Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON s iGO PRIMO - první informace o nových modelech

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON s iGO PRIMO - první informace o nových modelech

Příspěvekod Spider v 11 čer 2010 21:30

Nazdar chalani,tak konečně mám Navon 660,první dojmy skvělá mašinka.
Uvidím víc až holku vezmu někam na výlet.
Ps.jen ten držák navigace mohl být lepší......no nic snad soudruzi z Maďarska časem něco vymyslí. ;)
Spider

Příspěvekod sirius1983 v 12 čer 2010 08:43

taky o 660 uvažuji, ale trochu mi tam chybí BT Handsfree, takže ještě počkám za jakou cenu a kdy bude 750ka. Doufám, že její uvedení na trh nebude trvat dlouho a že nové modely budou nabízeny i se smartmaps.
sirius1983

Příspěvekod addam v 12 čer 2010 10:02

Další nové modely N570 s TMC, BT a N750 s TMC, BT, FM, budou v Evropě snad za měsíc...
Co se týče funkce BT HandsFree, tak pokud mohu radit, tak na tuhle funkci se moc neupínej, abys nebyl zbytečně zklamaný - většina lidí funkci BT HF vyzkouší 2x až 3x a zjistí že kvalita hovoru se ani omylem nedá srovnávat s pevnou HF sadou, nebo s obyčejným headsetem do ucha... Funkci BT HF já osobně považuji (u jakékoliv navigace) za nouzové řešení, použitelné v tichém autě a při nízkých rychlostech. Za posledních cca 8 let jsem ještě "nepotkal" žádnou navigaci, se kterou by bylo telefonování opravdu kvalitní (možná jsem náročný) :lol:

SmartMaps si můžeš přikoupit k jakékoliv navigaci - jednoduše si do košíku vložíš vybranou navigaci a k ní si do košíku vložíš CD SmartMaps :idea:
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod sirius1983 v 12 čer 2010 10:09

aha, to jsem netušil, že kvalita integrovaných HF je tak špatná, tak v tom případě pro mě asi čekání na N750 smysl nemá, navíc jeho cena bude asi o dost vyšší než u N660.

Ohledně Těch Smartmaps, je možné si je od tebe přímo nechat na instalovat na paměťovou kartu (za nějaký poplatek, tak abych se nemusel o nic starat a jen navigaci rozbalita s turistickou mapu používat?
sirius1983

Příspěvekod addam v 12 čer 2010 10:23

Ono jde o základní princip konstrukčního řešení BT HF v navigačních přístrojích - mikrofon přes který probíhá hovor je integrovaný v těle navigace a navigace je umístěná na čelním skle - takže kvalitativně to fakt nejde srovnávat s kvalitní HF sadou, která má svůj vlastní mikrofon (většinou vyvedený na sloupek, aby byl co nejblíže ústům řidiče) a svůj vlastní výkonný reproduktor (nebo propojení na reprosoustavu vozu).

V praxi můžeš udělat jednoduchý pokus - dneska má skoro každý mobilní telefon funkci "hlasitý odposlech", takže vezmi svůj mobil, polož ho na palubní desku do míst kde v budoucnu bude umístěná navigace, zapni na telefonu hlasitý odposlech a normálně jezdi autem a s někým telefonuj - dostaneš se tím v podstatě na stejnou (ne)kvalitu hovoru, jako když budeš telefonovat přes navigaci.

Co se týče instalace SmartMaps, tak v tom nevidím problém - instalaci, registraci, aktivaci a aktualizaci SmartMaps Ti samozřejmě rád zdarma udělám, takže se nebudeš muset o nic starat. Pokud o to budeš mít zájem, tak mi prosím zavolej ještě předtím, než si vytvoříš objednávku v našem eshopu, abychom se domluvili na podrobnostech...
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod sirius1983 v 12 čer 2010 12:48

Ok, díky moc, budu to objednávat někdy koncem příštího týdne, tak se ti ozvu.
sirius1983

Příspěvekod sirius1983 v 13 čer 2010 12:18

Adam: Ještě se zeptám na dvě věci:
1) pokud si od tebe nechám do navigace nainstalovat smartmaps, tak po zapnutí přístroje mi to dá na výběr, jestli chci spustit iGo nebo Smartmaps, nebo se to musí nějak složitěji nastavovat?

2) Nový N660 má matný nebo lesklý displej a okolní rámeček?

Díky moc za odpovědi.
sirius1983

Příspěvekod SvoDa v 13 čer 2010 12:41

Běžně jsou to dvě licencované karty - Primo a Smartmaps (nelze nahrát tyto koupené oba SW jednu společnou kartu).
N660 Primo však má pravděpodobně Primo nahrané přímo na harddisku (má jej dle http://shop.mio4u.cz/?Mode=Sti&StiId=16435 2GB) a slot na SD je volný, třeba pro kartu s Smartmaps
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod puamik v 13 čer 2010 18:48

není lepší mít navigační program na SD kartě než jej mít na harddisku? Aspoň když si vezmu případné úpravy programu (skiny atd), tak vyndám jen SD a píchnu do pc, pokud je program na disku, tak musím přes usb zapojovat celou navigaci k pc a v tomto případě hodně trpí baterie. Co na to říkáte?
NAVON N650, iGO PRIMO 1.1; skin Gurjon GJA_v2.26_Si_43, hlas Jitka 3.0
puamik

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy