Meggy píše:Ovládání celkem rozumné, ON-OFF tlačítko je jak píšou ostatní nic moc, ale dá se to.
Toto se již řeší - čeká se na nový firmware

Meggy píše:Spíš mě vadí, že pokud navigaci vypnu tak mě zůstane nastavení prakticky všeho, kromě hodin a datumu - ty musím pokaždé nastavit znova

Má někdo tip?
U většina navigací s os WinCE to funguje tak, že navigace mají dva režimy - uspání a úplné vypnutí.
Úplné vypnutí je svým způsobem považováno za reset, takže dojde k rozhození datumu a času. Takto tomu bylo například i u starých úspěšných modelů MIO C520/C720 a desítek dalších navigací.
Datum a čas ovšem vůbec řešit ani nastavovat nemusíš, protože datum a čas si navigace automaticky sesynchonizuje z družic, jakmile najde signál. A u moderních navigací k tomu dojde dokonce i bez ohledu na to, jestli máš nebo nemáš spuštěný navigační program.
Zde si dovolím citaci z průvodního dopisu, který vkládáme k navigacím NAVON:
Zapínací/vypínací tlačítko přístroje má dva režimy – pokud jej stisknete krátce, tak se navigace zeptá, zda si přejete přístroj tzv. uspat „Režim spánku“, nebo zda si jej přejete zcela „Vypnout“.
Pokud je navigace v režimu spánku delší dobu, tak může dojít k vybití baterie. To ovšem v praxi ničemu nevadí, protože při navigování je stejně potřeba mít neustále (jakoukoliv) navigaci připojenou k nabíječce, takže i kdyby byla baterie úplně vybitá, tak po připojení k nabíječce můžete přístroj ihned znovu zapnout a používat.
Ovšem pokud byste z jakéhokoliv důvodu chtěli navigační přístroj zcela vypnout, tak použijte úplné vypnutí. V tomto režimu je navigace zcela vypnutá a nemá spotřebu el. proudu (s výjimkou přirozeného samovolného vybíjení). Pokud navigaci vypnete zcela, tak se může stát, že po opětovném zapnutí nebude správně nastaven aktuální datum a čas. To ovšem v praxi také nikterak nevadí, protože datum a čas si navigace automaticky sesynchronizuje ze satelitů (jakmile nalezne GPS signál).Meggy píše:Také první spuštění a navigování přístroje mě zarazilo. Čekal jsem po přečtení tohoto linku, že si počkám, ale naopak, cca 10 vteřin a je zapnuto, dalších 10 vteřin start navigačního programu, satelity to také chytlo celkem rychle, ale teď velké ale:
po pár metrech ztráta signálu GPS, navi se naprosto ztratila a 90% cesty domů (město) ani ťuk, kromě cca 20ti hlášek o ztrátě signálu. Asi 1 km od baráku se chytla a jela až do konce. Tak nevím nevím co si o tom myslet. Případně jestli máte radu tak ji rád uvítám.
Doporučuji k důkladnému přečtení dokument popisující vlivy na příjem GPS signálu, který najdeš zde:
viewtopic.php?f=56&t=1361&start=0#p51988