Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod Jarouš v 15 črc 2011 03:49

No, samozřejmě je snadné tady zadat dotaz a čekat, že mi to bez práce někdo odpověď naservíruje na zlatém podnose.Zadarmo a bez jakéhokoliv snažení.Co víc si přát :!:

A to ležení jsem si nevymyslel protože:
Numlik píše:........dostal jsem novou navigaci, tak si při ležení můžu alespoň hrát :-)
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Numlik v 15 črc 2011 05:48

hmm, jenže je podstatný rozdíl si hrát s malou navigací a nebo se 17" NB. Ale to je jedno, řešíme tu úplně něco co je o ničem. Nepotřeboval jsem vše na zlatém talíři, psal jsem, že jsem to i pročítal, šlo mi jen nasměrovat, než se prokousávat xy stránkama. Samozřejmě jsem si to již za tu dobu našel, ale to je jedno, alespoň je vidět, jaký má zde někdo přístup a jak dokáže pomoci. Nikdy sem zde nic nechtěl, vždy jsem si vše našel, ale byl na to čas a pohoda. Takhle jsem zde akorát takovýma řečma znechucen. Jooo přál bych ti ty potíže, tak jak to nikomu nepřeju, tobě ano, aby si poznal co to je mít bolesti, brát opiáty a nemoci se skoro hnout a to nemyslím jen nyní po operaci. Bohužel to není první moje operace páteře, ale již šestá.....to je jedno, kdo to nepoznal nepochopí. Měj se fajn, raději se již příště ptát nebudu.
Numlik

Příspěvekod SvoDa v 15 črc 2011 06:56

Musím se Jarouše zastat. Zastal bych se takto kohokoliv, kdo by odpověděl stejně jako on a získal takovou reakci jako získal on.
Tvůj dotaz je tak obšírný, že kloudná odpověď by představovala buď nakopírování textů již zodpovězených dotazů, nebo konstatování poznatků na dané téma, které tu už jsou, nebo v horším případě vložený seznam odkazu na ně, což by ten, co ti odpovídá musel pro tebe vyhledat na místo tebe.

Na začátek je dobré si uvědomit, že jsme diskusní fórum a nikoliv on-line nonstop technická a servisní podpora výrobce programu a každý zde zdarma a dobrovolně obětuje mnoho hodin času, např. na úkor rodiny či výdělečné práce a to nikoliv pro sebe, ale právě pro blaho těch ostatních, čili i pro tebe a nikdo z nás, ani Jarouš, který tu tráví třeba tak jako já nebo amatér, vovi a mnozí další několik hodin denně, si nezaslouží takovéto reakce.
Proto je naprosto neopodstatněné, aby nás kdokoliv napadal, způsobem, že když nemáme kloudnější odpověď, abychom raději mlčeli, že jsi znechucen, nebo dokonce přát někomu něco zlého :!: Jak si to vůbec můžeš dovolit :!: :?: Kde bereš v sobě takovou zášť a odvahu k tomu napsat to, co jsi napsal ?
Myslím, že to platí obecně a nejen pro toto fórum, aby takto kdokoliv s kýmkoliv komunikoval :?: :!:

Nemyslíš, že by ses měl Jardovi omluvit :?: :!:

Co jsi ty přinesl sem na toto fórum užitečného, že si dovoluješ zde takto vystupovat ?
Jsi tu už 2 roky a už by jsi tedy měl spoustu věcí vědět, nebo mít nastudované. Zatím jsi zde ze svých šesti příspěvků položil 5 dotazů a jednou jsi se vyzvracel (promiň ten výraz, ale opravdu jsi to přehnal).

Možná tomu nebudeš věřit, ale na všechny tvé otázky by jsi tu odpověď opravdu našel a to ti právě jarda a ve slušnosti napsal. Není přitom nutné pročíst všech 69724 příspěvků, ale stačí použít tlačítko "pokročilé hledání" a napsat tam výrazy, co tě zajímají a pak si jen pročíst ty, které to našlo.

Je opravdu rozdíl mezi dotazem typu "mám ten a ten problém a prosím poraďte jak ho vyřešit" nebo tím "mám novou navigaci a poraďte mi co a jak zlepšit a jak co funguje a co všechno tam jde narvat". první dotaz se dá vyřešit jednou větou, druhý ani větami dvaceti.

Každý máme nějaké důvody, proč na to, či ono máme nedostatek času, nebo osobních či pracovních starostí, které nám berou náladu či možnost na to, čímkoliv se zabývat či zdržovat.
Nemoci jsou asi ty nejhorší důvody, které nás omezují, ale zároveň to neznamená, že když jsem nemocný, a ještě na to několikrát upozorním, že ke mně budou všichni shovívavější nebo o to úslužnější, popř. že všeho nechají, slitují se a ze solidarity se obětují.

Takže zpátky k věci. Pakliže nechceš používat defaultní navigační program, po seznámení se s návodem, jakožto běžný uživatel, ale chceš dělat úpravy a přizpůsobovat si výrobcem odladěný program svým individuálním potřebám, nezbývá ti, než si kolem těch úprav alespoň něco nastudovat.

Velmi podstatné informace, důležité pro každého, kdo se chce s problematikou navigací, především s navigačními programy iGO8 a Primo seznámit je
Kód: Vybrat vše
 www.tomasii.cdc.cz

Takže alespoň rámcově ke tvému obšírnému dotazu, aby ti alespoň trošku ušetřil práci:

Každá verze Primo přináší něco jiného a proto je tu vlákno iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Navon 750 má rozlišení 480x272 a data.zip s tímto rozlišením je již přímo v defaultní verzi Primo

Skin diMka pro primo 1.1 a 1.2 lze najít na diMka webu a poslední verze je v1.3.5 nebo diskusi o něm na tomto fóru zde

radary pro Primo najdeš zde

Závěrem mi dovol, abych ti popřál brzké uzdravení a mnoho dalších užitečných poznatků na tomto webu a v důsledku toho i lepší náladu ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

NAVON N750 - Primo - diakritika v názvu ulic

Příspěvekod miquik v 21 črc 2011 11:37

Zdravím a zároveň mám strach sem psát, protože nejsem si jistý jestli jsem tu správně nebo zda se nebudu ptát na hloupost která je zde dávno někde popsána. Ale čestně prohlašuji že jsem se snažil procházet vlákny a používat vyhledávač, výsledkem čehož jsou jenom deprese z toho, co všechno o navigaci nevím a co bych mohl mít a vědět kdybych to všechno ovládal co je zde napsáno a z toho, že co hledám nevím najít.
Tak mám Navon 750 s Primo a včera jsem měl problém najít při zadávání cíle ulici. Ulice totiž začíná hláskou s diakritikou (Ľubovníková - /Ttřezalková :)/ , Bratislava). Přitom ulice se na mapě, tedy i v databaze ulic nachází a metodou hledání na mapě po jejím označení se v záhlaví její název objevil a dokonce správně napsaný s Ľ. Jak se tedy zadávají ulice s prvním písmenem na Ľ nebo obecně které začínají písmenem s diakritikou?

mnohokrát dík

Michal
miquik

Příspěvekod vovi v 21 črc 2011 12:12

Nezáleží na HW, ale jen na tom, jak je to ošetřené v navigačním programu.

IGO8 i Primo to mají udělané stejně - zadáváš písmena bez diakritiky a systém v databázi vyhledává podobně jako slovník T9 na telefonu. Rozdíl je v tom, že zatímco v telefonu při stisku třeba "2" jsou možnosti "abcáč...", tak v našich programech jsou třeba pro "C" možnosti "CČĆĈĊÇ..." - prostě všechny možné "tvary" písmene C. A při vyhledávání se používá z těchto seznamů vytvořená maska; když třeba začneš psát "DU...", tak se vyberou ulice "Dubová", "Ďurišova", "Důležitá", ... a z těch pak buď vybíráš psaním dalších a dalších písmen, nebo si rozklikneš vlevo dole butonek "Výsledky" a vybereš ze seznamu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod miquik v 21 črc 2011 13:38

Díky za odpověď, problém spočívá právě v tom, že po stisknutí L, nenabízí žádné ulice začínající na Ľ a nejsou ani v seznamu "Výsledky". Přitom ta ulice na mapě existuje. Babo raď :)
miquik

Příspěvekod vovi v 21 črc 2011 14:00

V IGO8 jsem kdysi objevil v DATA.ZIP ve složce CONFIG soubor CHARMAP.TXT, kde byl právě tenhle seznam substitucí:
Kód: Vybrat vše
* = ^¶abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789.אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשתװױײ׳״абвгдежзийклмнопрстуфхцчшщъыьэюяþµαβγδεζηθικλμνξοπρςστυφχψω
& = ה
# = ױײ_"`?΄
a = àáâãäåæǻǽăąāạảấầẩẫậằẳẵ
A = ÀÁÂÃÄÅÆǺǼĀĂĄẠẢẤẦẨẪẬẮẰẲẴẶ
E = ÈÉÊËĒĔĖĘĚẸẺẼẾỀỂỄỆ
e = èéêëëēĕėęěẹẻẽếềểễ
o = òóôõöőøōŏœơǒǿọỏốồổỗộớờởỡợ
O = ÒÓÔÕÖŐØŌŎŒƠǑǾỌỎỐỒỖỘỚỠỢ
u = ùúûüűũūŭůųưǔǖǘǚǜụủứừửữự
U = ÙÚÛÜŰŨŪŬŮŲƯǓǕǗǙǛỤỦỨỪỮ
i = ìíîïĨĪĬĮİIJỉị
I = ÌÍÎÏĩīĭįıijỈỊ
n = ñńņňʼnŋ
N = ÑŃŅŇŊ
C = ÇĆĈĊČ
c = çćĉċč
D = ĎĐ
d = ďđð
G = ĜĞĠĢ
g = ĝğġģ
H = ĤĦ
h = ĥħ
J = Ĵ
j = ĵ
K = Ķ
k = ķĸ
L = ĹĻĽĿŁ
l = ĺļľŀł
R = ŔŖŘ
r = ŕŗř
S = ŚŜŞŠ
s = śŝşšß
T = ŢŤŦ
t = ţťŧ
W = ŴẀẂẄ
w = ŵẁẃẅ
Y = ŶŸỲỴỶỸÝ
y = ŷÿỳỵỷỹý
Z = ŹŻŽ
z = źżž
כ = ך
נ = ן
מ = ם
פ = ף
צ = ץ
е = ё
Е = Ё
ι = ίϊΐ
α = ά
ε = έ
η = ή
υ = ΰϋύ
ο = ό
ω = ώ

Ale je fakt, že když jsem to teď zkoušel najít v Primo, tak nic. Asi to maďarští soudruzi někam zašili :(
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vovi v 21 črc 2011 14:06

A asi jsem se dostal tím předchozím příspěvkem na stopu, protože se mi text v CODE nezobrazil korektně - a zrovna to Ľ odtamtud vypadlo (má být v řádku L=... hned na první pozici za rovnítkem). Takže maďarští soudruzi nejspíš průběžně změnili kódování a zapoměli napravit následky :(
Nicméně se to dá obejít tak, že si tu ulici najdeš jinak (třeba v mapě) a dáš si ji do oblíbených; případně budeš vyhledávat ulici na ni kolmou, pak zvolíš "Křižovatka s", vybereš ji ze seznamu a konkrétní bod už dohledat půjde pomocí mapy. Já vím, že to není pohodlné, ale nic jiného mě nenapadá. Já na to naposledy narazil v tom iGO8 a od té doby jsem takovou ulici hledat nepotřeboval.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vovi v 21 črc 2011 14:48

To jsem blázen - teď na to koukám z jiného kompu a vidím vše :o Nicméně problém bude opravdu asi někde v kódování.
Jinak pro veškerou diakritiku by měla nějaká podobná mapa substitucí platit a do vyhledávaných textů není třeba písmena s diakritikou zadávat. Ale chybička se zkrátka občas vloudí, vždyť je to jen software ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod miquik v 21 črc 2011 16:19

No dobře a proč ten charmap.txt nevím v NAVON najít abychom rovnou to Ľ tam vpálili? :)
miquik

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy