Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON s iGO PRIMO - první informace o nových modelech

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON s iGO PRIMO - první informace o nových modelech

Příspěvekod SvoDa v 13 čer 2010 18:56

Mno já mám navi SW na HDD a nahrávám do něj to, co je potřeba přes SD ;)
To, co tam potřebuji dát nahraji na kartu, vložím kartu do přístroje a prostřednictvím totalcomanderu překopíruji z SD na HDD. Stejně tak provádím zálohu obsahu HDD - nakopčím to na SD.
Už jsem přístroj k PC kvůli výměně dat nepřipojoval ani nepamatuji
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 v 13 čer 2010 19:25

puamik: Na základě čeho trpí baterie při připojení navigace do USB. Můžeš mi to vysvětlit? Díky
sirius1983

Příspěvekod puamik v 13 čer 2010 19:37

přes usb dochází k nabíjení navigace, a neustále odpojování a připojování přece musí neúměrně zatěžovat baterii.
NAVON N650, iGO PRIMO 1.1; skin Gurjon GJA_v2.26_Si_43, hlas Jitka 3.0
puamik

Příspěvekod SvoDa v 13 čer 2010 19:57

jj, je to tak viewtopic.php?p=47115#p47115 . Laicky řečeno, baterka dostává z USB jiné grády než ze síťové nebo auto nabíječky a začne se projevovat paměťový efekt.
Kdysi o tom napsal referát petko556 na mio fóru. Čím dál tím víc se tato teorie potvrzuje a rok a půl stará baterka je jako nová
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Spider v 14 čer 2010 20:38

Navigace byla na první projížďce,ještě se s ní seznamuji,
ale jinak je moc super hlavně ty skvělě udělaný mapy.
Jedinou věc co mohu vytknout je ten šílený držák,jak to řešíte vy
když chcete navigaci vyndat ze stojánku.Já myslel že mi ten plastový bazmekt praskne :evil: tak to radši odšroubuji tu matku
a vyndám to z toho kloubu.Takže držák mám pořád na navigaci.
Spider

Příspěvekod Spider v 15 čer 2010 21:13

Jo a chlapci ještě dotázek,to se vždycky vymaže čas který nastavím v naigaci když jí vypnu.
Spider

Příspěvekod Tomáš Kubec v 15 čer 2010 22:11

Ano je to tak prakticky v každé navigaci, čas si pak veme po připojení k satelitům.
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod addam v 16 čer 2010 19:52

Ten držák není zdaleka "šílený" ;-) Řekl bych, že v kategorii navigací s pasivními držáky, je ten držák naopak celkem slušný.
Oceňuji u něj, že je celkem stabilní, dá se dobře aretovat, zatím mi ani jednou nespadl ze skla a je dost imunní vůči chvění (alespoň v mých autech) ;-)

Jde jen o to se naučit do něj navigaci správně zacvaknout - špatně se to popisuje psaným textem, ale nejdříve musíš spodní část navigace vložit (posadit) do zobáčků "vaničky" a potom jen lehce cvaknout horní zobáček. Mně osobně trvalo asi 10 minut, než jsem našel ten správný grif a od té chvíle na něj nedám dopustit. Dokonce ho používám mnohem raději, než můj doposud oblíbený univerzál Celly FlexGPS.

Už jsem vyzkoušel hodně pasivních držáků u mnoha navigací které mi prošly rukama a držák u nových modelů NAVON, mi přejde v pohodě.
Samozřejmě aktivní držáky (třeba u starých dobrých navigací MIO C520/C720) byly komfortnější, ale to je bohužel jiná pohádka... :geek:
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod sirius1983 v 18 čer 2010 13:26

Dobrý den, právě se seznamuji s novým Navonem N660 a měl bych několik dotazů.

1) četl jsem tu, že se nemá navigace připojovat do USB, kvůli jinému napětí proudu, které poškozuje baterii. Když si chci zazálohovat iGo, které je údajně z části ve vnitřní paměti a z části na sd kartě, tak jak mám zazálohovat tu vnitřní paměť, abych nepřipojoval navigaci do USB?

2) Pak mám dotaz ohledně databáze radarů, která se v entershopu doinstalovává do navigace zdarma. Je možno se na lokalizaci radarů v mapě nějak podívat, nebo to funguje tak, že když se při cestě budu k nějakému blížit, tak mě to na něj upozorní?

Díky za rady.
sirius1983

Příspěvekod SvoDa v 18 čer 2010 13:48

ad 1) ideální je použít např. spouštěč (je jich tu několik verzí) v němž je i správce souborů (Total comander) a jím překopírovat obsah HDD na vloženou kartu, kterou si pak zazálohuješ na PC, nebo ji budeš považovat za zálohu samotnou. Trvá to sice nějakou tu minutu, ale vyhneš se tak připojování samotného přístroje. Stejně tak se vyplatí, když chceš něco "nového" z PC dostat do přístroje - nahraješ z PC na kartu a z karty pak "vnitřním" Totalcomanderem na HDD.
To připojování přístroje k baterii ji ale "ničí" (snižuje její kapacitu, resp. se začne projevovat něco jako paměťový efekt) pouze mnohačetným připojováním k PC v řádech několika připojení týdně, resp. desítek měsíčně. Čili s tímto bojujeme my, kteří na přístroji stále něco upravujeme a doplňujeme či nahrazujeme a potřebujeme mít v rámci těchto experimentů zálohu předchozího stavu. Pokud nejsi taková "hračička" a experimentátor pokud ti jde o to, dělat si "pro sichr" zálohu např. jednou dvakrát měsíčně, baterie tím nijak významně neutrpí.

ad2) budeš-li mít v menu zaškrtnuté varování před radary, tak nejen, že uvidíš ikonku příslušného radaru v mapě (na silnici), ale můžeš si i zvolit, jestli tě má i vizuálně varovat pakliže se k radaru budeš blížit - objeví se velká ikona radaru i s údajem o vzdálenosti k němu.
Lze taktéž nastavit i zvukové upozornění, aby "to" při přibližování k radaru, nebo při překročení rychlostního limitu radaru, i pípalo
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy