zálohování karty se na disk nezkopírovaly některé mapové soubory flb (odstraňte ochranu proti zápisu)
- totéž při vložení do čtečky

Toto je zvláštní - do dnešního dne jsem prováděl kompletní zálohu obsahu (vnitřní paměť i paměťová karta) u navigací N480/N660 v cca sedmdesáti případech a ani jednou jsem se nesetkal s tím, že by data nešla zkopírovat. Kopírování vždy dělám naprosto standardním způsobem pomocí TotalCommanderu, nebo pomocí Průzkumníka Windows.
Nejdůležitější je zazálohování licenčních souborů - tzn.

- ve vnitřní paměti ve složce "LICENSE" je to soubor "Navon_Primo_EEU@09Q4_(NQ,_POI,_DA,_3DLM,_DEM,_CAR,_HNR,_JW)_#2_.lyc"
- a na paměťové kartě ve složce "LICENSE" je to soubor "NavOn Primo PNA HU-R-CZ WEU@09Q4 (NQ, DEM, POI, TMC-Ireland, 3DLM, PSL, JuncV) Content SD #3.lyc".
- a dále je také velmi důležitý soubor "devinfo.txt", který je v rootu vnitřní paměti přístroje

Pokud máš tyto soubory zazálohované, tak Ti můžu třeba na RapidShare uložit kompletní obsah NAVONu N660 a ty si jej nahraješ do své navigace a poté tam nakopíruješ 3 výše zmíněné soubory a vše by mělo fungovat.

varro píše:3) Navon se spustí, ale při zapnutí navigace při startu hlásí Out of memory. Requested: 867733319 Cache: 0

U tohoto problému bych potřeboval vědět, co tomu předcházelo - nehrál sis s konfiguračními soubory? Nenahrával jsi do navigace nějaké úpravy? Neumazal jsi nějaká data?
Myslím si, že samo od sebe k tomu dojít nemohlo...

--------------------
Možná by bylo lepší to všechno probrat po telefonu, protože to pro nás oba bude mnohem rychlejší a jednodušší, než to řešit "po písmenkách" ;-)
Pokud budeš chtít, tak mi zavolej...

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 23 črc 2010 18:37
od amatér
Problém 2 a 3 by mohl souviset se špatnou polohou zámku karty.

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 29 črc 2010 13:51
od varro
Problém vyřešen.
Byla porušena SD karta. Karta opravena ve win7 a porušené soubory překopírované za zálohy od addama, kterému tímto děkuji. Teď vše bez problémů.

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 21 črc 2011 21:36
od demosvk
Zdravim vospolok

nechcem zakladat novu temu preto pisem sem a mam aj podobny problem.
Pripojil som N660 k PC a cez Toolbox som spravil update. Vsetko prebehlo korektne az nato ze ked teraz pripojim navi k PC, tak PC ho vidi ako dva disky ale Toolbox nie. Neviete mi prosim poradit co stym?

dakujem

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 21 črc 2011 21:50
od vovi
Řekl bych, že je to normální - v PC vidíš jako jednotlivé disky vnitřní paměť a kartu, z pohledu Toolboxu jde o jedno zařízení s jedinou licencí a pracuje s ním jako s celkem.

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 22 črc 2011 04:39
od demosvk
Zle som sa vyjadril. Toolbox ho vobec nevidi a stale vypisuje device not connected ....

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 22 črc 2011 09:31
od addam
Podobná situace se řeší zde: viewtopic.php?f=15&t=525&p=72920#p72920

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 22 črc 2011 22:56
od demosvk
Dakujem za nasmerovanie. Cele som to precital ale nikam som sa nedostal....
Skusal som obnovit zalohu a funuguje, vsetko ide a pripoji sa k toolboxu. Dam update co mi tam ponukne, vestko prebehne tak ako ma a po update uz ho nepripojim ....
Tak som to skusal aj na druhom PC a tam pre istotu ani nenajde navi ako disky len nabija ...
Skusal som aj preinstalovat Toolbox a nic ...
Skusal som aj citacku a tiez nic. Toolbox stale hluchy slepy :x

firmware asi doma sam neprepalim? pretoze pochybujem ze ALZA bude neco riesit, ako som cital skusenosti tu na fore ...

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 08 srp 2011 10:35
od demosvk
Takze konecne sa mi podarilo pripojit nav k toolboxu. problem bol v tom ze som mal v zlozke mobilenavigator/license dva subory device.nng(stary) a device_nng.0(novy). stacilo premenovat novy device_nng.0 na device.nng a stary vymazat a uz vsetko slape ako ma. len co ma stve je to, ze som prvy krat aktivoval 21.6.2011 a az teraz sa mi podarilo druhy krat pripojit nav k toolboxu takze som prisiel o tu 30dnovu aktualizaciu map :(

Re: Problemy s Navon N660

PříspěvekNapsal: 14 srp 2011 23:16
od peppa
Mám otázku k Navonu N660 - zkoušel na něm už někdo zprovoznit RDS-TMC?
:idea: Konektor k tomu určený má (podle porovnání obrázků N650 a N660)
:arrow: přijímač se koupit dá, ale je určený pro Navon N650 - např. zde http://www.entershop.cz/Main.aspx?CLS=P ... =PDPF62001
:?: vím, že to s verzí Prima přímo od Navonu na 99% nepůjde, ale otázka je, jestli to nejde s odemčenou verzí Prima, kde jsou odemčeny i jiné, předtím uzamčené, funkce Prima (položku TMC v menu normálně vidím). Napadlo mě to při čtení zdejších diskuzí o RDSku zprovozněném na různých noname čínách.

:arrow: Takže lze zprovoznit RDS-TMC na Navonu N660 s odemknutým Primem, nebo má nějakou blokaci ve FW či postrádá modul přímo na čipu?