Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Problemy s Navon N660

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Problemy s Navon N660

Příspěvekod varro v 23 črc 2010 11:08

Mám navigaci asi 4. den. (nákup v entershop.cz)
Při vybalení fungovalo vše, druhý den nic.
1) Navigace se nespojí s naviextras Toolbox (no device is connected) Testováno na XP, Vistách i Win7, celkem na 4. PC
kartu i vnitřní paměť PC vidí. (USB nelze v přístroji přepnout do jiného režimu než masstorage)
2) Při manuálním zálohování karty se na disk nezkopírovaly některé mapové soubory flb (odstraňte ochranu proti zápisu)
- totéž při vložení do čtečky
3) Navon se spustí, ale při zapnutí navigace při startu hlásí Out of memory. Requested: 867733319 Cache: 0

Takže mám pocit, že je v čoudu karta, která nešla zazálohovat a teď fakt nevím co s tím. Pokud má někdo nápad jak to vyřešit budu rád. Díky
varro
 
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2010 12:08

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod SvoDa v 23 črc 2010 11:15

neposunul se na té kartě ten mechanický zámek do polohy zamčeno ? někdy stačí málo např. při zasouvání do čtečky a je to zamčené
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod vovi v 23 črc 2010 11:25

To chování při zálohování je přinejmenším divný - přece jde o zápis na disk PC, a tam by (pokud disk není plný nebo nějak speciálně chráněný) žádná ochrana proti zápisu neměla být. Ledaže bys místo "Kopírovat" spustil "Přesunout" a pak by tahle hláška souvisela s ochranou proti zápisu na kartě při mazání souboru po jeho zkopírování. Zkusil bych tu zálohu udělat ještě jednou ... A to šoupátko si opravdu před tím zkontroluj.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7362
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod varro v 23 črc 2010 11:47

vovi píše:To chování při zálohování je přinejmenším divný - přece jde o zápis na disk PC, a tam by (pokud disk není plný nebo nějak speciálně chráněný) žádná ochrana proti zápisu neměla být. Ledaže bys místo "Kopírovat" spustil "Přesunout" a pak by tahle hláška souvisela s ochranou proti zápisu na kartě při mazání souboru po jeho zkopírování. Zkusil bych tu zálohu udělat ještě jednou ... A to šoupátko si opravdu před tím zkontroluj.


Opravdu jsem pouze kopíroval a microsd žádné šoupátko nemá a i kdyby, tak se týká pouze zápisu na kartu. Mě to hodilo hlášku při kopírování na pevný disk. Podle mého jsou nějak porušené soubory na kartě, případně vadné clustry. V PC mohu dát kartu opravit, ale můžu přijít o poškozená data na kartě (což už je teda asi jedno, ale pokud budu muset reklamovat a pošlu prázdnou kartu, tak mě to pošlou zpět, že jsem pako). Mě jde hlavně o to, jestli se dá nějakým způsobem dostat k těm datům co jsou na kartě třeba od výrobce.
varro
 
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2010 12:08

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod SvoDa v 23 črc 2010 12:08

Addam (entershop) jistě zálohy má, ale musíš mít nepoškozený soubor v adresáři licence, jelikož na tuto konkrétní kartu je to vázáno
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod varro v 23 črc 2010 12:34

SvoDa píše:Addam (entershop) jistě zálohy má, ale musíš mít nepoškozený soubor v adresáři licence, jelikož na tuto konkrétní kartu je to vázáno


Soubor s licenci je zkopírován, takže ten by měl být v pořádku.
Soubory, které z karty prostě dostat nelze jsou:
WesternEuropeShortets.hrn - 38,3MB
Germany.fbl - 127.8MB
Norway.fbl - 24,6MB
Spain.fbl - 79,0MB
Italy.3dl - 6.8MB


Adresáře poi a tmc jsou prázdné (ale to je asi v pořádku)

Pokud by je někdo měl a mohl by je někam upnout bylo by to fajn.
Jinak děkuji za typ na addama. Pokud je neseženu obrátím se na něho. Dík
varro
 
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2010 12:08

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod SvoDa v 23 črc 2010 12:37

Ono je taky otázka,jestli, když z karty nejdou zkopírovat, jestli půjdou přepsat, resp. smazat, abys mohl na jejich místo nakopčit nové
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod varro v 23 črc 2010 12:42

Pokud se mi povede dát dohromady kompletní zálohu, tak můžu prubnout kartu opravit, případně ji prostě zformátovat a když nic nepomůže koupím novou.
varro
 
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2010 12:08

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod SvoDa v 23 črc 2010 12:43

Na nové (jiné) kartě ovšem nepůjde použít tvá licence :!: ta je vázána na ID karty, jak už jsem ti psal :!:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: Problemy s Navon N660

Příspěvekod varro v 23 črc 2010 13:01

Pravda, tak ta poslední verze padá. Tak snad projde ta oprava.
varro
 
Příspěvky: 6
Registrován: 20 črc 2010 12:08

Další

Zpět na NAVON - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků