Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod vovi v 21 črc 2011 16:47

Píšeš, že máš Primo - a tam jsem žádný takovýhle soubor nenašel (ani pod jiným názvem). A pochybuju, že by pouhé překopírování do DATA.ZIPu Prima stačilo; je to tam strukturované dost jinak.

Ale zkusit to můžeš ;)
Rozbal to a CHARMAP.TXT přidej do DATA.ZIP/CONFIG
charmap.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod miquik v 23 srp 2011 07:47

Opět přicházím s tématem mini USB konektoru. Ten se mi po denním používání navigace NAVON N750 doslova urval ze základní desky. Problém jsem vyřešil sám, ale nikomu bez praxe s mikro pájením to nedoporučuji. Je to mikro chirurgie pod silnou lupou. Nový USB konektor jsem důkladně připájel o základní desku, odtržené plošky spojů nahradil vodiči a konektor mechanicky ještě zafixoval tvrdnoucím dvousložkovým tmelem (a když už navigace byla otevřená, vyřešil jsem i tlačítko On Off, prostě jsem ho zbrousil až pod úroveň krytu a už nikdy nedocházelo k nežádoucímu vypnutí nebo zapnutí). Chtěl jsem se s vámi o tom podělit i s fotodokumentací, až do včerejška. Ukázalo se, že ani moje oprava není spolehlivá (fungovala asi 3 měsíce) a když jsem navigaci asi podesáté otvíral, zřejmě jsem poškodil citlivou plochou kabeláž displeje, a ten od té chvíle zobrazuje nesmysly, zkrátka navigace je v čudu.
Je evidentní, že mini USB nesnáší mechanické namáhání (pružení a kmitání držáku během jízdy), proto vřele doporučuji napájecí kabel upevnit o držák navigace (např. páskovou svorkou) aby hmotnost kabelu nepůsobila na USB konektor a aby se kabel chvěl synchronizovaně s tělem navigace a v případě pádu při odlepení držáku, aby to škubnutím neschytal USB konektor.
Nyní moje dilema spočívá v následujícím. Navigaci potřebuji okamžitě. Po zkušenostech vím, že RDS-TMC, FM, BT nepotřebuji, zkrátka potřebuji navigovat spolehlivě a s dobrými mapami ale nemám už náladu do navigace strkat velké prachy (co když se i v další nové navigaci urve USB konektor !).
Je NAVON N670 dobrou volbou? Děkuji za vaše názory.
miquik

Příspěvekod ferda61 v 23 srp 2011 09:36

.......měl jsem Navona N670 14 dní,pak jsem ho reklamoval,nebyl schopen udržet signál,i pod stromy ztrácel signál,chvílemi šipka ukazovala silnici třeba souběžnou,než po které jsem jel,nebo šipka zůstala stát na křižovatce a pak mě za půl kilometru dohnala,každou minutu hlásila ztrátu signálu a to i přes to,že ukazovala 6 satelitů,prostě hrůza.......musím pochválit p.Maška z Enteru,který mi půjčil na dovolenou po dobu reklamace Mio710-to byla paráda,za celou dovolenou bez jediného problému....nakonec se mi po 30 dnech N670 ze servisu nevrátila,takže mi byly vráceny peníze,což pro mě nebyl ideální stav,doufal jsem,že je N670 jen porouchaná a že se po opravě vrátí v pořádku,což se bohužel nestalo,........co se týče konektoru,tak tato N670 má už microUSB a ten se mi zdá daleko náchylnější,ale na to si budeme muset zvyknout,EU to nařídila a bude to všude...........taky nevím,co koupit za navigaci,nevím,asi jsem měl smůlu,tak čekám,co bude novýho.................
Dejvid 6, Primo 2.0(9.6.2.209584) +diMka+mapchanger
ferda61

Příspěvekod miquik v 23 srp 2011 09:53

Příteli, tak toto přesně jsem nechtěl slyšet, jsem z toho zdrcen, co si teď počnu :) Vlastně teď nevíme, zda vadný byl jen ten jeden kus, nebo N670 jsou nanic obecně, ale to se mi nechce ani věřit. Že bych zavolal panu Adamovi?
miquik

Příspěvekod mirek22 v 23 srp 2011 10:25

Chlapi neví někdo jestli k Navon N750 existuje nějaký lepší držák do auta?
Ten originál není nic moc u Mio C520 to šlo super vytáhnout venku a u toho Navon N750 jde dost těžce a mám obavy že to zlomím . :)
Navon N 750 / Primo 9.6.5.245577 (6.07.2012) ,Micro SD Kingston 32GB
Samsung Galaxi Sau ROM JW8 2.3.6 SGS
Semaphore 2.7.4
mirek22

Příspěvekod miquik v 23 srp 2011 10:50

Já znám a vlastním ješte tento univerzální držák

Kód: Vybrat vše
http://www.mironet.cz/univerzalni-drzak-celly-gps-kloubovy-drzak-pro-navigace-rameno-165-cm+dp98948/

ale nevím jestli je lepší
Code.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
miquik

Příspěvekod peppa v 23 srp 2011 10:51

miquik: za mě ti můžu doporučit Navon N660 - tedy pokud ho ještě seženeš. Problémy s udržením signálu nemá. Když signál chytneš, počkáš až najde cca 7 až 9 satelitů, tak mi ho potom vidí i v místnosti 1 až 2 metry od okna ;). Navíc možná užiješ i TMC anténu. Konektor má a vypadá to, že tam jsou v něm i kontakty. Jen pozor, u některých kusů je problém s rozeznáním připojení u Naviextras.
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod ferda61 v 23 srp 2011 11:01

miquik píše:Příteli, tak toto přesně jsem nechtěl slyšet, jsem z toho zdrcen, co si teď počnu :) Vlastně teď nevíme, zda vadný byl jen ten jeden kus, nebo N670 jsou nanic obecně, ale to se mi nechce ani věřit. Že bych zavolal panu Adamovi?

...........no to jsem se právě od p.Maška nedověděl,řekl mi,že se navigace všech značek kazí a že jsem měl asi smůlu na kus,myslím,že ani neměl snahu mi nabídnout jiný kus N670-prý závadnost této navigace je spíše malá,na můj dotaz ohledně N750 mi poradil radši počkat na nový model N760,ale taky si myslím,že dát za navigaci 5 a více tis. je až moc,takže jsem teď bez navigace a bez naděje na něco lepšího,....prodal jsem svou N470,kámoš ji použil na cestu do Chorvatska,zkoušel na ní jak iGO8,tak i Primo,fungovala bezvadně(ale iGO8 se mu jevilo rychlejší a lepší),........že já blbec jí dával pryč,.....
Dejvid 6, Primo 2.0(9.6.2.209584) +diMka+mapchanger
ferda61

Příspěvekod miquik v 23 srp 2011 11:46

Přesně tak, já jsem také měl N470 s IGO8, ale tu mi šlohli z auta. Až když jsem si koupil N750 s IGO Primo, pochopil jsem jaká byla N470 s IGO8 skvělá mašinka. Nyní se mi na N750 urval USB konektor a zničil jsem displej, za 2 roky jsou dvě navigace v čudu. Manželka mě zabije pokud si koupím třetí, ale jsem odhodlán udělat to tajně, ale co když nevím kterou. Ono ne jen morální životnost navigací je krátká (asi tak 1 rok), ale zdá se že i fyzicky o moc déle nevydrží při denním používání. Proč je tento artikl takový šmejd nevím, zvlášť když si člověk dokoupí nebo aktualizuje mapy za nemalý peníz. 5 tisíc a více se mi zdá za navigaci každý rok mnoho. V září chceme jet na dovolenou a já nemám navigaci, mě klepne ...
miquik

Příspěvekod addam v 23 srp 2011 11:52

mirek22 píše:Chlapi neví někdo jestli k Navon N750 existuje nějaký lepší držák do auta?
Ten originál není nic moc u Mio C520 to šlo super vytáhnout venku a u toho Navon N750 jde dost těžce a mám obavy že to zlomím . :)

Se zlomeným držákem jsem se doposud u modelů N750/N660/N480 nesetkal ani jednou a to se těchto navigací prodaly tisíce.
Nicméně univerzálních držáků pro GPS navigace existuje mnoho - u nás se nejvíce prodávají tyto dva univerzální držáky:
http://www.mojenavigace.cz/Default.ashx?Mode=Sti&StiId=25207
a
http://www.entershop.cz/prestigio-smartmount-univerzalni-drzak-pro-navigace-telefony/product.aspx?id=-628692

peppa píše:miquik: za mě ti můžu doporučit Navon N660 - tedy pokud ho ještě seženeš. Problémy s udržením signálu nemá. Když signál chytneš, počkáš až najde cca 7 až 9 satelitů, tak mi ho potom vidí i v místnosti 1 až 2 metry od okna ;). Navíc možná užiješ i TMC anténu. Konektor má a vypadá to, že tam jsou v něm i kontakty. Jen pozor, u některých kusů je problém s rozeznáním připojení u Naviextras.

Model N660 se již nevyrábí - nicméně někteří prodejci se ještě nestihli zbavit starých zásob, takže pokud by o tento starý model měl někdo zájem, tak mrkněte třeba na tento odkaz:
http://gps-navigace.heureka.cz/navon-n660/

Pro úplnost ještě dodávám, že k modelu N660 není možno přikoupit RDS-TMC přijímač a neznám žádný TMC modul, který by se s tímto modelem podařilo zprovoznit.
Problém s rozeznáním připojení u NAVIEXTRAS, nesouvisí většinou s výrobcem navigační krabičky. Pokud k takovémuto problému dojde (u jakékoliv značky navigace), tak je to většinou softwarový problém, který lze odstranit.

ferda61 píše:...........no to jsem se právě od p.Maška nedověděl,řekl mi,že se navigace všech značek kazí a že jsem měl asi smůlu na kus,myslím,že ani neměl snahu mi nabídnout jiný kus N670-prý závadnost této navigace je spíše malá,na můj dotaz ohledně N750 mi poradil radši počkat na nový model N760,ale taky si myslím,že dát za navigaci 5 a více tis. je až moc,takže jsem teď bez navigace a bez naděje na něco lepšího

V oboru elektroniky, navigací, mobilních telefonů, výpočetní techniky, apod. se aktivně pohybuji posledních cca 15 let a ještě jsem nezažil nějaký elektronický výrobek který by se dříve, nebo později nepokazil. Navíc výrobci už dávno nevyrábějí elektroniku na kvalitu, ale na kvantitu. Dříve mi například starý mobilní telefon sloužil několik let a když jsem si nedávno koupil úplně nový moderní (a dost drahý) telefon, tak po cca třech dnech jsem jej musel odeslat do servisu na první záruční reklamaci. Servis provedl opravu v rámci záruky a po dalších 14ti dnech jsem telefon musel poslat na druhou záruční reklamaci ;-)

Uživatel ferda61 píše že jsem neměl snahu mu nabídnout jiný kus N670 - ano, to je pravda, protože v den kdy jsme to spolu řešili na prodejně, jsme měli všechny NAVONy N670 vyprodané, nebo rezervované, takže jsem udělal standardní postup - okamžité vrácení peněz.

Pokud by si někdo chtěl sám na sobě vyzkoušet jak citlivé, nebo necitlivé jsou třeba navigace NAVON (nebo jiná značka), tak stačí po předchozí domluvě přijet k nám na prodejnu a můžeme si vzít zvolenou navigaci a třeba dvě hodiny s ní jezdit v autě.
Pokud by si někdo chtěl u nás koupit nějakou navigaci a zároveň by měl strach třeba z toho, že zrovna ta konkrétní navigace bude mít problém třeba se signálem a zároveň by nemohl, nebo nechtěl přijet k nám do Poličky na zkušební jízdu, tak se to dá taky řešit - stačí si udělat objednávku v našem eshopu a do poznámky napsat "před odesláním navigace s ní prosím najezděte XY km v reálném provozu". Odeslání navigace k zákazníkovi se časově sice trochu protáhne, ale zákazník bude mít jistotu že vybraný přístroj je z výroby v pořádku. To ale nevylučuje to, že třeba za pár týdnů, měsíců, nebo let, se nevyskytne nějaký technický problém ;-) Jakákoliv elektronika je pouze hromádka el. šrotu 8-)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy